Hae
Aino Mäkelä

Usko itseesi ja onnistu

Mahdollisuuksien maailma
Elän jatkuvaa muutoksen aikaa, jossa jotkut asiat pysyvät paikallaan toisten taas muuttuessa jatkuvasti. Etsin omaa paikkaani, teen asioita jotka tuntuu hyvältä, kokeilen uusia ja innostavia juttuja sekä jätän vähemmälle niitä, jotka eivät tunnu omalta tai vaihtovuoroisesta muokkaan niistä enemmän omannäköisiäni.

Se että luotan omiin kykyihini ja visiooni sekä unelmiini mahdollistaa sen, että uskallan ottaa riskejä ja tehdä ratkaisuja sydämellä. Kaikki se pohjautuu yhteen asiaan: vahvaan itseluottamukseen.

Kolme kuukautta sitten mursin jalkani ja samassa rytäkässä onnistuin rikkomaan myös nivelsiteeni. Minä – ihminen joka sekä aloitti että lopetti päivänsä treenaten – jouduin luopumaan itselleni jostain todella rakkaasta. Tai niin, se oli se ensimmäinen ajatus jonka itkuisissa silmissäni osasin ajatella. Onneksi hyvin pian sain ystävältäni rohkaisevan viestin, jonka mukaan tapaturma tulisi koitumaan vielä mun onnekseni.

Taas jälleen kerran se todistettiin, kuinka kiitollinen saan olla fiksuista ystävistäni. Nimittäin kyseisten sanojen voimalla osasin asettaa mieleni ajattelemaan tapaturmaa positiivisena asiana siinä märehtimisen sijaan. Jokaisen vastaiskun tullessa kohdalle väkisinkin rupesin miettimään mitä hyvää se voisi tulla tullesssaan. Ja joskus ajatukset olivat niin utopistisia, että saivat jo itsessään mut hyvälle tuulelle. Kivoja juttuja alkoi tapahtua yksi toisensa jälkeen ja mikä parasta: rupesin tunnistamaan omat voimavarani entistä vahvemmin.

Fyysisten ominaisuuksien menettäessä merkitystään korostui oman pään sisällä tehdyn työn arvo entisestään. Mun täytyi uskoa vahvasti siihen, että se mitä teen tulee vielä kantamaan hedelmää – mun täytyi luottaa itseeni. Edelleen mun täytyy luottaa omaan tekemiseeni ja siihen, että asiat järjestyy vaikka aika monta kertaa onkin hetkittäin tehnyt mieli heittää kirves kaivoon.

Itseluottamuksen kanssa teen töitä yhä edelleen sillä kuten jo viikonloppuna paljastin ei se kaikilta osin oo mun vahvin puoleni, vaikka jossain määrin se on yks mun vahvimmista ominaisuuksista. Parhaillaan onkin menossa Voittajan itseluottamus -verkkokurssi ja jo ensimmäisten harjoitusten jälkeen tajusin sen rikastuttavan mun arkea paljon enemmän mitä uskalsin edes alkuun odottaa.

”Lihas jota voi, ja kannattaa treenata”.

Itsetunto on myös viehättävä ominaisuus, joka saa kantajansa loistamaan ja se on piirre, jota ei voi olla huomaamatta. Se kertoo siitä, että ihmisellä on jotain annettavaa – jotain vähän enemmän. Mukaan verkkovalmennukseen omaa itsetuntoaan vahvistamaan voi lähteä aina sunnuntaihin 1.3.2015 asti ja sen hinta on 36,50€ (sis alv.). Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ!

Iloa viikkoon,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.