Hae
Aino Mäkelä

Ajatuksia koronasta – onko hössötys turhaa?

Nyt se sitten iski Suomeenkin. Koronavirus, joka tuntuu jakavan ihmiset kahtia: niihin jotka ovat huolissaan ja niihin, jotka yrittävät olla välittämättä siitä. Olipa oma asenne mikä tahansa niin valitettavasti sillä ei ole merkitystä asian kannalta. Totuus kuitenkin on se, että korona on täällä ja se voi tulla meistä kenelle tahansa.

Pakko myöntää, että kun kuulin koronasta ensimmäisen kerran vuoden alussa en olis uskonut että tilanne menee koskaan näin pitkälle. Oon sivusilmällä seurannut uutisointia, jota oon välillä itse pitänyt ylireagointina ja turhana hössötyksenä, mutta tällä viikolla Italian tilanne herätti mut todellisuuteen – kyseessä on oikea uhka, jolta ei oo turvassa enää kukaan.

Olen kiitollinen siitä, että oon itse hyväkuntoinen ja perusterve eli todennäköisesti koronan iskiessä uskoisin säästyväni ”vähällä”. Vaikka oma tilanteeni on näinkin hyvä se ei silti tarkoita, ettenkö olisi huolissaan niistä joille koronavirus voi olla todella kohtalokas. Se, että minä itse kuulun riskiryhmän ulkopuolelle ei saa mua vähättelemään viruksen vaarallisuutta – sillä se tuntuu olevan valitettavan monen asenne..

Koska tilanne on päässyt näin pitkälle, että epidemia on muuttunut pandemiaksi mun mielestä jokaisen meistä tulis kiinnittää huomiota siihen ettei omilla teoillaan edistäisi taudin leviämistä. Nyt pitää tehdä se mikä suomalaisille on monesti vaikeaa – eli vetää yhtä köyttä. Tämä toteutuu aika pitkälle jo loppuviikosta tulleilla ohjeistuksilla: vältetään turhaa matkustamista ja yleisötapahtumia. Vaikka se ei olisi juuri omien etujen mukaista, että lomamatkat ja odotetut harrastusviikonloput peruuntuu ja mahdollisesti jopa niin ettei niistä rahojaan saa takaisin, niin se on parasta meidän kaikkien kannalta. Suoraan sanottuna mua suututtaa ne ihmiset, jotka tällaisen tilanteen kohdatessa edelleen tuijottavat omaa napaansa.

Eikä tässä viruksessa mua huolestuta ainoastaan riskiryhmässä olevat, vaan myös yrittäjät sekä yleinen taloudellinen tilanne. Monelle yrittäjälle korona voi tietää konkurssia ja suurta taloudellista ahdinkoa, ja sen vuoksi oonkin kovasti koittanut miettiä erilaisia ratkaisuja joiden avulla voisin auttaa. Facebookissa onneksi monet ovatkin alkaneet kampanjoimaan heikolla olevien yrittäjien puolesta – ja toivon, että mahdollisimman moni lähtee tähän mukaan, sillä uskokaa tai älkää: se on meidän kaikkien etu.

<3  Aino

LUE MYÖS:
5 x kivointa kotona / 33 x totuus poikaystävän suusta / Feikki-positiivinen

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.