Hae
Aino Mäkelä

Nopea ja herkullinen arkiruoka

Täällä on palailtu arkeen aika rytinällä! Jotenkin tuntuu, että oma elämä ois ollut loman ajan jollain ”pausella” ja viimepäivät onkin mennyt sitten aikamoisella pikakelauksella asiat hoidellen ja häärien. Hahha! Onneksi aion viihtyä seuraavat kolme viikkoa ihan kotosalla, niin saan kierroksia laskettua ja nautittua ihan vaan olemisestakin arjen tohinan keskellä.

Kahden viikon ulkona syömisen & äitin jääkaapilla vietetyn viikonlopun jälkeen on ollut AIVAN IHANAA olla kotona, omassa keittiössä – tehdä niitä omia, just mun näköisiä ruokia ilman minkäänlaisia kompromisseja. Te jotka mut tunnette niin tiedätte, että tykkään hyvinkin yksinkertaisesta ja kasvispainotteisesta ruuasta eikä mun reseptien valmistus kestä yleensä puolta tuntia pidempään – useimmiten oon valmis jos vartissa!

Ravitseva pikaruoka onkin ihan parasta, varsinkin silloin kun oikeasti aikaa ei olis mihinkään ”ylimääräiseen” sillä faktahan on ettei koskaan – varsinkaan kiireen keskellä – kannata tinkiä ruoasta ja sen laadusta.

Muutaman raaka-aineen reseptit on myös siitä hyviä, että ne on vatsalle helpompia sulattaa. Aina ei siis tarvi hifistellä ja laittaa kaikkea samaan pataan, vaan pelkästään yksikin raaka-aine oikealla tavalla valmistettuna ja maustettuna voi olla kulinaristinen makuelämys! Tällä kertaa käytin hieman useampaa kasvista ja hain niihin hieman itäistä makumaailmaa, joka on ollu pitkään yks mun suosikeista – ja koska en oo pitkään aikaan jakanut teille mitään ihan tavallista arkiruokareseptiä, niin ajattelin että nyt ois korkea aika korjata tilanne 🙂

ITÄMAINEN KASVISHÄSSÄKKÄ
500g parsakaalta
500g kukkakaalta
yksi kesäkurpitsa
1/2 nippua kesäsipulia
ruukku korianteria
purkillinen valkoisia papuja
200g tofua
200 ml kookoskerman/ 4 rkl kookosmannaa
+ kookosöljyä, 1/2 tl kurkumaa, 1 tl juustokuminaa, suolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita

Sulata parsakaali ja kukkakaali. Tee kesäkurpitsasta pastaa spiraalileikkurilla ja kuutioi tofu. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen kookosöljy + mausteet, joita voit kuulottaa hetken aikaa. Lisää sitten tofu ja paista kuutiot rapeaksi. Laske hieman lämpötilaa ja lisää kesäkurpitsa ja pavut pannulle. Kun parsa- & kukkakaali ovat sulaneet lisää ne pannulle yhdessä kookoskerman/mannan kera ja lisää vielä lisää kurkumaa ja juustokuminaa sekä suolaa. Sekoita huolella ja anna hautua vielä viitisen minuuttia, minkä jälkeen sekoita vielä ravintohiivahiutaleet ennen tarjoilua, .

Monilla on hieman kielteinen suhtautuminen tofuun ja soijatuotteisiin enkä itsekkään suosittele niitä syötäväksi päivittäin. Luomulaatuista ja GMO-vapaasta soijasta valmistettua tofua voi kuitenkin nautiskella huoletta kerran-pari kuussa 🙂 Ja mitä uusimpiin tutkimuksiin on uskominen niin tofun demonisointi on osittain myös vedetty liiallisuuksiin – eikä kannata unohtaa, että paljon huonompiakin valintoja vois syömistensä suhteen tehdä 😉 Tietty sen voi halutessaan korvata jollain ihan muullakin.

Niin ja vielä sellainen juttu, että jos joku miettii mitä ihmettä on ravintohiivahiutaleet niin ne on erinomainen täydennys kasvisruokavalioon ravinteikkuutensa vuoksi! Mutta se ei ole kuitenkaan se pääsyy, vaan se on niiden ihanan pähkinäisen juustoinen maku joka kruunaa ruuan kuin ruuan <3 Oon käyttänyt niitä jo useamman vuoden, mutta olin tosi innoissani kun sain sitä nyt testiin Puhdas+:lta – ihan loistava täydennys heidän laadukkaaseen valikoimaan 🙂 Suosittelen testaamaan!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.