Hae
Aino Mäkelä

Pääsiäisherkkuja (arvonta)

EkoSego-arvonta EkoSego-arvonta EkoSego-arvonta
Monilla alkaa tänään pääsiäisloma ja edessä on monta päivää vapaata, rentoilua ilman huolen häivää. Vaikka mulla on tiedossa myös töitä niin aion myös tehdä paljon juttuja, joita en muka muuten töiltä ehdi: sisustaa, siivota, treenata, kokkailla ja ihan vaan nautiskella. Mä en oo sellainen tyyppi, joka vapaalla ainoastaan makoilis sohvalla leffoja katsomassa vaan tykkään puuhailla kaikkea rentouttavaa, antaa ajatuksille lepoa tehden kaikkea vähän normaalista poikkeavaa.

Se kaikki erilainen tekeminen ja niiden rentouttava voima yleensä myös tuo mieleen kaikenlaisia uudenlaisia ideoita. Mutta nyt mä haluaisin myös nitä uudenlaisia ideoita teiltäkin! Sain nimittäin tänään käsiini ihanan herkkulähetyksen EkoSegolta ja malttamattomana odotan, että saan inspiraation päästettyä valloilleen.

Homma etenee seuraavalla tavalla: kerro mitä tekisit näistä mun saamista herkuista tai vaihtoehtoisesti millasta reseptiikkaa sä mun näistä kehittävän. Joko tähän postaukseen tai facebookiin jätetyistä kommenteista mä valitsen mielenkiintoisimman, jonka pohjalta luon reseptin ja jaan sen teille. Valitsemani mielenkiintoisin idea palkitaan 50€ EkoSegon lahjakortilla! Aikaa kommentin jättämiseen on ensi viikon perjantaihin 10.4.2015 saakka.

Paketti piti siis sisällään:
Raakaa irish Moss -levää
Luomu viikunoita
Ravintohiivahiutaleita
Gluteenitonta lakritsinjuurirouhetta
Luomulaatuisia, raakoja lakritsirakeita
Kahviuutetta
Luomu carobjauhetta
Luomulaatuista, raakaa tahinia
Luomulaatuista, raakaa kaakaomassaa
Luomulaatuista kookosöljyä

Toki reseptissä saa käyttää muitakin raaka-aineita noiden ylläolevien lisäksi eikä kaikkia tarvi olla käytettynä, mutta tietysti mitä enemmän sen parempi. Mulla itsellä pyörii tällä hetkellä mitä villimpiä ideoita päässä enkä maltakkaan odottaa teidän mielikuvituksen tuotteita! Muistakaa: vain oma mielikuvitus on rajana ja mä toivon, että kommenttien myötä innostuisin haastamaan itseäni vähän uudenlaisiinkin juttuihin.

Herkullista pääsiäistä,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

40 kommenttia

 1. elisa kirjoitti:

  Ehdottomasti lakritsi-suklaajäätelöä! Nam!! Se olisi herkullinen pääsiäisherkku!

 2. MM kirjoitti:

  Kerrosherkku.
  Lakukerros, suklaakerros ja joku kolmas yhdistelmä. Tahini, viikuna? olisko ihan järkyttävä yhdistelmä?
  Tahini, levä ”hässäköitä”

 3. Titta kirjoitti:

  Raakasuklaa-lakritsi-viikuna välipalapatukoita! Nams!

 4. TanjaK kirjoitti:

  Kahviuutteen käyttäminen kiinnostaisi, en ole ennen tuotteeseen törmännyt. Kahvinmakuinen (avokado)suklaamousse näistä tuli päällimmäisenä mieleen.

 5. Pia Harjuhahto kirjoitti:

  Lidlissä myydään tosi hyvä lakritsinmakuinen protskupatukka, voisitko jäljitellä sellaista??

 6. Inka kirjoitti:

  Raakasuklaaseen hurahtaneena (mutta koskaan en ole vielä itse onnistunut tekemään onnistuneita suklaita useista yrityksistä huolimatta!) haluaisin että loihtist herkullisen ja yksinkertaisen (idioottivarman) reseptin kahviraakasuklaalle 🙂 Itse sitten tekisin perässä 😉

 7. r kirjoitti:

  Oih mitä herkkuja! Ekana mieleen pompsahti kahvi-carob-raakapalleroita/-patukoita tahinia ja viikunoita hyödyntäen tai sit vaihtoehtoisesti lakritsinvivahteista jäädykettä, johon voisi tulla aavistus kookoksen makua ja raikkautta esim. appelsiineista 😛

 8. Anni kirjoitti:

  Voi mitä ihania raaka-aineita <3
  Miten olisi sellanen suolaisen makea yhdistelmä?
  Ravintohiivahiutaleista "juustoinen" kräkkeri ja päälle viikunaa ja sitruunainen tahinikastike.

 9. Ella kirjoitti:

  Raakaversio lontooraesuklaasta! Levä-tahini-uunibataatti”tapaksia”! Maidotonta viikuna-kahvimoussea kookosvivahteella!

 10. Tuuli kirjoitti:

  1. Viikunoista, lakritsinjuurijauheesta ja -rakeista pakurisalmiakkia. Blenderiin vain, sekaisin, pötköksi ja paloiksi veitsellä! 🙂
  2. Levästä olisi ihana kehitellä jokin japanilais – tyylinen alkupalasalattii, vähän kuin wakame – salaatti. Onnistuisiko?
  3. Kahviuutteesta, carob – jauheesta, kookosöljystä ja kaakaomassasta jonkinlainen kahvi-suklaa herkku? 🙂

 11. Laura kirjoitti:

  Tekisin raakakakun, koska ne on parhaita ja sellanen ois just nyt pääsiäisen juhlintaankin oikein oiva herkku!:)
  Kakkupohjaan tulisi pähkinöitä, viikunoita ja lakritsirakeita. Itse kakkumassa olisi suklainen pienellä lakritsitwistillä ja siihen voisi tulla kaakaomassaa, kookosöljyä, tuoretaateleita, avocadoa, lakritsinjuurijauhetta (ehkä myös carob-jauhetta tuomaan makeutta) ja irish mossia hyydytykseen. Sitten päälle koristeeksi lakritsinjuurirouhetta ja lisää lakritsirakeita ja siinä oiskin ihana laku-suklaa kakku!:)

 12. merikukka kirjoitti:

  Irish moss -levästä tuli mieleen, että sitä voisi käyttää sellaiseen hyytelökakkuun. Makuna kahvi ja lakritsi.

 13. Mirkkulainen kirjoitti:

  Minua himottaisi joku karkki, ei ehkä suklaasuklaa, mutta vaikka muutamaa eri makua. Sellaisia jotain juhlavia käsintehtyjä erikoisuuksia joita voisi vaikka lakkiaisissa tarjoilla 🙂

 14. KCP kirjoitti:

  Minä haluaisin jonkin sellaisen ”idioottivarman” reseptin jolla hurmata emäntä hääpäivänä, missä ei tumpeloinkaan kokkaaja voi epäonnistua ja joka maistuisi suklaiselta ja ihan mahottoman terveelliseltä. Noissa on ainakin vaimon suosikkeja mukana, kookosöljyä ja kaakota ainakin. Koskapa aina motkottaa mun syömisistä eikä voisi ikinä uskoa mun saavan mitään terveellistä herkkua aikaiseksi, olisi jännittävää yrittää vaimo yllättää. Eli loihdi jotain makeaa, jotain muuta kuin raakakakkua. Jotain keväistä ja ilmavaa, silti täyttävää ja herkullista

 15. Laura kirjoitti:

  Saiskos noista aikaiseksi Tiramisun kaltaista herkku-jälkkäriä?

 16. Jonna kirjoitti:

  Noista vois loihtia raakavälipalapatukoita viikunalla ja lakritsilla, jolloin koostumuksesta ja mausta tulee lakumainen!

 17. Melina kirjoitti:

  Hmmmm…raakawhoopiet! Suklaataikina, jossa voisi olla mantelijauhoa, carobia, kookosöljyä ja raakasuklaa/raakalakun paloja. Sit täytteessä tahinia, kookosöljyä, viikunoita ja kahviuutetta 😛 ja whoopiet vois sit vielä koristella raakasuklaaraidoin 🙂

 18. minerva kirjoitti:

  Raaka laku-brownie, mokkaisella suklaakuorrutuksella!

 19. Jenni kirjoitti:

  Mmm, ihanista raaka-aineista voisi taikoa luonnollisen energiapatukan! Raakatyyliin tietenkin 😉

 20. Ame kirjoitti:

  Jonkin sortin raakaversio englanninlakuista ja (myöskin) raa’at kahvi-”dominot”!! Jos tuommoset reseptit saisit aikaseks, ni johan olis! :’D

 21. Annakaisa kirjoitti:

  Kielen päällä maistuu jo useammankinlainen kakku. Tai namipallerot .. Nyt jo suu naksaa!

 22. Samsam kirjoitti:

  Väsääppä sellainen smoothie, joka maistuu hyvälle
  (vaikkei näyttäisi :P) ja jossa on paljon prostkua. Sellainen joka menis sekä jälkkäristä että terveysruoasta yhtä aikaa 🙂

 23. Roope kirjoitti:

  On tullut jo monta ehdotusta, mutta mäkin oon sitä mieltä, että kakkuhan noista….. Tai monta erilaista kakkua. Pääsiskö sitten maistamaan?

 24. Tea kirjoitti:

  Sitruuna-lakritsiraakakakku, pohja viikunoita, pähkinöitä, taateleita ja kookosöljyä. iris mosh- levää käyttäsin liivatteen tavoin hyydyttämään kakkua. Sitruunakerrokseen sitruunaa, cashewpähkinöitä ja hunajaa. Lakukerrokseen lakurakeita ja rouhetta ja cashewpähkinöitä. Kakun voisi koristella gluteenittomilla lakuilla! 😛

 25. Henni kirjoitti:

  Noistahan tulisi aivan mahtava sellainen buffet-jäätelön tyyppinen raakajäätelöä uunissapaistettujen keksien välissä! Eli siis mokkasuklaakekseihin menisi ravintohiivahiutaleet, kahviuute, kookosöljy ja raakakaakaomassa. Sekaan vielä vähän lakritsirakeita. Jäätelön perustana toimisi irish moss-geeli ja makeutuksena viinuna. Jäätelössähän olisi kerroksina sellainen karamellikerros tahinista ja carobista, ja sitten vielä lakritsikerros lakritsijauheesta!

 26. Maana kirjoitti:

  Raakakakku, jonka pohjassa käyttäisit, viikunoita, lakurouhetta, kahviuutetta, pähkinöitä. Täytteeseen tulisi tahinia, kookoskermaa, hunajaa/agavea, lakritsiuutetta. Kuorrutteeseen kaakaovoita, kookosöljyä, , kaakaojauhetta, carob-jauhetta ja päälle lakritsirakeita. Kuulostaapa mielenkiintoiselta 😀

 27. Janttarainen kirjoitti:

  Smoothiet kiinnostais mua, sellaiset hyvänmakuiset mutta terveelliset, joilla voi (varsinkin) aamuisin vatsansa nopeasti täyttää. Ja siis kauheesti kaikkea tosi terveellistä siinä mukana, pakurista ainakin tykkään.

 28. jennikki kirjoitti:

  Ainakin irish moss, lakritsinjuurirouhe, viikunat, lakritsijauhe, carob ja kookosöljy voisivat olla edustettuina raakahyytelökakussa! Pohjaan voisi ehkäpä hyödyntää noita viikunoita esimerkiksi kookosjauhojen kanssa, jolloin siitä tulisi mukavan tiivis ja piirakkamainen. Täytteisiin sitten lakritsia, tuota irish mossia (käsitykseni mukaan sopii siis hyytelöiden tekoon!?), carobia makeuttamaan ja vaniljaa… ehkäpä kookoskermasta/maidosta tehtynä? semmonen vanilja-lakritsi raakahyytelökakku, toivottavasti sait ideani poikasesta kiinni!

  tietysti myös tuo voisi toimia kerrosleivonnaisena?! apuva, kuitenkin makuparina lakritsi-vanilja ja hyytelömäinen koostumus kiinnostaisi itseä noiden ainesten pohjalta 🙂

 29. Mi kirjoitti:

  Ei mikään erikoinen idea, mutta tahinia käyttäisin ehdottomasti hummukseen. Lisäksi se sopisi erinomaisesti aasialaisvaikutteisen kastikkeen pohjaksi, joko satay-tyypisesti maapähkinävoin sijaan tai vaikka sekoitettuna kalakastikkeen ja chilin kera.

 30. lsmv kirjoitti:

  Tekisin jonkun ihanan lakritsi-suklaisen raakakakun. Käsittääkseni toi Irish Moss on vähän semmoinen hyytelömäinen tuote, ehkä noista sais kehiteltyä jonkun ”juustokakun” 🙂

 31. Taru kirjoitti:

  Kyllähän noista kakun tekisin. Siinä olisi yksi kerros suklaata ja yksi lakua, nam! Voiskohan ne viikunat käyttää taatelit tapaan pohjassa?? Ei oo koskaan tullut kokeiltua.

  Taru

 32. Henna Olivia kirjoitti:

  Ooooo, mul tuli heti visio kakusta lakritsirakeilla. TAI: raakasuklaata tahinitäytteellä, toisena makuna lakurakeella 🙂

 33. Kere kirjoitti:

  Hienoja leivoksia vappukesteihin..

 34. Katri Ikävlko kirjoitti:

  Viikunoita voisin käyttää tiikerikuivassakakussa, tulisipa ihan muun makuinen kun yleensä. En ole koskaan kokeillut tai kuullut kenenkään viikunaa laittavan, pitääpä kokeilla.

 35. Paula kirjoitti:

  lakritsi-raakasuklaata lähtisin ehdottomasti testaamaan! Tahinista hummusta ja viikunahilloa juuston kanssa nautittavaksi!

 36. Sanna kirjoitti:

  Ihania herkkuja leipoisin! Viikuna raakasuklaakakku

 37. Essi kirjoitti:

  Joku ihana kakku 8) tai mousse?

 38. saara kirjoitti:

  Raakasuklaata ja raakalakritsaa! Ja mikä ettei niiden sekotustakin, jos kehittelisit reseptin.. ;D Tuo ravintohiivahiutale kuulostaa mielenkiintoiselta kans. Voisin kokeilla tehdä dippiä siitä?

 39. Terhi T kirjoitti:

  Oh my mitä herkkuja! Carob-jauhetta en oo saanut vielä käsiini ja haluisin tietää kyllä sen käyttömahiksia! Mut aivan ehdottomasti noista aineksista lähtis jotain suklaista, jossa olis _paljon_ lakurakeita ja viikunaa, aah! Semmonen ”lontoonrae” suklaaherkku ylppäreitäni silmällä pitäen ois killeri ! 😉

 40. Pulmu kirjoitti:

  Saiskohan noista jotain keksejä aikaan? Makuina esim. laku tai kookos-carob. Tai jos paistaminen on ongelma, niin sitten jonkinnäköisiä proteiini/myslipatukoita.
  Olisi kiva myös nähdä mitä suolaisia terveellisiä herkkuja noista saisi kehiteltyä. Monesti nykyään suositut superfood-välipalat tms. ovat aika makeita. Kuitenkin itse yleensä kaipaan välipalaksi jotain pientä suolaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.