Hae
Aino Mäkelä

Rakkaudesta ruokaan

Kuten selvää, ruoka ja ravinto on yks tärkeimmistä asioista millä pidän itseni kunnossa. Joskus aikoinaan söin syömisen ilosta, nykyään syön tarpeeseen – jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Nykyään oon myös hyvin kiinnostunut ravinnosta muutenkin, mulla on kokoajan joku ravitsemustieteilijän kirja lukemisen alla ja pidän itseni ajantasalla tutkimuksista, joita ravinnosta tehdään. Se on niin mielenkiintoista, että taidan jossainvaiheessa opiskella ravitsemustieteitä vähintään avoimen yliopiston kautta!

Sen myötä kun oon kiinnostunut siitä mitä suuhuni laitan, olen myös opetellut rakastamaan ruuanlaittoa. Olen lapsesta asti ollut kova leipomaan, mutta nykyään ruuanlaitto korvaa sen harrastuksen aika täysin. En hirveästi suunnittele mun ruokia vaan ostan kaupasta aineksia joita haluan ruokani sisältävän ja taion niistä jotain lounaaksi kelpaavaa. Ja oikeasti en oo ikinä onnistunut tekemään pahaa ruokaa? 😀
Tykkään siitä, että tiedän mitä mun ruoka sisältää ja se on myös yksi syy siihen, miksi syön aika harvoin ulkona.

Chili-kasvispihvit

Aika monesti teen ison satsin ruokaa kerralla ja syön sitä sitten pidemmän aikaa/pakastan jne. Viime viikolla tein kasvispihvejä joista ois riittäny isommankin perheen tarpeisiin ja herkuttelin niillä pitkään. Mulle maun ohella tärkeintä ruuassa on tasapainoisuus ja ravinto-aineet (tasapainoisuus niissäkin!). Tykkään yleensä tulisesta ruuasta, joten tuore chili ja tuliset mausteet on aika tuttu näky mun ostoskassissa 🙂
PSST! Chilihän buustaa aineenvaihduntaa 😉

Linssipata


Kaikenlisäksihän mä oon hankaloittanut mun elämää sillä, että en laita lihaa/kanaa oikeastaan koskaan ruoaksi. Viime keväänä totuin elämään ilman lihansyömistä ja toiseksi liha säilyy kasvisruokia huonommin, joten laitan sitä vaan silloin jos houstaan esimerkiksi illalliskutsut, jolloin kaikki tehty ruoka syödään heti 🙂
Joudun siis välillä vaivaamaan päätäni mm tarpeellisella proteiiniin saannilla, koska mitään puutostiloja en itselleni kaipaa.
Ainiiin, ei unohdeta vehnäallergiaa. Mut vehnäähän mä en oikeestaan söis muutenkaan, vaikken allerginen oliskaan.


”Pääsääntönä” mulla syömisessa on se, että joka aterialla syön hedelmiä/marjoja/kasviksia – yleensä aamulla puuron kanssa marjoja, välipalana sitrushedelmiä, lounaan ja illallisen kyljessä on aina salaattia ja iltapalana sitten hedelmiä. Oon ehkä vähän kaavoihini kangistunut… heh 😀

Miten te tykkäätte syödä ja laittaa ruokaa? Haluaisitteko jatkossa jotain reseptijuttuja?

Kasvis-kaalilaatikko
Kasvistäytteiset paprikat, mmmm 😛

4 kommenttia

 1. Aradhel kirjoitti:

  Oi ihanan näköisiä ruokia ! Samantyyppistä sapuskaa tulee itsekin väsättyä entisenä kasvissyöjänä joten uudet reseptit ovat ehdottomasti tervetulleita 🙂

  • aippe kirjoitti:

   Noniin, kiva tietää että innostusta löytyy – jatkossa varmaan postailen ruokajuttujakin enemmän siis 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Eräs asia josta itse olen viime aikoina innostunut todella on fresh spring rolls. Saa luotua uusia versioita aina mielensä mukaan 🙂 Ja uudet reseptit kiinnostaa aina, joten anna tulla vain 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oi, täytyypä itsekkin kokeilla niitä, kuulostaa nimittäin aivan huipuilta! Pyrin jatkossa lisäilemään reseptijuttuja enemmän kerta kiinnostusta löytyy, mahtavaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.