Hae
Aino Mäkelä

Lukutoukka

Mulla oli tänään vapaapäivä töistä ja lepo treeneistä, joten päätin suunnata ekaa kertaa ikinä kirjastolle lukemaan! Yleensä mä luen kotona, mutta ajattelin antaa mahollisuuen kirjaston ilmapiirille – siellä ei ainakaan viitsi ravata puolentunnin välein vessassa eikä voi keskeyttää lukemista tiskatakseen tai pestäkseen pyykkiä.. 😀

Opiskelupäivissä mun mielestä on tärkeetä riittävän vireystason ylläpito enkä halunnutkaan mennä kirjastolle nuokkumaan ja noijailemaan pöytää vasten silmät ristissä. Ennen kirjastolle lähtöä mä sitten herättelin itseäni aamulla joogaten ja nauttien kunnon puuroaamupalan. Mä tarvin herätäkseni yleensä aina vähän jotain toimintaa, millään aamukahvilla ei oo mulle mitään piristävää vaikutusta 😀 Liikunta on ehdottomasti paras tapa saada veri virtaamaan kropassa.

Reippaana kirjastolla ekojen joukossa!

Pakkasin kunnon eväät mukaan ja heti kirjastolle päästyäni joinkin jo mun brahmi-yrttijauheella terästetyn smoothien maksimoidakseni mun luku-urakan tehon 😀 Hahhah! Mä varasin mukaan pussillisen porkkanatikkuja ja pari täytettyä ruisleipää (raejuustoa, tomaattia, kananmunaa) sillä mulle ainakin toimii parhaiten se, että syön usein pieniä annoksia opiskelun ohessa, niin ei vahingossakaan rupea väsyttämään 🙂 Ja ilman eväitähän mä en koskaan viettäis opiskelupäivää, nimittäin nälkäisenä mä en jaksa edes lukea ja vaikka jaksaisinkin, niin tuskin mulle siitä mitään päähän jäisikään. Taas sen huomaa kuinka se ruoka vaan ohjaa ihan kaikkea meidän toimintaa, hehheh.

Kirjastolle evääksi sopii mun mielestä hyvin just pilkotut kasvikset, pähkinöitä, hedelmiä, smoothie, täytetyt leivät ja ruokaisat salaatit. Hiilareita ehottomasti, jotta aivot rullaa ihanteellisella tavalla! Joku rahka+hedelmäkombo ois ihana, muttei varmaan kovin käytännöllinen, kun ainakaan meidän kirjastolla eväitä ei saa laitettua mihinkään kylmään..?

Millaisia välipaloja te otatte kirjastolle mukaan?
Oli meinaan sen verran onnistunut opiskelupäivä, että varmasti tuun useamminkin niitä kirjaston penkkejä kuluttamaan.. kaikki ideat on siis enemmän ku tervetulleita!

Eväsleipä töissä – raejuustoa, pinaattia, kurkkua ja paprikaa :}

Ja voi vitsi, kyllä sitä tietää lukevansa oikealle alalle kun viettää päivän noiden kirjojen parissa. Niin paljon herää ajatuksia ja mielipiteitä, nuo kirjat motivoi mua ihan hirveästi!

Tänään taas tajusin kuinka mahtavaa tää Suomessakin esiintyvä ”fitness-buumi” on! Musta on ihanaa, että ihmiset on alkaneet pitämään huolta itsestään ja terveydestään – kiinnittää enemmän huomiota syömänsä ruuan laatuun ja määrään, sekä liikkuu enemmän 🙂 Mä nimittäin järkytyin tänään tiedosta, että vain 30% suomalaisista naisista ja 40% miehistä on normaalipainoisia. En ollut koskaan ajatellut, että tilanne on oikeasti noin paha!

Vielä huolestuttavampaa musta kuitenkin oli se, että ihmiset silti kokivat terveydentilansa hyväksi – väkisinkin rupesin miettimään, että johtaako se siihen että muutosta ei edes yritetä tehdä ennenkuin oireita alkaa ilmetä, sairauksia puhjeta ja arki vaikeutua? Ylipaino kun kuitenkin on yleisin riskitekijä kansansairauksiimme..

Huh sori! Näitä koulupurkautumisia tulee varmasti jatkossakin aina välillä, en vaan mahda niille mitään 😀 Tarkoituksena ei kuitenkaan ollut loukata ketään tai alempiarvoistaa ylipainoisia. Uskon, että tajuatte mihin pyrin. Varmasti jokainen, joka tän tekstin lukee on omasta hyvinvoinnistaan edes jollaintapaa kiinnostuneita <3 

 
Nyt mä hiljenen hetkeksi, alan leipomaan pullaa ja suuntaan illaksi kaverin uutta kotia ihastelemaan! Viikonloppu meneekin sitten taas vaihteeksi töissä, joten onneksi tänään sain hyvin luettua niin ei tarvi siitä nyt enää huolehtia 🙂
 
Huippua perjantai-iltaa! 🙂

6 kommenttia

 1. Senja kirjoitti:

  ite oon sitä mieltä, että kirjastossa lukeminen on tehokkainta! ainakin itellä sillon kuin luin pääsykokeisiin, en olisi voinut kuvitellakaan lukemista kotona. ihan liikaa ärsykkeitä kaikkialla heheh :pja oot kyllä oikeessa, jos ei syö hyvin niin ei se tieto sinne päähän jää 🙂 aivot tarvii niitä hiilareita ihan tosissaan!

  • Aino kirjoitti:

   Joo siellä sai kyllä tosi hyvin luettua! Ainut vaan, että kirjasto näyttää olevan joillekkin hengailumesta ja sinne tullaan sitten pyörimään ja kihittelemään kaveri(e)n kanssa..?! 😀 En tajuaaa! Mut aina siinä vaiheessa ko tollasiin rupeaa kiinnittään huomiota tajuaakin, että on tauon paikka – lisää evästä naamaan nii joha keskittymiskyky taas on kohillaan, hihhi 😀

 2. Kata kirjoitti:

  Moi Aino! 🙂 Kommentoin toooodella harvoin blogeihin mitään, mutta nyt oon miettinyt jo pari päivää että hitto, nyt mun täytyy avata suuni! 😀 Ja nyt mä viimein sen teen, oikein kunnon avautumisen kera!Löysin blogisi hieman yli viikko sitten ja lukaisin sen saman tien ensimmäisestä postauksesta viimeisimpään asti. Harvemmin oon saanut mistään niin suurta motivaatiobuustia kuin sun kirjotuksista, ja ensi kertaa tajusinkin että hei, mäkin saan nää ylimääräiset kilot kyllä pois kunhan en luovuta heti ensimmäisen viikon jälkeen! Oon tosiaan aika pienikokoinen (alle 160cm, paino vaihdellut viimeisen vuoden aikana 52-55 kilon välillä), mutten oikeastaan koskaan ole harrastanut liikuntaa tai pitänyt siitä. Kaiken lisäksi täysi-ikäisyyden myötä alkoholi astui entistä enemmän kuvioihin ja toi mukanaan vielä muutaman lisäkilon. Vanhana syömishäiriöisenä oon jo pitkään inhonnut ”levinnyttä” kroppaani ja kiduttanut elimistöäni 500-1000 kalorin päivittäissaannilla, ja siltikin viikonloppuisin ravannu baareissa ja vetänyt kirjaimellisesti perseet olalle jatkuvalla syötöllä.Parisen viikkoa sitten olin kuitenkin hyvin, hyvin sairaana, ja yhtenä yönä herätessäni lupasin itselleni (kirjoitin sen vieläpä puhelimen muistioon :D), että jos tästä selviän niin muutan elämäntyylini aivan totaalisesti. Hieman sen jälkeen löysin sitten tämän blogisi. Sen jälkeen tajusin alkaa syömään OIKEASTI tarpeeksi ja liikkumaan. Tällä hetkellä olen vasta kuudennen päivän kohdalla uusien elintapojeni kanssa, mutta paino on JO NYT laskenut alemmaksi kuin kertaakaan 500kcal päivässä -dieettieni tai ahmimis+oksentamisjaksojen aikana. En myöskään koe huonoa omaatuntoa syömisestä eikä mieli tee enää ahmia – ja olo on mahtava! Tänpäiväsen salitreenin jälkeen olo oli kuin nousuhumalassa ja energiaa ois riittäny vaikka mihin! :DEn tiedä, miten voisin kiittää sua tarpeeksi siitä, että sait mut ymmärtämään TERVEELLISTEN elämäntapojen tärkeyden. Oot varmasti erittäin hyvä esikuva myös nuoremmille tytöille! Kiitos, kiitos, kiitos! <3 Vielä mäkin saan painoni alle viiteenkymppiin, jossa se on ollut viimeksi 3 vuotta sitten – tällä kertaa kuitenkin niin, että teen itselleni vain hyvää. Ja ehkä ne vatsalihaksetkin näkyvät vielä jonain päivänä!Vaikutat erittäin fiksulta ja aivan ihanalta ihmiseltä, joten pysythän aina tuollaisena! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hei Kata ja ihanaa kun kommentoit!! Et usko kuinka mahtava fiilis tuon sun kommentin lukemisen jälkeen tuli 🙂 Oon aivan älyttömän iloinen sun puolesta ja onnellinen, että oot saanu otettua askeleen kohti terveellisempää huomista. Ihan huippua, että noinkin lyhyessä ajassa sun suhde ruokaan on muuttunu noin paljon – you go girl! :)Tsemppiä hirmusti jatkoon ja ihanaa kevättä sulle!<3

 3. Anonymous kirjoitti:

  hyvä postaus! noi esimerkki eväät kirjastoon tuli todella tarpeeseen, sillä itselläni on menossa juuri valmistautuminen pääsykokeisiin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiva että tuli tarpeeseen! Voin jatkossakin postailla eväsvinkkejä lisää jos tulee jotain killerkomboja mieleen, hihhi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.