Hae
Aino Mäkelä

Reissussa: Huoleton lomailija

Nykyinen sijainti: Gapang beach, Pulau Weh, Indonesia

Te vetelette siellä vielä sikeitä, kun mä aloittelen aamuani täällä paratiisisissa. Tää paikka on upea, ei puhettakaan. Pimeä laskeutuu iltaisin nopeasti ja se tekee sen, että nukun yöni kuin tukki – Suomessa yöttömät yöt kun tekee sen, etten millään malttais painaa päätä pehkuihin.

Sukeltaminen on vienyt niin mennessään, että päivät vierähtää nopskaa aikalailla sen parissa! Aamupalan jälkeen laitetaan varusteet kasaan ja sukellussessioiden välissä käydään lounaalla, jonka jälkeen palataan takas fisujen pariin. Se on itseasiassa niin siistiä hommaa, että kirjoitan siitä myöhemmin teille ihan oman postauksensa.

Täällä oon oppinut sen minkä halusinkin: elää ilman kelloa, huolettomasti ilman ajatustakaan tulevasta. Viikonpäivätkin alkaa mennä jo vähän sekaisin ja melkein säikähdin tajutessani, että tänään on jo lauantai. Onneksi on vielä monta, monta päivää lomaa jäljellä!

Huoleton lomailija
Ennen lähtöä mulla kävi kotona ihana vieras, jonka ansiosta mun loma on ollut entistä huolettomampi. Oon varmasti tuhannet kerrat kertonu teille omaavani hyvät karvageenit, minkä takia sääriä saa olla sheivaamassa vähintään joka toinen päivä? Sekä sen, että mun herkkä iho ei ihan hirveästi hommasta tykkää? Varsinkin täällä aurinko herkistää ihoa entisellään minkä vuoksi sheivaaminen ei ois ehkä ihan ensimmäistä hommaa, mitä haluaisin tehdä.

Onneksi mun ei tarvikkaan! Liikkuvan kauneuden Katja nimittäin kävi mun luona kotona (kyllä!) sokeroimassa mun sääret rantakuntoon minkä vuoksi mun ei tarvi huolehtia hommasta ollenkaan. Sokerointi oli mulle omien kotikokeilujen jälkeen ensimmäinen laatuaan ja kokemuksena uskomattoman miellyttävä – kotona sai olla ihan omassa rauhassa, hengailla omassa aamutakissa eikä tarvinut höntyillä kauneussalonkiin kaupungin toiselle puolella ja sieltä takas.

Kotiin tuleva kosmetologi on kuin lottovoitto! Hoidon jälkeen saa vain jäädä nautiskelemaan omiin oloihinsa, keittää vaikka kupin teetä ja nukahtaa sohvalle päikkäreille. Varsinkin sokeroinnin kans kotikäynti lisää mukavuutta ja onhan kotona muutenkin rennompi olla, vaikka eipä se sokerointi kyllä edes onnistunut pahalta tuntumaan.

Jurlique, BioSolis aurinkovoiteet
Aurinkoa en kyllä hirveästi oo kerennyt varsinaisesti ottamaan (lue: ollenkaan), vaikka kovasti sen rusketuksen saamiseksi buustasinkin mun ruokavaliota. Kaikesta huolimatta auringolta sekä ensisijaisesti palamiselta suojautuminen on silti erittäin oleellista sillä aurinko onnistuu kyllä tekemään tuhoja, vaikka varsinaisesti sitä ei rannalla palvoiskaan.

Täällä aurinko paistaa paahtavasti, suoraan ja korkealta minkä vuoksi nahkan kärvistymisen riski on olemassa aina. Paljon en mukaani pakannut lähtiessäni, mutta jotku jutut on ihan must-have, kuten aurinkosuojat. Onnekseni sainkin reissuun reissuun korkeilla kertoimilla varustettuja luonnollisia aurinkotuotteita ja erityisesti kasvoille suunnattu aurinkovoide on ihan paras! Mulla kun palaa aina ensimmäisenä poskipäät, hahha.

V10 seerumi
Ja vaikken ookkaan onnistunut vielä ihoani polttamaan, niin heti ensimmäisenä sukelluspäivänä märkäpukua päälle pukiessani mun sormista paloi nahka irti. Ja voi luoja, kuinka se sattu! Onneksi mulla oli palovammojen varalle mukana laukussa pieni pelastaja – lempparilääkettä ärtyneelle iholle, täydellistä terapiaa antavaa lakritsiseerumia jonka ansiosta jo heti samana iltana mun rikkinäinen iho oli kymmenne kertaa paremman näköinen. Seerumi toimii tietysti myös auringonpolttamiin ja hyttysten puremiin eli aivan täydellinen reissukaveri!

Mähän nautiskelen monesti iltaisin sisäisesti lakritsia sen rentouttavan ja tasapainottavan vaikutuksen vuoksi, ja tää mun saamani V10 Plus -seerumi hoitaa aivan täysin saman asian ulkoisesti, paikallisesti ja akuutisti. Saman sarjan tuotteisiin tutusuin jo ekaa kertaa pari vuotta sitten I Love Me -messuilla eikä ne oo kertaakaan tän parin vuoden tuttavuuden aikana onnistunu pettämään mua. Päin vastoin.

Huoleton lomailija
Nyt aurinko alkaa olemaan jo sen verran korkealla, että taidan pulahtaa mereen aamu-uinnille ennen päivän ekaa sukellussessiota. Tänään käydään kattomassa vähän merenalaisia luolia ja tulivuoria sekä tietty korallien upeaa väriloistoa – vedenalainen maailma on aika uskomaton!

Sukeltamisen lisäksi oon myös kuluttanut ahkerasti meidän sukelluskeskuksen kirjastoa ja ahminut itseni täyteen erilaisia seikkailutarinoita sekä mitä mielenkiintoisimpia fantasianovelleja. Olo on kaikenkaikkiaan otsikonkin mukaisesti huoleton, totaalisen rentoutunut.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa