Hae
Aino Mäkelä

Ruokataivas: Budapest

Kuten ehkä muistatte, olin mun tyttöjen kanssa pienellä minilomalla Budapestissä syys-lokakuun vaihteessa. Kaupunki oli ihana ja vei meikäläisen sydämen täysin – rennon ja huolettoman ilmapiirin lisäksi ihastuin hyvin palavasti ruokakulttuuriin, joka oli just eikä melkeen mun mieleen.

Elokuun alussa vierailin korkein odotuksin Berliinissä, joka on yleisesti tunnettu huikeana ruokakaupunkina ja kirjoitinkin blogiin myös omista kokemuksistani. Budapestin suhteen mulla ei ollut oikeastaan minkäänlaisia ennakko-odotuksia, lähinnä vaan toivoin saavani jotain syödäkseni, ja niinhän siinä sitten kävi, että Budapest yllätti täysin ja löi Berliinin 10-0.

Ruokataivas: Budapest      Ruokataivas: Budapest Cafe Intenzo ihastutti perinteisellä unkarilaisella ruoalla sekä ystävällisellä asiakaspalvelulla. Henkilökunta ymmärsi hyvin mitä tarkoittaa ”gluteeniton” ja menusta löytyikin erilaisia vaihtoehtoja, joista pystyin valitsemaan itselleni sopivan ja joka tarjoiltiin mulle juuri sellaisena kuin tahdoin. Ruoka oli erittäin herkullista ja hyvin valmistettua, unohtamatta kokonaisuuden kruunaavaa rentoa tunnelmaa.

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: BudapestKajahu on trendikäs ja moderni ravintola, jossa olisin voinut käydä syömässä vaikka joka ilta. Ruokalista oli vaikuttava ja se oli jaettu eri tyylien, raaka-aineiden ja trendien mukaan. Selailinkin ihan innoissani menua, joka oli täynnä kiehtovia annoksia aina kurkumariisistä paleo-lihapulliin! Valinnanvaraa siis oli ja voisin sanoa, että ruokalista ei todellaaan jätä ketään kylmäksi tarjoten monipuolisesti vaihtoehtoja myös allergikoille 🙂 Kirsikkana kakun päällä houkutteleva ja fiksusti mietitty ruokalista oli hyvin ystävällinen myös lompakolle.

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestGovinda oli varmaankin reissun paras löytö! Superihana henkilökunta, erittäin edullinen ja todella herkullinen ruoka, joka oli vielä kaikenlisäksi vegaanista. Omnomnom! Naanleivän sijaan sain kikhernejauhoista tehtyä leipää, joka sopi loistavasti ihanan mausteisten ruokien kaveriksi. Ruoka oli taivaallista. Siis ihan järjettömän hyvää ja oltiin kaikki siitä täysin yhtämieltä 🙂 Osa vaihtoehdoista sisälsi gluteenia, mutta henkilökunnan avustuksella osasin valita itselleni sopivat vaihtoehdot täysin ongelmitta.

Arvosana: 6/5

Ruokataivas: BudapestChocoshop Budapest löytyi täysin vahingossa aivan Govindan vierestä ja mykisti tän suklaahullun aivan täysin. Pieni suloinen putiikki oli täynnä suklaata. Ja raakasuklaata! Pyörin paikallani onnesta soikeana ja tutkailin eri pakkauksia etsien itselleni mieluisimpia. Pelkästään Unkarilaiset suklaat veivät jo yhden seinustan, joten ilmeisesti he jakavat mun kanssa tän suklaahulluuden – ei ihmekkään, että kaupunki tuntui niin kotoisalta.

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestMannatural Life Bar on ihanan sympaattinen raakaruokaravintola, joka oli ehdottomasti yks reissun ikimuistoisemmista ruokapaikoista. Nautiskeltiin ja syötiin oikein pitkän kaavan mukaan: varsinaisen lounassetin lisäksi herkuteltiin ”raakahamppareilla”, smoothieilla ja tietysti raakakakulla. Namnamnam! Ravintolaa pyörittävä mies oli todella sympaattinen, asiakkaat selkeästi tyytyväisiä eikä ihme – ruoka oli ihanaa, selkeästi rakkaudella tehtyä. Luonnollisesti kaikki oli gluteenitonta, maidotonta ja vegaanista 🙂

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: BudapestBudapest Baristas ihastutti rennolla tunnelmalla, kauniilla sisustuksella ja tietysti mielenkiintoisella menulla. Tarjolla oli erikoiskahveja jokaiseen makuun sekä omaksi ilokseni omaa suosikkiani: matchalattea! Trendikkäiden kuumien juomien lisäksi tarjolla oli myös gluteenittomia ja maidottomia herkkuja, kuten tapioka- ja chiavanukasta. Kahvila, joka todellakin jäi mieleen!

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestPata Negrassa nauru raikas ja sangria virtas! Kyseessä on Budapestin suosituin tapasbaari, jonka suosion salaisuus on maistuvan ruoan lisäksi hilpeän herkullinen sangria sekä miellyttävä henkilökunta. Suurin osa tapaksista oli gluteenittomia, joten omaa illallista valitessaan meinas iskeä valinnanvaikeus.. Kaikki kuulosti niiiiiin hyvältä! Omat kolme lihatonta valintaani osuivatkin täydellisesti nappiin eikä seuralaisetkaan joutuneet pettymään omiinsa. Paikka on niin suosittu, että suosittelen tekemään pöytävarauksen jos haluat viettää hauskan illan loistavan ruoan merkeissä 🙂

Arvosana: 6/5

Ruokataivas: BudapestVostrossa nautiskeltiin rauhassa aamupalaa kevyen aamureippailun jälkeen. Kahvila oli söpö ja kotoisa, tarjoten kotoisen valikoiman erilaisia aamupalavaihtoehtoja joita pystyi helposti tuunaamaan mieluisikseen. Salaatti oli runsas, balsamico täyteläistä ja munakas tuhti, joten näillä eväillä jaksoi pitkälle 🙂 Vaikka henkilökunta oli ystävällistä niin silti yleinen ilmapiiri oli hieman nihkeä, minkä vuoksi en voi antaa paikalle täysiä pisteitä.

Arvosana: 4/5

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: Budapest Levendula oli mun matkan unelmien täyttymys! Mähän nimittäin rakastan, rrrrrrrakastan, jäätelöä ja mun sydän itkeekin verta useimpien sisältäessä maitoa, sokeria ja vieläpä gluteenia. Mutta Levendulan jäätelötpä ei! Käsintehdyt artisaanijäätelöt olivat suurin osa maidottomia ja gluteenittomia, sokerittomia ja kaiken hyvän lisäksi vieläpä vegaanisia 🙂 Makuvalikoimaa oli vaikka muille jakaa ja mun sydämen vei erityisesti ihana suklaa-laventeli ja sitruuna-laventeli. Namnamnam! Tätä lisää myös Suomeen, kiitos.

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: Budapest Ruokataivas: Budapest Ruokataivas: Budapest Ruokataivas: BudapestHummusbar oli yksi reissun pettymyksistä, ehkäpä juuri siihen kohdistuvien odotusten suhteen. Mä itse rakastan hummusta ja etenkin oikein intensiivistä, täyteläistä ja aitojen makujen sinfoonista kokonaisuutta. Hummusbarin tarjonta ei ollut lähelläkään sitä mitä mä hummukseltani odotan, mutta toisaalta – mitä voikaan ketjuoruokalalta odottaa? Ruoka oli ihan hyvää ja mielelläni siitä maksoin, mutta uudestaan en kyllä enää menis. Yks pettymys riitti 🙂

Arvosana: 3/5

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestBarber’s Wife oli iloinen yllätys tarjoillessaan gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia herkkuja 🙂 Oli aivan ihana huomata, kuinka selkeästi terveysajattelu oli levinnyt myös Budapestin herkkumarkkinoille – JES! Harmillisesti valittiin kaikki sama todella herkullisen näköinen kookoskakku, joka osoittautui maullisesti pettymykseksi.. Tästä kakusta inspiroituneena loihdinkin itse herkullisemman, raa’an version pian kotiuduttani takaisin omaan keittiöön 😉 Parturin vaimo saa täyden kympin yrityksestä, mutta toteutus jäi vähän vajaaksi.

Arvosana: 3/5

Ruokataivas: BudapestBuddha Mini pelasti yöllä nälkäiset ruoanmetsästäjät tarjoten jokaiselle jotakin: meikäläiselle superherkullista ja täyttävää kasviswokkia sekä tytöille heidän mieleisiään herkkuja. Jos joku on joskus käynyt Suomessa FitWokissa niin Buddha Mini on konseptina hyvin samanlainen: valitset pohjan, täytteet ja lisukkeet, jonka jälkeen ruoka valmistetaan sun odottaessa. Puhtaat raaka-aineet ja aidot maut, mä tykkään!

Arvosana: 5/5

Ruokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestRuokataivas: BudapestBudapestin kauppahalli on todellakin käymisen arvoinen! Ihania tuoreita kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä muita ihania herkkuja aina kuivahedelmistä ja pähkinöistä lihaan sekä juustoihin ja mausteisiin. Kauppahallit on aina kaupunkien parasta antia ja mä voisinkin kuljeskella niissä tuntikausia ihastellen ja ihmetellen 🙂 Ruoka oli todella edullista ja tyttöjen kanssa kokkailtiinkin asunnolla huippueväät kauppahallin antimista. Tuliaisiksi kannattaa kotiuttaa paprikaa, jota löytyy eri muodoissa ja vahvuuksissa lähes jokaiselta kojulta.

Tähän postaukseen listasin vain parhaat paikat ja toivon, että tästä on apua Budapestissä reissaajille 🙂 Loppuun annan vielä yhden yleisen vinkin voisin antaa jokaiselle reissua suunnittelevalle! Mä aina itse etsin vegaanien suosittelemia ruokapaikkoja reissatessani sillä lähes poikkeuksetta vegaaniruokaa tarjoavat paikat on jollain tasolla valveutuneita ja täten tarjoavat laaadukasta sekä maistuvaa ruokaa, todennäköistä jollain omalla erikoisella tavallaan. Tää on toiminut useilla eri reissuilla eikä vielä kertaakaan oo tarvinnut totaalisesti pettyä 🙂

Ootteko te käyny Budapestissä? Mitä suosikkeja löysitte?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

8 kommenttia

 1. iina kirjoitti:

  oi ihana postaus aino! ollaan suunniteltu reissua budapestiin keväälle ja tää ois ainaki hyödyllinen sitä ajatellen 🙂 kiitos siis!

 2. r kirjoitti:

  Kiidos vegeruokapaikkavinkeistä!Paljon ootte ehtineet syömään 😀 Ehkäpä keväällä inspiroituisi itsekin matkaa Budaan 😉 Mainitsit et hintataso on edullinen, mitä konkretiatasolla tarkoitat? Paljon lounas- ja illallissetit kustansivat? Mikä oli raakaruoan hintataso?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Ahh – hyvä kysymys! Mulla oli tarkotus laittaa postaukseen tarkat hinnat, mut kun tän postauksen kirjoitus viivästyi niin enhän mä niitä enää muista niin tarkkaan.. 😀 Raakaruokapaikassa esim. raakakakkupala maksoi 2,5€, lounas 6€. Kajahussa illallinen + viinilasi oli yhteensä reilu 7€, Levendulan jäätelöt oli 1€/pallo.. Oikeastaan kaikki oli alle 10€. Viidessä päivässä ehti tosi hyvin kyllä koluta ruokapaikat läpi, hah! 😀

 3. pinja kirjoitti:

  Ihanaa! Kiitos hei ihan hirveesti!:)

 4. Pia kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, olen juuri Budapestissa ja näistä on ollut paljon apua! 🙂

 5. Sonja kirjoitti:

  Kiitos! Jännitin, että mahtaakohan Budapestista saada muuta kuin lihaa, paprikaa ja perunaa, mutta ilmeisesti. Vielä pitää saada reissukaverit houkuteltua tällaisiin ravintoloihin 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.