Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Huolettomat kuukautiset

Kaupallinen yhteistyö: Nomai

Oon vahvasti sitä mieltä, että mitä huolettomampaa mun arki on sitä paremmin voin. Sen vuoksi oonkin jo pitkään etsinyt avoimin mielin erilaisia ratkaisuja, jotka tekis mun arjesta entistä mukavampaa – ja onnekseni niitä on myös löytynyt!

Viime vuosina oon oman hyvinvoinnin lisäksi halunnut panostaa myös entistä enemmän ekologisempiin valintoihin pelkän oman navan tuijottelun sijaan. Ja oonkin tehnyt yhden erittäin positiivisen havainnon – monet valinnat jotka parantaa mun hyvinvointia, on hyväksi myös ympäristölle ja on vieläpä kaikenlisäksi mun lompakollekkin mieluisia!

Eli voisi ikäänkuin sanoa, että kaikki voittaa 😉

Yksi näistä – ja mun ehdoton suosikki! – on kestokuukautissuoja kuukuppi. Se on helppo ja huomaamaton kuukautissuoja, jonka ansiosta saan elää kuukauden jokaisen päivän ilman kuukautishuolia. Kuukuppi kulkee näppärästi mukana missä ikinä kuljetkin ja mulla onkin itselläni kaksi kuppia, joista toinen kulkee hätävarana aina mukana käsilaukussa. Kuukuppi ei voi myöskään koskaan ”loppu kesken” minkä suhteen kuppi onkin erittäin luotettava kaveri kuukausien aikana!

Nomai kuukuppiin tutustuin viime syksynä ja ihastuin siihen, miten pehmeältä ja mukavalta se tuntui kädessä. Nomain edistyksellinen muotoilu on gynekologin suunnittelema ja sen vuoksi sen käyttömukavuus ja -varmuus on omaa luokkaansa. Innostuin sen pehmeästä materiaalista, joka saa kupin asettumaan luontevasti minkä ansiosta kupin asettaminen paikalleen on todella helppoa ja vaivatonta. Ja mikä parasta: käytössä kuppia ei huomaa lainkaan! Materiaali on lääketieteellistä silikonia, minkä vuoksi kuukuppi on myös hygieninen ja turvallinen valinta.


Kuten jo sanoin, kuukuppi on parempi valinta myös luonnolle ja lompakolle sen pitkän käyttöiän vuoksi! Oikein huollettuna se kestääkin jopa vuosia eikä kaupasta tarvi enää ostaa kertakäyttöisiä suojia. Kestokäyttöisenä kuukupista ei myöskään synny turhaa roskaa, jota puolestaan kertakäyttöisistä kuukautissuojista syntyy kuukausittain.. Ja vaikka kuukausitasolla määrä ei tuntuisi paljolta, niin vuodessa roskaa voi kertyä useampi kilo! Jo yksistään se on mun mielestä hyvä syy harkita vakavasti kuukupin käyttöä. 

Useimmat meistä oppii käyttämään kertakäyttöisiä kuukautissuojia jo heti nuoruudessa eikä sen vaikutusta hyvinvoinnille välttämättä edes tajua kyseenalaistaa, sillä ne on niin arkipäiväisiä ja tuttuja. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että siteitä ja tamponeja käytetään intiimillä alueella jossa on hyvin herkät limakalvot, joita kertakäyttöiset suojat kuivattaa. Samalla ne luo myös oivallisen ympäristön hiivan, bakteerien ja hajuhaittojen muodostumiselle – vaivoille, joista kukaan meistä ei nauti!

Kuukupista ja ekologisuudesta innostuneena suosittelin kuppia vuodenvaihteessa myös mun siskolle, jonka kanssa ollaan tänä vuonna aloitettu tietoisesti järkevöittämään omaa rahankäyttöä. Vaikka itse oonkin täysin vakuuttunut kuukupin ylivoimaisuudesta, olin todella iloisesti yllättynyt kun myös “hieman” epäileväinen siskoni ihastui kuukuppiin! Toisaalta se ei kyllä ole ihme, sillä Nomain kuukuppi on todella huomaamaton ja luotettava mikä tekee varmasti vaikutuksen jo heti ensimmäisestä käyttökerrasta.

Joko sulta löytyy käytöstä kuukuppi?

<3 Aino

LUE MYÖS:
Ei hyvää ilman pahaa / Avain muutokseen3 askelta kohti hyvinvointia

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: Nomai

7 kommenttia

 1. Suppis kirjoitti:

  Tästäpä tulikin mieleen. Eikö sinulla ollut kuparikierukka? Olen ymmärtänyt, että kierukan kanssa ei voisi käyttää tamponia – eikä samalla logiikalla kuukuppia? Itse olen pohtinut (kupari) kierukan laittoa, mutta moni asia siinä arveluttaa, ja yksi miinuspuoli lisää kun olen olettanut ettei voisi enää kuukuppia käyttää ?

  • aino kirjoitti:

   Moi! Kyllä kuukuppia voi käyttää kuparikierukan kans, kannattaa vaan mainita asiasta asetuksen yhteydessä niin osaavat leikata langat tarpeeksi lyhyeksi. Näin mulle neuvottiin neuvolassa ennen kierukasta asetusta ja gynekologilta sain vielä hyväksynnän asiaan 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Ekologista varmasti, muttei varmaan vie kuukautiskipuja mennessään. Itse voisin lahjoittaa kuukautiset pois, eka päivä varsinkin on yhtä tuskaa.

  • aino kirjoitti:

   No itseasiassa yksi mun ystävä kertoi mulle, että kuukuppi oli myös helpottanut sen kuukautiskipuja – tosin se on vain yhden ihmisen kokemus! Kuukautiskivut on kyllä ihan pirun ikävä vaiva ja mullakin oli aikoinaan tosi kivuliaat kuukautiset, joten tiedän kyllä tuskan 🙁 Saanko kysyä, että ootko millä tavoin koittanut helpottaa oireita?

 3. Jenna kirjoitti:

  Multa löytyny käytöstä jo useampi vuosi. Varmaan tarttee tässä pikkuhiljaa alkaa miettimään uuden ostoa. Nomai on harkinnassa, mutta oon kyllä tykännyt lunetesta paljon.
  Parasta justiinsa se että voi olla huoleti, ja liikkua sekä mennä miten haluaa koko päivän ilman että mietit missä on vessa. Eikä se tunnu missään. Ihan parasta.

  • aino kirjoitti:

   Suosittelen kyllä kokeilemaan Nomaita, en usko että katuisit! Ja Nomain kupissa on myös tyytyväisyystakuu eli jos neljän kuukauden käytön jälkeen ei oo siihen tyytyväinen, niin kupin voi palauttaa 🙂 Mutta allekirjoitan kyllä tuon kaiken saman – arjessa kun on muitakin ”muuttujia”, niin huippua että on yksi asia vähemmän huolena! 😀

 4. Laura kirjoitti:

  Liikkumalla ja hissun kissun ottamalla. Toki mitään ylimääräistä ei oikein jaksakaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.