Hae
Aino Mäkelä

Valinta on helppo

Mulla ei oikeastaan ole vaikeuksia noudattaa terveellistä ruokavaliota. Ei sitten ollenkaan. Tuoreista raaka-aineista on helppo luoda jos jonkinmoista ateriaa ja vain mielikuvitus on rajana! Ja kun itsensä ravitsee maukkaalla, tuoreista aineksista tehdyllä aterialla ei nälkä varmastikkaan yllätä heti ruokapöydästä noustuaan. Mikropitsoilla saman kylläisyyden saavuttamiseen tarvitaan ainakin kaksi pitsaa mun kohdalla… kaikenlisäksi ne ei edes maistu millekkään ja jääkapille palaa huomaamattaan pian aterioinnin jälkeen.

En nyt tuomits einesruokien suurkuluttajia, mutta nykyään kun itse tiedän miltä oikeasti hyvä ruoka maistuu ei mulla tee mieli valmisaterioita ja aika harvoin edes ravintolaruokaakaan. Kun sen lounaansa kokkaa itse sen makuun voi vaikuttaa ja tietää varmasti mitä suuhunsa pistää 🙂

Eikä tarvitse olla mikään huippukokki, jotta voi syödä terveellisesti. Esimerkiksi eilen laiskotti hurjasti enkä jaksanut kokata mitään ihmeellistä. Nakkasin lautaselle tuoretta pinaattia, pilkoin seuraksi kurkkua, tomaattia, punasipulia, avokadon sekä oliiveja ja päälle vielä tonnikalaa. Kastikkeeksi puristin hieman mehua tuoreesta sitruunasta. Nam sanon minä!

Tässä vähän ruokakuvia menneeltä viikolta, jokanen ateria on valmistunu alle vartissa:

Eilisen salaatti 🙂
Pinaatti-avokadosalaatti kera falafelien
Täytetty yrttimunakas + salaattia

Ja entä nää väli- ja iltapalajutut sitten? Nehän on monille varmaan kompastuskivi, ainakin itselleni aikoinaan oli. Nykyään herkuttelen lähes poikkeuksetta joka päivä hedelmillä ja marjoilla maustamattoman jugurtin ja/tai rahkan kera. Hedelmiä ja marjoja vaihtelemalla näihinkin saa hurjasti variaatioita ja aina voi nakata sekaan jotain pientä ekstraa 🙂 On freshiä ja kurvit kiittää!

Välipalaksikin on helppo sujauttaa esimerkiksi omena tai klementiini laukkuun niin ei nälän yllättäessä tarvi turvautua kaupan herkkuhyllyyn (joka tuntuu aina niissä tilanteissa helpoimmalta vaihtoehdolta).

Kiiviä ja banaania + luonnonjugua ja pellavansiemenrouhetta

Toki muitakin terveellisiä herkkuja löytyy ja lupaankin vinkkailla niistä jatkossa. Mä nyt vaan tällähetkellä oon aika koukussa kaikkiin hedelmiin, niiden pirteys virkistää kivasti 🙂

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Täällä toinen joka juuri löysi blogisi äärelle, ja täytyi kerta istumalta lukea kaikki lävitse! 🙂 Aivan mahtava! Jatka samaan malliin – odotan että pääsen lukemaan lisää 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiva että löysit tänne ja kiitos kommentista! Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin:)!

 2. Pauliina kirjoitti:

  Löysin vasta blogisi, ja ihan huippu blogi on! :)Itsekin vehnä(tai keliaakikkona)allergisena joudun valmistamaan kaikki ruuat itse, sillä valmisruuista / koulun ruuista ei koskaan tiedä, että mitä niissä mahtaa olla. Mutta mielummin syön rahka+marja herkkuja välipalaksi, kuin pullaa tai leipää, että jotain hyötyä oli tostakin allergiasta. 🙂 (Paitsi, että karjalapiirakoiden eteen joutuu välillä keho kärsimään, sillä ne ovat niin herkkua!) Ihania ruokaohjeita, moni reseptisi pääsikin omaan kansiooni, kiitos! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitos! 🙂 Ja ihan samaa mieltä kyllä tuosta, että jotain ”hyötyä” tästä allergiasta on – eipä tule sorruttua vehnämössöherkkuihin niin helposti, kun se on kropalle niin kova koettelemus!Ja kiva että tykkäsit resepteistä, koitan jakaa niitä jatkossa useamminkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.