Hae
Aino Mäkelä

Yksinkertaisen hyvää

Kasvismuhennos
Kuten perjantaina jo annoin ymmärtää oon välillä hieman laiska arkiruoan kokkailija. Mun tyypillinen lounas onkin yleensä joko salaattipohjainen tai linssi-kvinoamuhennoksen kylkeen kasattu simppeli annos. Maut tulee yksinkertaisista jutuista ja puhtaista raaka-aineista mikä näkyy myös aina mun kehittämissä resepteissä: ne on yksinkertaisia, yksinkertaisen hyviä!

Aina laiskuus ei siis viesti jostain negatiivisesta tai siitä, että ruoka olis mitenkään mautonta tai tylsää. Mutta silloin, kun jaksan panostaa siihen syntyy keittiössä kyllä vaikka minkälaisia taikoja! Niinkuin pääsiäisenä, kun sain kaksi kaltaistani terveellisen ruoan rakastajaa yhdessä mun kanssa keittiööni kokkaileman. Siitähän ei nimittäin seurannut muuta kuin hyvää 😉Kasvismuhennos

KASVISPATA
sipuli
puolikas purjo
kesäkurpitsa
neljä isoa herkkusientä
purkillinen kikherneitä
purkillinen tomaattisosetta

mustariisi-nuudeleita

parsakaalta

Hienonna sipuli sekä purjo ja kuullota niitä hieman pannulla kookosöljyssä. Lisää pannulle pilkottu kesäkurpitsa sekä kuutioidut herkkusienet. Kun kasvikset ovat hieman pehmentyneet lisää joukkoon valutetut ja huuhdellut kikherneet sekä viimeisenä tomaattisose. Lisää kastikkeeseen mausteita makusi mukaan. Keitä saman aikaan toisessa kattilassa ohjeiden mukaan mustariisi-nuudeleita ja höyrystä sen lämmössä parsakaalen nuppuja. Nuudeleiden ollessa kypsiä lisää ne kasvis-tomaattikastikkeen joukkoon. Tarjoile lämpimänä höyrytettyjen, miedosti suolattujen parsakaalten kera.

KasvismuhennosYksinkertainen on simppelisti hyvää ja pilkkominen sekä lämmöllä höyryttely sekä hauduttelu tekee kyllä tehtävänsä, jonka huomaa kiitoksena lempeän pehmeässä maussa. Mmmmm! Kaikista kuvauksellisin annos ei ollut, mutta herkullisuutensa vuoksi herätti hieman kateutta myös seuraavana päivänä töissä johon sain ilokseni illallisen jämät evääksi.

Taas siis yksi kasvisruokaresepti testattavaksi, joka varmasti uppoaa myös lihansyöjille. Kunhan ei vahingossakaan etukäteen kerro mistä on kyse 😉

Aurinkoista viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Vielä huomiseen asti on voimassa tarjous 29€ tarjoushinta (norm. 39€) ”Taltuta makeanhimo” -valmennukseen eli tehostarttiin irti sokerista! Joten toimi nyt, jos et oo vielä sitä tehnyt 🙂

2 kommenttia

 1. Helena Malmio kirjoitti:

  Hei !
  Olisin kiinnostunut raakajäätelökurssista heinäkuun lopulla.
  Missä kurssi pidetään?
  Iloista keskiviikkoa !
  Heldna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.