Hae
Aino Mäkelä

Perhosia vatsanpohjassa

Tiiättekö sen tunteen, kun odottaa jotain niin innolla ettei nukkumisesta meinaa tulla yhtään mitään? Makaat yöllä sängyn pohjalla naama hölmössä virneessä ja mietit tulevaa. Päässä pyörii miljoonia innostavia ideoita ja ajatuksia sekä joitain kauhunsekaisia skenaarioita asioiden järjestymisestä. Kunnes taas muistutat itseäsi, että asioista on turha stressata etukäteen sillä kaikella on tapana järjestyä. Aina. Selailet internettiä ja purat innostusta kavereille spämmäten WhatsApp -viesteillä jatkaen intoilua niin kauan, että naaman lihakset väsyy hymyilemisestä.

Sellaisen yön vietin viime viikonloppuna. Kuinka moni tunnustaa valvoneensa joskus perjantai-lauantai välisen yönsä, koska ei millään malta odottaa maanantaita? Niiii-inpä! Veikkaan olevani yksi harvoista. Harvoista hulluista 😉 Syitä siihen oli kaksi, joista toisesta saan syyttää ihanaa Marissaa. Me oltiin päivällä vietetty useampi ilontäyteinen tunti lounastellen ja suunnitellen meidän reissua Portugaliin, jonne lähdetään kuukauden päästä. Portugaliin! Marissan kanssa! Voisko tyttö enää onnekkaampi olla?

Mä aina sanon, että en kadu mitään elämässäni ja se on ihan totta. Mutta yks asia jonka muuttaisin jos voisin olisi matkustelun lisääminen. Ja minähän voin! Oon aiemmin ollut aina liian järkevä ja laskelmoiva tyyppi, suunnitellut elämää liikaa ja tehnyt vaan hyödyllisiä asioita. Pitkään oon jo halunnut matkustella paljon ja nähdä maailmaa, mutta jotenkin en oo saanut aikaseksi. Mutta nyt siihen tulee muutos! Alkukesästä ruettiinkin Marissan, varsinaisen maailmanmatkaajan, kanssa leikittelemään ajatuksella yhteisestä reissusta a nopeampaa kuin uskalsin arvatakkaan oli reissukohde päätetty ja lennot varattu!

Jos molemmat kokoaa lemppari lounasravintolassa salaatin samoista raaka-aineista, eikö se kerro siitä että meillä on aika samanlainen maku? 😉 Hihhi! Selkee merkki, että reissusta tulee loistava!

Koska mä en oo kovin paljoa matkustellut missään ja mulla on ihan älyttömästi nähtävää oli mun vaikea alkaa miettimään, että mihin haluaisin matkustaa eka. Siihen onneksi löytyi nopeasti apu Momondon TripFinderista, joka muutamien kysymyksien kautta löysi mulle just parhaiten sopivat lomakohteet! Enkä itseasiassa edes kovin yllättynyt sen ehdottavan Portugalia, jonne matkustamisesta oon haaveillut jo muutaman vuoden takaisen Tallinnassa vietetyn juhannuksen jälkeen, josta pojat jatkoi kesän viettoa Lagosiin. Valinta osui siis enemmän kuin nappiin! 😀

Matkaa suunniteltaessa Momondon sivut on kyllä ihan uskomattoman yksinkertainen työkalu tälläiselle kokemattomallekkin matkaajalle. Sieltä löytää niin lennot, hotellit kuin autotkin vuokrattavaksi ja vertailua pystyy tekemään niin lennon pituuksien kuin hintojenkin suhteen. Niin kerroinko jo, että me siis Marissan kanssa vuokrataan auto jolla huristellaan ympäri Portugalia? Ja tarkoituksena ois majoittua tuntemattomien nurkkiin tutustuen aitoon portugalilaiseen elämään paikallisten silmin! Matkakohteista löytyy myös paljon vinkkejä ja sivuille onkin listattu esimerkiksi Portugalin parhaat surffausrannat – ja mikä parasta – kaikki kokemisen arvoiset portugalilaiset ruokalajit! Matkavinkkien lisäksi kohteista löytyy myös hintatiedot, joissa on vertailtua paikallisia hintoja kotimaan hintoihin. Portugalissa ei ainakaan köyhtymään pääse sillä hinnat on lähes poikkeuksetta alle puolet Suomen hinnoista! Ainakin mun kaltaiselle budjetti-reissaajalle tälläiset tiedot on aika oleellisia matkakohdetta valitessa.

Vaikka loppupeleissä rahalla ei voi määrätä niiden elämysten arvoa, joita matka tulee mulle tarjoamaan. Muistot on ikuisia. Onneksi <3IMG_1435Matka starttaa siis kuukauden päästä lennolla kohti Lissabonia. Sieltä alkaakin reissu, joka koukkaa ensin alas surffirantojen kautta rauhallisempaan pohjoiseen vähän kauemmas turisteista. Onneksi ollaan saatu paljon vinkkejä muilta Portugalissa matkustaneilta ja voitte uskoa, että meillä on paljon juttuja joita haluttaisiin tehdä: surffausta, sukellusta, meriretkiä, vaellusta, viinitiloja, nähtävyyksiä, shoppailua ja paljon hyvää ruokaa sekä paikallista kulttuuria. Miks musta jo nyt tuntuu, että kymmenen päivää tulee olemaan liian vähän? 😉

Ootteko te käyny Portugalissa? Mitä kannattaa tehdä, nähdä ja kokea? Mikä oli ehdottomasti parasta ja mitä välttäisitte jos menisitte uudestaan? Ja sattuisko sieltä ruudun takaa löytymään joku Portugalissa reissannut keliaakikko?IMG_1436Eka vähän ajattelin, että jos sitä nyt vähän tekis pientä ihmiskoetta itsellään ja testais samalla omaa itsehillintää noudattaen tässä ennen lomaa vähän tiukempaa ruokavaliota. Mutta meillä alkaa just salilla uus treenisykli, joka keskittyy painonnostoon ja voimatreeniin, joten ajatus diettaamisesta on ihan hölmö! Toiseksi mulla on päässä niin monta ihanaa herkullista resepti-ideaa, että pakkohan mun on päästä niitäkin toteuttamaan. Ja maistelemaan 😉 Tiukan bikinikropan sijasta mun tavoitteena onkin Portugalin rannalla seisoa nätisti käsilläni – ulkonäön sijaan haluan siis keskittyä ennemmin kehittämään itseäni! Aika hyvä tavoite, eikö?

Jännin fiiliksin,
<3 Aino

Postaus yhteistyössä Momondon kanssa.

2 kommenttia

  1. Jerita kirjoitti:

    Kävin itse ekaa kertaa Portugalissa kuukausi sitten :). Oltiin etelässä, albufeirassa. Mahtava loma oli! Tykkäsin Portugalilaisten ”erilaisuudesta” verrattuna hieman flirttailevimpiin espanjalaisiin! Tämä siis kokemus ainakin tuolla etelässä, josko turistilauman takia kyllästyneitä donjuaneita ;). Mikä oli hyvä!

    Mutta asiaan rasiaan. Ei nähty yhtäkään suomalaista koko reissun aikana, aika nihkeästi sinne taidetaan tehdä mitään pakettimatkoja tms. Rannat ovat ihania, niitä reunustaa korkeat kalliot jotka tekee biitseistä unohtumattomia :). Jos jonkun hyvän matkavinkin antaisin, niin menkää ehdottomasti käymään ”maailman laidalla”, kuten portugalissa usein kutsutaan. Siis euroopan läntisin kohta, nimeltään Cabo da sao vicente tms. Siellä oli maailman laidalla fiilis, todella hieno paikka :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.