Hae
Aino Mäkelä

Pääsiäisen raikkain raakakakku

*Sisältää mainoslinkkejä

Vietin viime viikolla pari päivää marketeissa työkuvioissa ja pääsin hyvin virittäytymään pääsiäisfiilikseen – kaupat oli täynnä suklaamunia, mämmiä, narsisseja ja kaikkea muuta keltaista.

Ja siitähän se ajatus sitten lähti.

En ollut pitkään aikaan tehnyt raakakakkua – edellisen ehkä vuosi sitten, jos silloinkaan? – joten se houkutteli erityisesti. Halusin, että kakku on raikas ja herkullinen, suussasulavan pehmeä eikä lainkaan tunkkainen niinkuin raakakakut joskus tuppaa olemaan. En myöskään tykkää liian tuhdeista raakakakuista, joten halusin että tää ois kaikkea muuta.

Niinpä mä vietinkin mun synttäripäivän raakakakkua loihtien – ja vitsit, miten kivaa se oli! Laadukkaita raaka-aineita, inspiraatiota, ripaus seikkailunhalua ja luovuutta oli tällä kertaa se resepti, joka sai aikaan täydellisen lopputuloksen.

Tai kuka nyt täydellisen voi määritellä – mulle se oli sitä, että kakusta tuli juuri sellainen kun halusin. Ja ehkä vielä vähän parempikin! <3

MANGO-APPELSIINI-INKIVÄÄRIRAAKAKAKKU

POHJA
1 dl macadamiapähkinä
1,5 dl cashewpähkinä
2 dl mulperimarja
medjool-taatelia
1 rlk kookosöljy
ripaus merisuolaa

MANGOTÄYTE
3 dl mangososetta + 2 dl vettä
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 dl kookosmannaa
1,5 dl kaakaovoita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl psylliumkuitua
0,75 dl kookossokeria
ripaus merisuolaa

APPELSIINI-INKIVÄÄRIHILLOKE
3 dl kristallisoitua inkivääriä
1 appelsiini
1 rkl appelsiininkuorta
1 rkl kookosmannaa
2 rkl psylliumkuitua

Hienonna pähkinät ja mulperit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Poista medjool-taateleista kivet ja lisää ne yksitellen pohjamassaan. Viimeistele sekoittamalla joukkoon kookosöljy. Taputtele pohja tasaiseksi kakkuvuoan pohjalle.

Lisää cashewpähkinät, kookosmanna, mangosose ja vesi blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja kookossokeri, sekä ripaus suolaa. Sekoita mukaan myös psylliumkuitu ja viimeisenä vesihauteessa sulatettu kaakaovoi. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta!

Liota inkiväärinpalat runsaassa vedessä ja raasta appelsiininkuori. Sekoita liotetut inkiväärinpalat + 0,5dl liotusvettä sekä appelsiini keskenään blenderissä. Lisää joukkoon kookosmanna ja psyllium tuomaan täyteläisen koostumuksen.

Levitä pohjan päälle ensin kerros mangotäytetä ja sen jälkeen kaksi vuoan reunoja muodon mukaisesti kulkevaa ympyrää appelsiini-inkiväärihillokkeesta kakun keskelle. Lisää päälle loput mangotäytteestä varovasti ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Kakku on tietysti valmistettu vain parhaimmista raaka-aineista, jotka löydät kaikki FitnessFirstin valikoimasta. Luomuelintarvikkeiden lisäksi sieltä löytyy myös lisäravinteita, superfoodeja ja luonnonkosmetiikkaa – eli oikeastaan kaikkea, mitä omasta hyvinvoinnistaan huolehtiva tarvitsee! Ja mikä parasta: vielä huomiseen 17.4. asti saatte koodilla ”pääsiäinen” kaikesta -10%.

Toivottavasti innostuitte mun pääsiäiskakusta ja valmistatte sitä teidän läheisille – jos ei nyt pääsiäiseksi, niin joku toinen kerta! Se on nimittäin oikeasti superhyvää!

Ihanaa tiistai-iltaa,
<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

  1. Annie kirjoitti:

    Ihanan näköinen kakku! Mikäköhän kookosmanna on englanniksi?

    • aino kirjoitti:

      Oi kiitos! Eikä se vaan pelkästään näyttänyt hyvältä <3 Kookosmanna on soseutettua kookoksen lihaa.. olisko siis coconut paste? En oo ihan varma, kun me tehdään tää itse täällä Jyväskylässä (enkä oo varma onko vastaavaa muualla saatavilla) 🙂 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.