Hae
Aino Mäkelä

Astetta mukavampaa juoksemista

Hiiohoi!

Ois ihan hirveen ihana kertoo teille kuinka hyvin treenit on viimeaikoina sujunu ja fiilis on mahtava, mutta jos niin tekisin niin huijaisin sekä itteäni että myös teitä. Mulla on nimittäin ollu jo pidemmän aikaa vähän ongelmia mun rintalihaksen kanssa ja loppuviikosta se oireilu muuttui kipuiluksi, joten viikonlopun oon viettänyt aikalailla levossa kun jalat on ainoat mitä voi treenata – hehhe 😀OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnneksi starttasin pari viikkoa sitten mun kevään juoksukauden ja viikon treeniohjelma elävöityikin paljon siihen lisätyillä juoksulenkeillä eikä nytkään oo sitten ”toipilaana” tarvinnut olla ihan täysin ilman treeniä, hihhi! Mä tykkään juoksemisesta ihan hirveästi etenkin sen takia, että siinä kehittyy niin älyttömän nopeasti – juoksukautta starttaillessani jalat tuntui raskaalta ja kuntokin meinas hyytyä kesken lenkin, mutta nyt pikkuhiljaa oon taas pystynyt täysin keskittymään siihen itse juoksemisen nautintoon 😉

Koska oon viimeaikoina juossu paljon niin haluankin vinkata teille mun uusimmista ja siisteimmistä löydöistä, jotka on helpottaneet mun lenkkeilyä paljonkin ja tehny siitä huomattavasti mukavampaa! OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan ekana miun on pakko hypettää GO!Expo:ilta hankkimaani HoodieBuddie:ta, jonka hommasin täysin Annan innoittamana 😀 Juoksulenkeillä musiikki on ehdottoman tärkeä juttu fiiliksen ylläpitäjänä, mutta oonko ainut jota ärsyttää ne kuulokkeiden piuhat jotka tuntuu olevan kokoajan tiellä tai muuten vaan väärässä paikassa? HoodieBuddieen kuulokkeet on ns. ”rakennettu sisään” elikkäs kuulokkeet on hupun naruissa ja toinen pää taskussa, johon soittimen saa kätevästi laitettua talteen. Tää on mun mielestä ehkä maailman hienoin keksintö hetkeen!

Oon käyttäny omaa huppariani myös salilla treenatessa, sillä se nyt vaan sattuu olemaan niin törkeen hieno 😉 Hahhah. Hupparin voi myös pestä koneessa ja kuulokkeilla onkin vuoden takuu. Huppareita löytyy erilaisia ja materiaalitkin osittain vaihtelee – niihin voi tutustua tarkemmin HoodieBuddie:n kotisivuilta – omani valitsin juurikin hengittävyyden mukaan, jotta en läkähdy hupparin sisään treenatessa 😀 OLYMPUS DIGITAL CAMERANo sitten toinen lenkin ongelma eli mihin laitetaan puhelin tai avaimet? Varsinkin nyt kun juoksuvaatteet vähenee niin ei oo edes takin taskuja mihin vois ylimääräiset tavarat laittaa säilöön. Oon pilannu kosteusvauriolla lenkin aikana jo kerran yhden älypuhelimen sekä yhden iPodin, joten enää en suostu kuljettamaan niitä a) juoksutrikoiden taskussa b) urheilurintsikoissa 😀 Eikä mulla edes ole kaikissa juoksutrikoissa eikä varsinkaan kesän tullen shortseissa taskuja olemassakaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEilen sitten messuilta löysin OnniSport:in osastolta vastauksen rukouksiini eli Spibeltin! Tää on varmasti monille jo tuttu juttu ja mäkin itseasiassa muistan nähneeni näitä ekan kerran jo viime syksynä I Love Me -messuilla, mutta silloin vielä kuvittelin pärjääväni ilman – ja jo heti seuraavalla viikolla kadutti, että jätin sen ostamatta 😀

Spibeltiin mahtuu yllättävän paljon tavaraa mukaan ja se on lenkillä oikeastaan huomaamaton – tavarat vaan kulkee näppärästi mukana lanteella eikä ne siinä mitenkään häiritsevästi hölsky tai heilu. Ihan loistavaa! Siihen saa myös kätevästi intervalliajastimen kiinni niin, että se on tukevasti kroppaa vasten jotta tuntee ajastimen värinän – mä kun en ainakaan tykkää julkisilla paikoilla huudattaa niitä merkkiääniä kovin kovaa 😉 Hahha!
Ja sit yks sellanen juttu, minkä mä uskon monia naisjuoksijoita kiinnostavan eli jalkojen ihon kunto 😀 Hihhih. Mä oon jo pitkään hävennyt mun jalkoja tosi paljon sillä niiden iho on selkeästi kuiva ja kärsiny, osittain myös kova ja halkeilevakin – enkä usko olevani ainut laatuani. GO!Expo -messuilla mä sitten törmäsin geelisukkaan* ja mulle tuli heti sellanen fiilis, että tää on vastaus mun rukouksiin jalkahäpeän suhteen! Tokihan jalkoja vois rasvailla, mutta mä oon siinä ihan hirveän laiska – varsinkin sen rasvan kuivumisen odotteluun mulla ei yleensä riitä kärsivällisyys, hahha 😀

Mun jalka ennen….

Kiitos geelisukan sisäpinnassa olevien luonnon omien kasviöljyjen mulla on nykyään pehmeät jalat ja kehtaan jopa koulun liikuntatunneillakin olla ilman sukkia, jos siltä tuntuu 😀 Oon siis viimeisen kuukauden ajan käyttänyt sukkia säännöllisesti ja unohtanu jalkojen rasvailun kokonaan eikä mun enää tarvi häpeillä mun varpaita ollenkaan, hihhi! Välillä oon vaan hengaillu iltaisin ne jalassa ja joskus nukkunut ihan yön yli – riippuen ihan siitä, kuin kuivilta jalat on tuntunu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA…ja jälkeen!

Hahhahhaa juokseminen on kyllä sellanen laji, että sitä voi harrastaa ihan ilman sen kummempia välineitäkin – mutta pakko myöntää, että pienillä jutuilla siitä voi tehdä itselleen paljon miellyttävämpää!

Oliko mun ”uudet lisävarusteet” teille jo entuudestaan tuttuja vai saitteko näistä jotain hyviä vinkkejä omien lenkkien helpotukseksi? 😀OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhana raikas ulkoilma, hyvät kengät, energinen musiikki, mukavat vaatteet ja jäätävä endorfiinipiikki sekä sitä seuraava ihana euforiantunne – ne tekee juoksusta joka kerta aina yhtä nautinnollista. 

…nyt voiskin sitten suunnata vaikka ulos nauttimaan auringosta – juoksulenkin merkeissä tietysti 😉 Hihhi!

<3 Aino

*Tuote saatu blogin kautta.

15 kommenttia

 1. sadetta kirjoitti:

  Geelisukat on ihan uus juttu mulle, kuulostaa kyllä kiintoisalta korppukantapäiden taltuttajaks!:D

  • Aino kirjoitti:

   Jep – korppukantapäiden taltuttajat ne todellakin on! Ainakin mulla toiminu ihan superhyvin:)

 2. chica kirjoitti:

  Yhdyn edelliseen. 🙂 Geelisukat täytyy kyllä hankkia!

  • Aino kirjoitti:

   Joo suosittelen lämpimästi, oon tykänny ite ihan hirveesti 😀 Ja niitä on niin helppo käyttää!

 3. Kati kirjoitti:

  Minulla on SPIbeltin tapainen ”vyölaukku” lenkeillä mukana ja se on todella kätevä. Ostin omani eBayn kautta ja se maksoi muutamia euroja.

 4. Suvi kirjoitti:

  Osui ja upposi tuo geelisukka myös mulle! Mun jalat on aivan kamalan näköiset – futis ja juoksulenkit on tehneet niistä kuivat ja koppuraiset ja tuo sukka saattais kyllä olla vastaus mun rukouksiin! Kiitos vinkistä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jes, mä arvasinkin että moni vois innostua tästä! Lisäksi noi sukat vielä tuoksuu hyvältä niin niitä on jopa tosi mukava käyttää:D Hihhi.

 5. erika kirjoitti:

  Aina oon saanut avaimet kätevästi mukaan niin (jos ei ole siis taskuja), että laitan sen lenkkarin nauhan läpi, sidon yksinkertaisen solmun ja sitten kun sidon lenkkarin nauhan vielä rusetille ja avaimen tungen niiden muiden (ensimmäisten, tiukimpien) nauhojen alle, aina on säilyneet avaimet hyvin :). Kun en koskaan tarvitse kuin sen kotiavaimen mukaani :).

  • Aino kirjoitti:

   Hihhihii joo, toi on kyllä kätevä! Monesti harrastan salilla samaa pukukopin avaimen kans:) Mutta kotiavaimen kans toi ei mulla valitettavasti toimi, kun avaimia on useempi ja ne on aika raskaita.. Ja kyllä mua saattais vähä hirvittää, että ne avaimet vauhdissa vaa yhtäkkiä lentäis johonki!:D

 6. pami kirjoitti:

  Vähänkö kuulostaa kätevältä noi geelisukat. 😀 Kävin heti googlettaa ni löyty kans geelisormikkaat. Itellä kun on sellanen ongelma että kädet aina kuivuu hirveesti talvisin, tai heti ilmat kylmenee. Noi sormikkaathan vois olla ehkä oiva apu siihen? 🙂 Kyllähän mä aina käsiä rasvailen sitten, mutta se on niiin rasittavaa välillä… aina ei jaksais..

  • Aino kirjoitti:

   Joo mä kans rupesin miettimään et omiin halkeileviin kynsinauhoihin ne vois olla hyvät! Varmasti ois apua – ainaki näin uskoisin positiivisten sukkakokemusten jälkeen 😀 Hihhi.

 7. Emmi kirjoitti:

  Hei! Käytätkö noita sukkia juostessa? Saako niitä pestä ihan normaalisti? Mää tilasin jo itsellekin yhdet ;). Onko sulla antaa vinkkejä, miten kasvattaa juoksukuntoa, teetkö usein intervalleja?

  • Aino kirjoitti:

   Nouu! Ei siis juostessa vaan kotona iltaisin hengaillessa (esimerkiksi nyt) tälleen ”jälkihoitona”, hihhi 😀 Ja sukkien pesuohje on kyllä mukana eli ihan käsin pestään – tosin mulla ei nyt oo ollu ainakaan liiemmin tarvetta niitä pestä kun päivässä niitä max 30min jalassa oon pitänyt.

   Juoksukuntoa kannattaa kohottaa monipuolisesti lenkkeillen sekä peruskestävyys- että maksimikestävyysalueella. Mä teen yleensä kevyempiä pk-lenkkejä viikossa 2 tai 3 ja sitten maksimikestävyyttä just intervalleilla kerran viikkoon! Tosiaan juoksukunnon kasvattaminen menossa itselläkin tällähetkellä ja siihen tuo jako on sopinu tosi hyvin:)

 8. Endurance kirjoitti:

  Valtava ero ennen ja jälkeen-kuvilla! :O Jälkeen -kuvissa jopa syötävän hyvännäköiset varpaat, mitä ei voi kyllä sanoe ennen-kuvasta ;D Itse en geelisukkia taas viitsisi käyttää, rasvailtua taas tulee suihkun jälkeen usein ja välillä raspailtua, ärsyttää maailman eniten kuivat jalat sängyssä yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.