Hae
Aino Mäkelä

Viime viikon ruokalista

Viime viikko oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että vihdoin – pitkästä aikaa! – sain kirjarttua ylös meidän viikon ruokalistan. Suunnitelman tein maanantaina ja samalla kävin tekemässä koko viikon ostokset kaupassa, mikä on muuten ihan loistava tapa säästää niin aikaa kuin rahaakin.

Tässäpä siis teillekkin meidän viime viikon ruokalista, toivottavasti se inspiroisi uusien kokkailujen pariin! Näiden lisäksi söin itse aamuisin töissä aina smoothieta tai chiavanukasta, ja toimistolounaat hoidin myös fiksusti kerralla ja söin koko viikon (kyllä, koko viikon!) kasvis-tofu-riisinuudeliwokkia 😀 Edelleen siis noudatan tietynlaista pätkäpaastoa ja pärjään päiväni loistavasti kolmella aterialla.

VIIKON RUOKALISTA

MAANANTAI + TIISTAI
Kaalilaatikkoa, johon en laittanut lainkaan siirappia tai muutakaan makeutusta, vaan raastoin sekaan porkkanaa tuomaan mehukkuutta ja makeutta. Muuten resepti oli hyvin perinteinen ja laatikon päälle lorautin kuohukermaa. Tuhdista kaalilaatikosta riitti ruokaa kahdelle illalle, ja nautiskeltiin sitä tietysti puolukoiden kanssa 🙂

KESKIVIIKKO
Keskiviikkona herkuteltiin treenin jälkeen parhaalla pikaruoalla, eli uunimunakkaalla! Uunimunakkaaseen päätyi kaalilaatikon jämät sekä punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Todella helppoa ja hyvää!

TORSTAI
Kokkasin itämaista kana-riisinudelikeittoa. Makunsa keitto sai kookosmaidosta ja panang currytahnasta sekä limestä ja inkivääristä. Kasviksina meillä oli porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja punasipulia. Ihan mielettömän hyvää ja täyttävää!

PERJANTAI
Torstain keitosta olisi riittänyt hyvin ruokaa myös perjantaille, mutta myönnän että sorruin houkutukseen ja nautin illalliseksi sushia valkoviinin kera 😀 Erehdyin siis menemään nälkäisenä ruokakauppaan ja lopputuloksena päätin hemmotella itseäni, kun jäin viikonlopuksi yksin kotiin.

LAUANTAI
Ihana päivä alkoi ensin muutaman tunnin ulkoilureissulla ja jatkui kolmen ruokalajin kokkaamisella. Alkupalana meillä oli kermaista palsternakkakeittoa, pääruokana kaalikääryileitä joita tehtiin ekan kerran ikinä ja jälkiruokana mustapapibrownieita.

SUNNUNTAI
Sunnuntaille onneksi riitti kaalikääryileitä vielä lauantailta – ja ne oli vielä paaaljon parempia, entä lauantaina <3

Sellainen viikon ”ruokalista” meillä. Haluaisitteko reseptiä jostain kokkailuista, tai näitä listoja muuten jatkossa inspiraatioksi? Tai kenties tarkempaa ruokapäiväkirjaa katsottavaksi? 😀

<3 Aino

LUE MYÖS:
8 vuotta – 8 faktaa / Vegaaninen mac’n cheese / Jokaiselle jotakin

Yksi kommentti

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Reseptiä kaikista kiitos 😀 ja näitä ruokalistoja on tosi kiva lukea!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.