Hae
Aino Mäkelä

Kenen käsiin uskot terveytesi?

Messulippuja arpoessani kyselin teiltä toiveita postauksien suhteen ja opiskelujututuista oli kiinnostusta kuulla lisää, joten täältä pesee! 🙂

Haaveenahan mulla on päästä Jyväskylän yliopistoon lukemaan terveyskasvatusta – mua siis kiinnostaa terveyden edistäminen ja ylläpito sen sekä lisääminen. Erityisesti haluaisin työskennellä nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi 🙂 Noh, kun se koulupaikka tänä keväänä jäi taas puolen pisteen päähän en halunnut viettää enää yhtään välivuotta vaan halusin käyttää aikani hyödyksi ja kehittää osaamistani, jotta ensi keväänä olisin valmiimpi hakemaan yliopistoon uudestaan. Pakkasin siis elämäni pahvilaatikoihin ja muutin Helsinkiin. Aloitin elokuussa opiskelemaan liikunta- ja terveystieteitä sekä FISAF:in personal trainer lisenssiä HEO:ssa. Me siis opiskellaan sekä liikuntalääketieteen että terveystiedon perusopintoja, jotka molemmat tukee FISAF:in lisenssiä. Näiden opetusten lisäksi meillä on myös käytännön harjoituksia elikkäs treenataan niin salilla, ulkona kuin eri liikuntapaikoissa monipuolisesti eri lajeja 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERALiikuntalääketieteen opinnot on ihan mahtavia ja aivan älyttömän mielenkiintoisia. Mun mielestä personal trainerin on erittäin tärkeää ymmärtää ja tietää, miten ihmiskeho toimii ja miksi se toimii niin. Se on edellytys sille, että ammatissaan pystyy kehittymään ja saamaan asiakkaastaan kaiken irti. Kyllä jokainen voi naistenlehdistä katsoa supertehokkaan pepputreenin ohjeet, mutta kyllä pt:n tulee tietää mitä teetättää ja miksi teetättää asiakkaillaan sekä olla valmis vastaamaan kysymyksiin, joita kropan muutokset, treenaamisen vaikutukset elimistöön, levon tärkeys sekä ruokavalion merkitys asiakkaassa herättää.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANäihin juttuihin liittyen meillä on vielä erikseen Ihmisen fysiologia ja anatomia -tunnit. Niillä me käydään läpi muun muassa elimistön rakennetta eli luita ja lihaksia, elintoimintoja sekä liikunnan vaikutusta niihin ja tietysti kaikkea sitä, mitä liikunnassa tulee ottaa huomioon tiettyjä elintoimintoja ja etenkin sairauksia sekä vammoja silmällä pitäen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi omista lempparitunneista on ehdottomasti Minä ohjaajana -tunnit, joilla käsitellään paljon vuorovaikutustaitoja. Ne tunnit on ollu ihan älyttömän mielenkiintoisia ja vaikka ne tietyllä tapaa on itsestäänselvyyksiä, on tunnit aina täynnä ahaa-elämyksiä. Itseään on aina hyvä kehittää ja laajentaa omia näkökantojaan 🙂 Näiden tuntien ideana on antaa meille eväitä asiakkaiden kanssa työskentelyyn ja kyllähän vuorovaikutustaidot on ihan hyvä hallita ihan perus arjessakin, eiks vaan? 😉koulutreeniItse personal trainer ohjaukseen meillä on opetusta sekä teoriassa että käytännössä. Ollaan tehty erilaisia kuntotestejä, käyty ulkona treenaamassa, vedetty kaverille rääkkitreeniä ja oltu itse rääkättävänä.

Teoriassa ollaan käyty läpi monipuolisesti treenaamista ja sen suhteuttamista erilaisiin asiakkaisiin, tilanteisiin ja tavoitteisiin. Samoin ravitsemuksen suhteen 🙂 Ollaan saatu tosi kattavasti tietoa ja oon saanut samalla uutta tietoa, jota oon pystynyt hyödyntämään myös omassa arjessani! Esimerkkien kautta ollaan tehty treeniohjelmia tietyntyyppisille asiakkaille ja harjoiteltu ravintosuunnitelmien luomista. Ollaan siis päästy käyttämään omia aivoja ja työstämään saamaamme tietoa käytäntöön 😉
pt2Ihanin juttu on se, että meillä on nyt loppu kouluvuoden ajan demoasiakkaat! Miten sitä paremmin työtään oppis, entä tekemällä? Oman asiakkaani löysin facebookin kautta, sillä halusin treenattavaksi täysin tuntemattoman henkilön, jotta tilanne on mahdollisimman aito ja parhaiten mun ammattitaitoa kehittävä.

Demoasiakasta hakiessani sain erittäin paljon yhteydenottoja ja pakko myöntää, että vasta siinä vaiheessa kun mä niitä viestejä luin niin tajusin kuinka oikeasti tärkeää työtä personal trainer tekee! Kokoajan mä oon ajatellut tän PT-lisenssin vaan näiden yliopisto-opintojen mukana tulevana lisänä, mutta nyt mä näen kyllä itseni selvästi myös tekemässä tätä työkseni – terveyden edistämistä ja hyvinvoinnin maksimointia, siitähän mä oon aina haaveillut. Ja sitähän personal trainerit tekee 🙂Opettajat meillä on todella päteviä, motivoituneita ja ne näkee älyttömästi vaivaa meidän eteen – siitä oon todella onnellinen! Opintojen kokonaisuuteen oon ihan älyttömän tyytyväinen, kyseessä on monipuoliset ja laajat opinnot eikä vastaavaa löydy Suomesta mistään muualta 🙂 Viime vuoden vastaavaan ryhmään verrattunakin tää kokonaisuus on vielä monipuolisempi – ollaankin oikeastaan ”pilottiryhmä” tässä koulutuksessa, hih! Me ei opiskella mitään turhaa liibalaabaa vaan kaikki opinnot tukee toisiaan ja samalla saadaan avaimia tulevaan työskentelyyn sekä mahdollisiin jatko-opintoihin.

Tän vuoden jälkeen oon niin paljon fiksumpi, ammattitaitoisempi ja valmiimpi pyrkimään taas kohti uusia haasteita 😀 Mutta pidän mieleni täysin avoinna kaikelle mitä tulevaisuus tuo tullessaan – haen kyllä varmasti Jyväskylään keväällä, mutta en pidä sitä enää ainoana olemassaolevana mahdollisuutenani 😉

Mutta sen mä tiedän varmaksi, että tää vuosi tulee olemaan tosi kova juttu 🙂 Ainakin mä oon tosi innoissani näistä opinnoista, inspiroivasta ympäristöstä ja tsemppaavista ihmisistä mun ympärilläni!

osa kuvista www.weheartit.com

18 kommenttia

 1. rita kirjoitti:

  Näin yliopistohakujen lähestyessä koin tän kyllähyödylliseksi infopaketiksi – KIIITTTII 🙂

 2. ihanaperhonen kirjoitti:

  Olisiko sinulla vinkkejä, ruokapäiväkirjan pitämiseen yms.
  http://lihavastalaihaksijonakinpaivana.blogspot.fi/

  • Aino kirjoitti:

   No juu tottakai voin auttaa parhaani mukaan 🙂 Laita vaan sähköpostia tulemaan jos siltä tuntuu!

 3. Meri kirjoitti:

  Hauska postaus. Täältähän löytyi vastaus siihen mitä eilen mietinkin..mitä opiskelet 🙂

 4. beau kirjoitti:

  Onko tämä siis ns. maksullinen kurssi ? Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Just semmoselta mitä itse haluaisin opiskella näiden nykyisten opintojen jälkeen. 🙂 Treeni ja ravitsemusfriikki kun olen! =D

  Millaisia ihmisiä tuolla kurssilla on? Ovatko kaikki todella hyvä kuntoisia ja treenatun näköisiä?

  • Aino kirjoitti:

   Juu on maksullinen:) Kannattaa kyllä tulla tänne, sillä tää kokonaisuus on aivan mielettömän monipuolinen ja opiskelu on superkivaa!

   Ihan tavallisia tyyppejä meidän luokkalaiset on, erilaisia ollaan kaikki 🙂

 5. Hanna kirjoitti:

  Ei vitsi, nyt kyllä osu ja uppos! Oon itekin suunnitellut hakevani jyväskylään lukemaan terveyskasvatusta ens keväänä, ja oli tosi mielenkiintoista lukea sun opinnoista ja valmistautumisesta! Paljonko nää opinnot heo:ssa maksaa?

  • Aino kirjoitti:

   Mahtava homma! Ehkä meistä sitten tulee ens syksynä koulukamuja;)
   Hintaa en nyt ulkoa muista, mutta se löytyy kyllä tuolta nettisivuilta, kun vähän tutkii:)

 6. Marjutt kirjoitti:

  Kuulostaa mukavalta! Noista opinnoista on varmasti hyötyä taas seuraavaan hakuun 🙂 Varmasti pääset ens kerralla sisään, jos noin lähellä oli viimeksikin. Mä opiskelen liikuntapedagogiikkaa ja täällä on kyllä ihan huippua! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo ei tää vuosi ainakaan hukkaan mene:) Saa nähä mitä ens keväänä sitten tapahtuu, mulla on mieli kyllä avoinna ihan kaikelle! Päässä on pyöriny aika hurjiakin ideoita, hihhii.

 7. Suvi kirjoitti:

  Kuulostaapa mielenkiintoselta! Ja ”luotettavalta”, jos nyt noin voi sanoa. Mieluummin palkkaisin personal trainerikseni sellaisen ihmisen, joka on kouluttautunut kunnolla ja oikeasti opetellut kaiken a:sta ö:hön. Menisit siis heittämällä edelle kaikista näistä ”oon käynyt ton yhen vklopun kurssin” -ihmisistä 😉 Kirjottele ihmeessä joskus lisää tästä sun koulutuksesta ja esim. tuosta demoasiakkaasta, ois tosi kiva kuulla muitakin tähän liittyviä juttuja 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hih, sitä tää kyllä on! Mäkin kyllä arvostan koulutusta suhteellisen korkealle, vaikka kyllähän tässäkin työssä tekemällä oppii parhaiten 🙂

   Tottakai mä kirjottelen, onhan tää nyt tosi iso osa mun elämää – ja liittyy ihan blogin ”teemaankin”, hahha ;D Demoasiakkaasta tulee varmaan juttua, jos hän itse sitä tahtoo tai suostumuksensa antaa!

   • taru kirjoitti:

    hei!

    Ymmärsinkö oikein että saat FISAF personal trainer lisenssin tuosta koulutuksesta? Kestää siis vuoden? Olen itsekin kyseisestä personal trainer lisenssistä kiinnostunut, mutta käsitin että sen saamiseksi täytyy suorittaa joku kuntosaliohjaaja-lisenssi ja pitäisi olla työkokemusta liikunta-alalta ( ei ole:D) Ja että helsingistä? Luulin että sitä ei ole helsingissä ollenkaan 😮 Kiitos kivasta blogista!

    • Aino kirjoitti:

     Moikka!

     Kyllä vaan, ihan oikein ymmärsit 🙂 Ja keväällä tosiaan valmistutaan! Tän hetkisen tiedon mukaan tää on viimeinen vuosi kun FISAFin koulutusta järjestetään enää yhtään missään.. :/

     Kiitos paljon, kiva että tykkäät! 🙂

     • taru kirjoitti:

      aijaa no voi höh! 😀 tuleekohan tuohon tilalle jokin toinen personal trainer pätevyys.. no toivottavasti! Itselläni on vielä amk opinnot kesken 2 vuotta valmistumiseen..:D

     • Aino kirjoitti:

      Varmasti tulee! 🙂 Kahdessa vuodessa kerkeää tapahtua vaikka ja mitä ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.