Hae
Aino Mäkelä

Lomalla virvoittunut

Oon jo vuosia tavoitellut elämää, josta en kaipaisi lomaa – ja onnekseni oonkin saanut elää sellaista! Mun työ on mulle rakas ja arki juuri sopivalla tavalla haastavaa, niin että se pysyy mielenkiintoisena ja onnistuu tyydyttämään mun menohalujani.

Mutta nyt. Ensimmäistä kertaa aikoihin mä olin oikeasti jokaista solua myöten rehellisesti loman tarpeessa. Vaikka heräsin aamulla aikaisin virkeänä ilman herätyskelloa, musta tuntui ettei mulla ollut voimia päästä sängystä ylös. Töiden ja treenien jälkeen kaikista eniten houkutteli mennä kotiin makoilemaan sänkyyn Netflixin kanssa – ja se on jotain, mitä en oo oikein koskaan osannut harrastaa. Tajusin että mun oli päästävä pois mun arjesta, mun rutiineista, kaikesta tutusta ja turvallisesta. Otettava kunnon irtiotto!

Ja sen mä tein. Lähdin Italiaan ja lomailin pitkästä aikaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Tein kaikenlaisia juttuja joita en koskaan normaalisti tee ja ennenkaikkea otin rennosti, löhöilin, söin, nukuin, nautin, liikuin – milloin mitäkin tekikään mieli, ja välillä en tehnyt yhtään mitään. Vaikka reissailenkin aika paljon niin yleensä mulla on matkassa mukana läppäri, joka pitää mut tiiviisti kiinni mun arjessa ja työkuvioissa olinpa sitten missä tahansa päin maailmaa, paitsi nyt. Läppäri nimittäin odotti koko loman ajan kiltisti kotona!

Ja voi miten hyvältä tätä tuntuukaan nyt näpytellä. Oikeastaan jo parin päivän eron jälkeen rupesin salaa kaipaamaan kirjoittamista, mutta hillitsin itseni aina viimeiseen lomayöhön saakka jolloin en enää pystynyt hillitsemään itseäni vaan rustailin ajatuksia ylös puhelimen muistioon. Juttuja on siis tulossa, niitä teidän toivomiannekin, nyt kun mulla vihdoin tuntuu olevan puhtia kirjoittaa niitä puhtaaksi 😉

Koko kevään jatkunut väsymys tuntuukin nyt vihdoin kaikonneen, enkä vois olla onnellisempi! En tiedä mikä sai mut niin väsyneeksi kuin olin – oliko se kehon taistelua vesikauhua vastaan, henkistä ylikuormitusta vai monen tekijän summa? – mutta ainut millä siitä pääsin yli oli loma, sillä uskokaa tai älkää: yritin kyllä kaikkeni! Itseasiassa juuri ennen lähtöäni kävin yhdessä tutkimuksessa, jossa selvis muutamia mielenkiintoisia juttuja mun terveydentilasta ja niitä lähdenkin nyt seuraavaksi korjailemaan ja toivonkin, että niden avulla saan tän palapelin viimeisetkin palapelin koottua. Ainakin hetkeksi 😉 Niistä tuun kirjoittelemaan sitten ajallaan, jos koen sen tarpeelliseksi.

Mites teillä menee? Joko ootte lomailleet vai onko se vielä edessä? Mä suuntaan huomenna vielä viikonlopuksi pohjoiseen mun vanhempien luokse lataamaan akut ihan täyteen ja nauttimaan tästä Suomenkin kesästä, joka näyttää saapuneen mun poissaolon aikana <3

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

 1. Hannele kirjoitti:

  Oho, läppäri kotiin! Tuossa ois mulle haastetta :D. Nyt viimeksikin tein uima-altaalla muutaman päivän töitä. Näin elämäntapatyöläisenä se ei edes haittaa, mutta olenkohan liiankin koukussa tähän näpytykseen?

  Ollapa viikko ilman konetta, en tiedä pystyisinkö siihen :D. Toisaalta Italiassa se vois onnistua – sinne siis ;).

  Ihanat lomakuvat!

  Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 2. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Kuulostaa hyvin tutulta, ja läppäritön loma olisi varmasti hyväksi minullekin! Kesäloma on haaveissa, mutta työkiireiden takia päivää ei ole pystynyt päättämään – ehkä sitten loppukesästä…

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.