Hae
Aino Mäkelä

Kyykkyä, kyykkyä, kuminauhakyykkyä!

Banskusta virtaa treeniin, nams 😉

Aamuvuoroissa on se hienous, että vuoron loppuessa on vielä koko päivä aikaa puuhailla kaikkea kivaa. Mun kaltaselle aamuihmiselle se sopii paremmin kuin loistavasti ja oon ihan elementissäni tälläsinä päivinä! 

Töiden jälkeen pyöräilin suoraa salille treenaamaan etureisiä ja vatsoja. Heti salille mennessä oli sellanen fiilis, että tänään rauta nousee ja niinhän se teki! En oo koko kesänä tehny prässiä ja yhdessä kyykyn kanssa ne olikin mun pääliikkeet tänään. Jokaisen sarjan jälkeen latasin lisää painoja niin pitkään, että raja tuli vastaan ja siinä sitten tein muutamat sarjat ”maksimeilla” 😉 Painoja ois varmasti voinut olla vieläkin lisää, mutta koska ei ollut ketään varmistamassa niin nössöilin vähän, kuten aina kun on olemassa loukkaantumisen riski.

Prässi 6×8
Kyykky tangolla 5×8
Etureidet laitteessa 3×8
Luistelukyykky 3×10/puoli
Jalkojen veto pallolla 4×10
Vatsat taljassa 4×8
Vatsat laitteessa 4×8
Lantion+jalkojen nosto penkissä 4×10

Awesome! En ois voinu olla tyytyväisempi itseeni treenin jälkeen 😀
Mähän oon tosiaan kesän mittaan tehnyt kuminauhatreeniä jaloille, jotta saisin mun kyykkyä hiottua paremmaksi 🙂 Otin asian puheeksi yksissä Voimalan treeneissä meidän koutsin kanssa ja sain aivan huippuja neuvoja joista oon tosi kiitollinen!  

Mullahan on ollu ongelmia sekä liikkuvuuden että polvien asennon kanssa. Kuten monilla muillakin, erityisesti tää on tyttöjen ongelma, mun polvet helposti kääntyi syvään kyykätessä sisään. Lähes päivittäin oon kyykännyt syvään kuminauha kireällä jännityksellä jalkojen ympärillä niin, että polvet ei pääse taipumaan sisäänpäin! Kuminauhan avulla oon myös treenannut jalkoja voimakkaammaksi pitämällä kuminauhan edelleen jännityksessä jalkojen ympärillä ja kävellen sivuttain niin, että kuminauhan jännitys pysyy kokoajan yllä eikä löysty missään välissä – siinä siis joutuu kokoajan jännittämään pakaroita ja peitinkalvon jännittäjälihaksia. Voin kertoa, että tän tekeminen polttelee ihan älyttömästi ja on ihan supertehokas 😀 Mä teen tän vielä tossa pihalla loivassa ylämäessä lisätäkseni tehoja, aijjaijaiaiii.

Joten kaikki vaan kuminauhaa hommailemaan jos tuntuu, että kyykätessä teillä on vaikeuksia! Treenaamalla sen liikeradan ja liikkuvuuden saa kohdalleen eikä ihmettelemällä 😉

Boomboombooom!! Toimii!

Boomboombooom!! Toimii!

6 kommenttia

 1. Heini kirjoitti:

  Täytyykin kokeilla noita kuminauhajuttuja, kiitos vinkistä!

  • Aino kirjoitti:

   Oleppa hyvä, pakkohan tuollanen vinkki oli jakaa, kun siitä itselle on ollu ihan älyttömästi apua 🙂 Toivottavasti on sullekkin!

 2. Rita kirjoitti:

  Hei ihan superi toi kuminauhavinkki ja miten hyvään aikaan tulikaan – viimeks tänään voivottelin mun epäpuhdasta kyykkäämistä ja siirryin prässiin (mikä on ihan saakelin ärsyttävää..) 😀 !

  Oli mulla kysymyskin – ootko tilannut kenkiä tuolta 21run-nettikaupasta? Jos, onko luotettava ym? 🙂 Kävin tänään liikkeessä sovittamassa kenkiä ja fyssarimyyjän kanssa tultiin askelmittausten jälkeen siihen tulokseen, että Asicsin GT-2000 -popot ois meitsille parhaat. Ne on tuolla nettikaupassa NIIIN paljon halvemmat kun liikkeessä…. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mahtavaa! Tää kuminauhajumppa on kyllä ainakin ollu mulle ihan superjuttu:) Toivottavasti säkin saat tästä apua – keskittyneesti kun tekee puhtaita toistoja niin hyvä tulee!

   Tilasin viime keväänä 21runilta ja suosittelen lämpimästi! Paketti tuli viikossa kotiovelle. Maksusysteemi ei niillä oo niin järin looginen, mutta toimii sekin. Omatki lenkkarit taisin saada sieltä yli puolet halvemmalla…;)

   • rita kirjoitti:

    Millainen se maksusysteemi sitten on…. 😀

    • Aino kirjoitti:

     Ihan verkkopankkimaksu, mutta lasku tulee spostiin ja se sitten vahvistetaan vielä erikseen. Ei siis mitenkään outo, mutta eroaa perus korttimaksuhommista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.