Hae
Aino Mäkelä

Sunnuntaiaamun superstartti

Vaikka perjantainen reissu Tallinnaan oli loistava, sain silti haluamattani kärsiä siitä seuraavana päivänä. Aloitin aamuni superpuhdistavalla vihersmoothiella. Ihanan raikasta ja piristävää! Ajatus piristävästä ja ravitsevasta aamupalasta ainakin oli erittäin houkutteleva, mutta todellisuus yllätti – hyvän olon sijasta päänsärky yltyi ja sen kaveriksi ilmestyi heikotus.Kärsin siis sokerikrapulasta ja ihana detoxinen vihersmoothieni sai kaikki myrkyt kropassani liikkeelle. Success!! Enää en ihmettele kun viime viikonloppuna mulle todettiin, että krapulassa ei terveellinen ruoka maistu – tai ainakaan välittömästi paranna oloa. Kun elimistö saa ravinteita ja energiaa se rupeaa puhdistamaan itseään ja sehän on oikeasti vaan ihan super hyvä juttu, vaikka hetkellisesti saattaa vähän pahalta tuntuakkin 😉Kuten jo aiemmin viikolla totesin niin aion lisätä paljon vihreitä asioita ruokavaliooni ja vihersmoothie on helppo keino tehdä niin – kaikki ainekset vaan blenderiin, surautetaan smoothieksi ja nenää pidellen kurkusta alas 😀 Pinaattia, kurkkua, selleriä, avokadoa, sitruunaa, päärynää, omenaa, kiiviä ja viherjauheita. En kuitenkaan jaksa joka päivä tehdä samanlaisia smoothieita, joten oon kehitellyt jos jonkinmoisia ideoita ja kokeiluja niiden ympärille.

Yksi juttu mitä harvoin tulee ajatelleeksi on nesteen valinta ja silläkin voi saada jo paljon variaatioita aikaseksi! Mun uusi löytö on valmiiksi haudutettu vihreä tee, joka saa aineenvaihdunnan rullaamaan – siinä on paljon antioksidantteja ja terveyttä ylläpitäviä flavonoideja sekä elimistöä puhdistavia vitamiineja sekä kivennäisaineita. Haudutan teen aina pitkään ja se on aamulla valmiina odottamassa mua jääkaapissa. Ihanan raikasta!Toinen viimeaikainen suosikki taas on kookosvesi, josta oonkin kirjotellut paljon viimeaikoina. Kookosvesiä saa nykyään myös paljon maustettuina, jolloin sillä saa peitettyä paljon viheraineiden osittain pistäviäkin makuja ja tehtyä smoothiesta vähän herkumman 😉 Viime viikolla kokeilin smoothien pohjana passion-ananaskookosvettä, johon oli lisätty aloe veraa – NAM! Aloe verassahan on myös elimistöä puhdistavia sekä aineenvaihduntaa boostaavia ainesosia, joten se sopi tarkoitukseen kuin nenä päähän.

SUPER-DETOX VIHERSMOOTHIE
4dl vihreää teetä
kaksi kourallista tuoretta pinaattia
sitruunaviipale
kaksi sellerinvartta
avokado
kiivi
kaksi ruokalusikallista riisiproteiinia
teelusikallinen viherjauhetta

Miten te teette smoothienne? Huomasitteko kuvissa muuten jotain hassua? 😉 

<3 Aino

16 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Ihania kuvia ja huippu uus banneri! Pitääki heti kokeilla tuota smoothieta;) niin ja hassua oli se et kiivit oli kuorineen blenderissä 😀

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Sonja! 🙂 Joo hihhih siellähän sekä sitruuna että kiivi on kuorineen 😉

 2. Maiju kirjoitti:

  Mäkin heitän smoothien joukkoon melkein mitä tahansa. Mitä kaapissa on milloinkin. Kerropa, että mihin perustuu noi sitruunan ja kiiwin kuoret, itse aina kuorin kaikki hedelmät.

  • Aino kirjoitti:

   Jep – ne on helppoja, kun oikeasti ei oo mitään väliä mitä sinne blenderiin heittää, hihhih. Suurin osa hedelmien ja kasvien ravinteista on just kuoressa tai ihan sen alla joten sen vuoksi nakkaan ne aina kuorineen joukkoon, sisältö kun puolestaan on suurimmaksi osaksi vaan vettä:P

 3. Yen kirjoitti:

  Tiesin, että sitruunankuorta voi syödä (vaikkei ehkä maistu hyvältä), mutta kiivin kuorta? Enemmänkin kiinnostaa se, saako blenderi niitä muussattuun kunnolla? 😀
  Vaatii varmaan sitä uber-kallista Vitamix blenderiä, että saa sileäksi?

  • Aino kirjoitti:

   Ei oo kyllä Vitamixiä käytössä ja silti tulee ihan sileäksi:) Vähän pidempäänhän sitä kyllä joutuu kuorineen surauttelemaan, mutta maussa ei oo kyllä valittamista! Kiivin kuori on itseasiassa kivan rapsakka ja tuo kivasti vähän rakennetta smoothieen, hihhih.

 4. Rita kirjoitti:

  Mä oon ehkä ällö mut tykkään ihan esim. Jugurtissakin syödä kiiviviipaleet (ohueet) kuorineen, myös siis smoothieen menee kuorineen haha 😀 Hyvälle näyttää! Mulla on ostoslistalla uusi blenderi hajonneen tilalle (joku mix&go -tyyppinen) että saa aamulla salille kävellessä nopeesti hyvää aamupalaa sen ainaisen puuron tilalle!

  Ps. Kivat kynnet 😉

  • Aino kirjoitti:

   Joo, mustaki kiivin kuoret on hyviä! Tai siis mä tykkän siitä rakenteesta 😀 Mäkin monesti surauttelen smoothien valmiiksi sheikkeriin (tai laiskana nakkaan ainekset sheikkeriin ja survon sen sauvasekoittimella, hahhah) ja otan mukaan välipalaksi. Namnam! Vaikka kyllähän siinä vitamiinit vähän kärsii, jos ei heti nauti 🙁

   Ja hei kiitti – mä tykkään näistä kynsistä ihan sikana! 😀

 5. eveliina kirjoitti:

  Haha, mä testasin joskus vuosi sitten syödä hedelmiä kuorineen fit-lehden innottamana ja kirjoittelin kokemuksia blogiinkin 😀 taisi jäädä kyllä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi kun syön kiiviä, banaania ja appelsiinia kuorineen päivineen! smoothiessa ne vois vielä mennäkin kun rakenne hajoo kunnolla.

  Kuulin joku aika sitten, että noita kaikkia viherjauheita ei sais heitellä smoothien sekaan, kun ne ei imeydy kunnolla, jos on liikaa ravinteita samalla kerralla. En tiedä pitääkö tuo paikkaansa ja mihin se perustuu, itekin kun oon välillä heitelly noi superfoodit smoothien sekaan, se on niin kätevä tapa saada niitä kerralla paljon alas 🙂 Mutta chlorellan sekoittelen monesti aamulla appelsiinimehuun ja kulautan alas, siinä se ei maistu yhtään.

  • Aino kirjoitti:

   Hahhaaa eikä! En vois kyllä kuvitella syöväni appelsiinia tai banaania kuorineen ihan sellaisenaan – smoothien seassa kylläkin joo 😀 Ajatus banaanista kuorineen kyllä tuntuu aika hassulta ja appelsiinissakinhan kuori on tosi paksu… pakko ehkä testata itekki!

   Ja hei aika hyvä pointti muuten! Niinhän se on, että elimsit imeyttää vaan tietyn määrän ravinteita kerrallaan – siks oiski ehkä just hyvä laittaa aamusmoothieen jotain ja välipalasmoothieen taas jotain muuta 😉 Eipä oo kyllä tullu itellä tota ajateltua tarkemmin ja usein oonkin kyllä nakellut kaikki vaan samaan sössöön, hahha.

 6. anna kirjoitti:

  Voi Aino, siun kanssa ois kiva viettää vaikka pientä dagen efteriakin, jos tuollaista herkkua ois tiedossa 😉 Sen rinnalla tuskin myrkkyjen liikkellelähtemiset pahoine oloineen tuntuis yhtään missään 🙂

 7. Emski kirjoitti:

  Mäkin haluan blenderin, että vois tehdä kaikkia tämmösiä kivoja! 🙂

  http://iwilldoitemski.blogspot.fi/

 8. Elliska kirjoitti:

  Jos meinaa kuoretkin syödä niin lienee syytä käyttää luomuhedelmiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.