Hae
Aino Mäkelä

Naisteuden parasta antia + arvonta!

Heippa ja oikein IHANAA Naistenpäivää kaikille sinne ruudun toiselle puolen! Mä olen edelleen hieman vetämättömässä kunnossa, mutta mun oli pakko tulla kirjoittamaan sillä olin suunnitellut teille jo pidemmän aikaan yllätystä tän päivän kunniaksi.

Naistenpäivänä näkee jos jonkinmoisia puheita ja kirjoituksia naiseudesta, ja on hyvin selvää että Naistenpäivä merkitsee monelle meistä hyvin erilaisia asioita. Mäkin oon kirjoittanut vuosien varrella kirjoittanut tästä päivästä hyvinkin eri näkökulmista ja taas tänään on aika uudelle sellaiselle – vähän ehkä jopa oudoksuntaa herättävälle.Tänään nimittäin kaiken vapauden ja girlbosseilun sijaan halulan keskittää ajatukset hetkeksi meidän feminiinisyyteen. Voimaan, jota on pitkään tallottu ja haudattu – koska meidän kulttuurissa pärjää vain maskuliiniset, kovaa työtä ja hikeä pelkäämättömät. Herkkyys ja hauraus on häpeällistä, ja myös naisten seksuaalisuus ja ikävä kyllä myös kuukautiset. Oonkin saanut paljon positiivista palautetta siitä kuinka rohkeasti oon käsitellyt aihetta blogissani ja aion tehdä sitä jatkossakin. Miksikö? Siksi, koska kuukautiset on osa meitä ja osa naiseutta, ja avoimuus omaa seksuaalisuuttaan kohtaan voimaannuttaa myös elämän muita osa-alueita.

Aina kun muistan, on kuukautisista puhuttu kuiskutellen ja häpeillen. Peruskoulussa opetus ja sivistys asian suhteen on ala-arvoista ja saa yleensä tytöt tuntemaan häpeää. Edelleenkin osa mun ystävistä pitää kuukautisia ällöttävinä, mutta mä olen oppinut iloitsemaan niistä! Mulle ne on merkki siitä, että mun keho on elinvoimainen ja kykeneväinen lisääntymään.Kunnioittamalla ja rakastamalla omaa kehoani, kohtelemalla sitä kauniisti, saan vihdoin nauttia kuukauden jokaisesta päivästä ilman sen kummempia kipuja tai tunnemyrskyjä. Ja ”ne päivät” kuukaudesta menee kuin huomaamatta, sillä olen edelleen kuukupin suuri fani. Luneten kuukuppi on ekologinen ja kestävä valinta, ja myös terveydelle parempi sillä se ei sisällä lateksia tai flataatteja eikä aiheuta hiivatulehduksia, bakteereja tai hajuja.

Siis täydellisen huomaamaton ja helppokäyttöinen, minkä ansiosta menkat menee ohi kuin huomaamatta.Ja meidän onneksemme ihana Luneten väki antoi minulle luvan arpoa teille kaksi tuotepakettia näin Naistenpäivän kunniaksi!

Toisen arvon täällä blogissa ja toisen blogin Facebook-sivuilla. Osallistuminen käy kätevästi kommentoimalla! Voit kertoa mulle mikä sun mielestä on naiseudessa parasta, miksi haluaisit tuotepaketin itsellesi tai ihan vaan toivotella hyvää Naistenpäivää 🙂 Onnelliseen voittajaan otan yhteyttä sähköpostilla, kunhan arvonta on suoritettu tiistaina 13.3.Toki näin Naistenpäivän kunniaksi on pakko nostaa vielä erityisesti hattua Lunetelle, joka on erinomainen esimerkki suomalaisten naisten osaamisesta, rohkeudesta ja menestyksestä. Mun mielestä Lunette on ihan mieletön brändi, ja edustaa ehdottomasti Suomen parhaimmistoa niin tuotteiden kuin myös sanomansakin puolesta!

Ihanaa Naistenpäivää,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

103 kommenttia

 1. Piia kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää ?❤

 2. Maare kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on se, että joinain päivinä saan olla juurikin se bosslady, joka tekee mitä vaan hirveellä tarmolla ja toisena päivänä taas se herkempi ja rauhallinen, joka keskittyy itseensä ja omiin juttuihinsa ilman stressiä asioiden eteenpäin viemisestä. Voi että kun kaikki tajuaiskin että aina ei tarvi olla niin yhteiskunnan mittareilla menestynyt, vaan voit olla vaikka omassa kuplassasi menestynyt ja iloita siitä, että heräät vaikka ajoissa johonkin tapaamiseen (:D mun suuria ilonaiheita). Jotenkin tuntuu, että naisia arvostetaan vasta sitten kun he ovat tehneet jotain hirveillä mittareilla mitattavia juttuja. Mukana arvonnassa. 🙂

 3. Johanna kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää! Kuukuppi on ollut ostoslistalla jo pitkään, joten oishan se kiva jos arpaonni potkaisisi! 🙂

 4. RIpsu kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää 🙂 En ole vielä itse hennonut ostaa kuukuppia, joten olisi loistavaa voittaa se tästä 🙂 Olen kuullut kupista niin paljon kehuja ja positiivisia juttuja, että kuppi tulisi varmasti käyttöön itsellenikin.

 5. Mirka kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää kaikille❤❤

 6. V kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää! Kuukuppi, eli meillä ihan vaan kuuppa on kyllä arjen pelastaja ja kiva olisi voittaa uusi 🙂

 7. SallaM kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää kaikille ihanille naisille! 🙂

 8. Mariem kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on vahvat tunteet, esteettisyydestä nauttiminen, monipuolinen näkökulma elämään ja IHAN KAIKKI <3 Hyvää naistenpäivää!

 9. Essi kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää! ?

 10. Daphnion kirjoitti:

  Parasta on se, että saan olla nainen nykymaailmassa. Kaikki ovet ovat avoinna. Se antaa kamalasti voimaa elämään! Hyvää naistenpäivää!

 11. Sanni kirjoitti:

  Kuukuppi on mulle ihan uusi tuttavuus ja mielenkiinnolla kyllä testaisin. Mulla on myös usein kuukautisten jälkeen hiivatulehdus, joten olisi kiva kokeilla oisko kuukupista apua siihen. Naisena olemisessa on parasta ihan ehdottomasti tyttöjen reissut, en usko, että mikään mun elämässä on ollu niin mahtavaa kun saada ympärille ihan uskomattomia naisia ?

 12. 1sbe kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Olen viime aikoina pohtinut enenevässä määrin siirtymistä kuukuppiin, kun on tullut huonoja kokemuksia muista suojista :/ kuitenkin mietityttää miltä se tuntuisi ja jos ei sovikaan itselle yhtään, joten olisi kiva tuotepaketilla kokeilla onko itselle soveltuva tuollaisenaan!

 13. Maiju kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää!? Olen jo pitkään harkinnut kuukupin ostoa koska monet ovat sitä suositelleet. Kuitenkin aina sillä hetkellä kun menkat alkaa, tulee rahapulassa mieluummin napattua parin euron sidepakkaus. Olisi huippua päästä vihdoin testaamaan kuukuppia. ?

 14. Jonna kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää ♥️? Ps. Mun pitäis hankki uusi kuukuppi, joten tulis tarpeeseen ?

 15. Elina kirjoitti:

  Kauneutta, iloa ja rakkautta kaikkien huikeiden naisten päivään! ♥️♥️♥️

 16. Emilia kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää 🙂

 17. Pikku myy kirjoitti:

  Hei,

  Olen sairastanut monta vuotta vakavaa syömishäiriötä. Menkat ovat aina olleet epämiellyttävät, kierron epäsäännöllisyys on myös tuonut stressiä koska tuntuu, että menkat ovat aina tulleet väärään aikaan.
  Kuukautiskuppi olisi minulle hyvä, koska uskoisin että sen avulla löytäisin oman naiseudullisen uudestaan ja voisin olla enemmän oma itseni kun kuukautiset tulevat.

 18. SiniSu kirjoitti:

  Oon halunnut kokeilla kuukuppia mutta en ole raaskinut ostaa jos en tykkääkään ja jää käyttämättä.

 19. Kride kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää! ♥

 20. JennaO kirjoitti:

  Parasta on se, miten paljon herkkyyttä, vahvuutta, empatiaa ja rohkeuttta mahtuu samaan pakettiin naisessa 🙂

 21. Ellen kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivän!!

 22. kirsi kirjoitti:

  parasta naiseudessa on olla äiti <3 kuukuppi ollut pitkän aikaa mielessä , mutta niin vaan jäänyt ajatukseksi hankkia 😉

 23. Ellis kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää

 24. Teija kirjoitti:

  Parasta on olla äiti kahdelle lapselle.

 25. SofiaS kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää. 🙂

 26. Veera kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää Aino! ? oon myös jakanut kuukupin ilosanomaa ystäville ja sisaruksille. Jos siis arpaonni suosii niin annakin tämän pikkusiskolleni❤

 27. Mari kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää! Parasta naisena ja ehkä parasta tällä hetkellä on, kun saa olla itkuinen, iloinen, onnellinen ja ärsyyntynyt ja joskus kaikkia samaan aikaan. Ja kun vieressä on vielä sellainen ihminen kuka hyväksyy minut juuri tälläisena ❤️

 28. Helinä kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää ! Ihana arvonta, onkin ollut ostoslistalla pitkään sillä matkustellessa olisi hyvä.

 29. Heli kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää ?

 30. Roosa kirjoitti:

  Kuukupin testausta oonkin miettinyt jonkin aikaa ? Mua kun ahdistaa kuukausittain se roskan määrä,joka siteistä ja tamponeista kertyy…

 31. Laura kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää <3

 32. Jenna kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää! <3

 33. Marjo kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on se, että toisaalta koska asun Suomessa sukupuolellani ei ole merkitystä. Olen saanut koulutuksen, käyn työssä, saan päättää omasta elämästäni, voin liikkua yksin jne. Mutta toisaalta näen naisena sukupuolittuneita käytänteitä eri tavalla ja ymmärrän, että kaikkialla maailmassa naisten asiat eivät olisi niin hyvin kun Suomessa ja voin tehdä työtä tilanteen parantamiseksi. Hyvää naistenpäivää!

 34. Vilja kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää! Olen pitkään pohtinut kuukuppia, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan…

 35. Kaisla kirjoitti:

  Kaikille epäilijöille kyllä täältäkin vahva suositus!! On niin huomaamaton ja helppo oppia käyttämään, ei vuoda (kun oppii oikut ja kuppi on oikeaa kokoa), ei haittaa urheillessa eikä tosiaan roskaa! Super-keksintö – itse harmittelen vain sitä miksi jahkasin niin kauan ennen hankintaa.

  Ja kaikille meille naisille, ollaan upeita ja rohkeita, ei aina tarvitse onnistua ensimmäisellä yrittämällä, mutta aina kannattaa kokeilla!

 36. Elina kirjoitti:

  Mukana! Ihanaa naistenpäivää ?

 37. Eeva kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille!

 38. Zenob kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää kaikille! <3 Itselläni on jo kuukuppi, mutta antaisin sen eteenpäin kälylleni, joka ei ole vielä lämmennyt kuukuppiajatukselle ja on lykännyt sen hankintaa ties millä verukkeella jo vuosia 8)

 39. T kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää ??

 40. JN kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää <3

 41. Jenny kirjoitti:

  Ihanaa Naistenpäivää! 🙂
  Olen kuullut tästä kuukupista paljon hyvää, joten olisi jo aika itsekin kokeilla sitä!

 42. AP kirjoitti:

  Kuukuppiin vaihtaminen kiinnostaisi ehdottomasti täälläkin! Ihanaa naistenpäivää kaikille meille vahvoille naisille! 🙂

 43. petra kirjoitti:

  Kuukuppi on paras!

 44. Li kirjoitti:

  Ois kiva päästä kokeilemaan sopiiko paljon kehuttu kuukuppi itselle 🙂

 45. Elise H. kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Kolmen lapsen äitinä vastaan, että parasta naiseudessa on äitiys, siihen liittyy valtavan suuria tunteita 🙂

 46. Suvi kirjoitti:

  Mukavaa naistenpäivää:)

 47. Sikkuralla kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää 🙂

 48. Maria kirjoitti:

  hyvää naistenpäivää 🙂

 49. Anne kirjoitti:

  Olen aina vihannut kuukautisia, mutta kuukupin ansiosta ne ovat muuttuneet edes vähän siedettävämmiksi. Hieno keksintö siis, ja osallistun mielelläni arvontaan 🙂

 50. maikki kirjoitti:

  Ihanaa jokaista päivää sinulle 🙂
  Kuukuppi ollut käytössä jo monia vuosia, mutta entinen on kyllä jo niin huonossa kunnossa, ettei sitä enään viitsi käyttää, joten uusi tulisi tarpeeseen 🙂

 51. Heta kirjoitti:

  Ihanaa naistenpäivää näin hieman myöhässä sinullekin!?

  Parasta naiseudessa on olla juuri sellainen nainen kun on. Välittämättä muiden mielipiteistä.?

  Kuukuppi olisi varmasti järkevä hankinta, jotenkin en vaan vielä uskalla ostaa, kun en löydä kunnollisia toimintaperiaatteita mistään. Esimerkiksi ”hännän” merkitys mietityttää.?

 52. jasminen12 kirjoitti:

  niaseudessa on parasta äitiys

 53. h-eini kirjoitti:

  hyvää naistenpäivää

 54. Meri kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on että voi olla mitä vaan! Toisena päivänä laittautua supernaiselliseksi, seuraavana päivänä olla verkkareissa puutöissä.
  Kuukuppi on kiinnostanut jo pitkään, vaikuttaa kätevältä ja parasta on ekologisuus.

 55. meri kirjoitti:

  hyvää naistenviikkoa!! ?

 56. suski kirjoitti:

  Olen miettinyt tuon ostamista,mutta en ole vielä saanut sitä ostettua☺
  Parasta naiseudessa on olla äiti❤

 57. Tanja kirjoitti:

  Kaikille kanssasisarille toivotan voimia ja rohkeutta elämän haasteissa.

 58. ride kirjoitti:

  Ihanaista naisednergiaa toivotellen! Kk-kuppi on kyl huippu, ja omani kaipaisi uusimista joten arpaonnea kokeilee!

 59. ninna kirjoitti:

  parasta kauneus ihanat vaatteet hiukset lapsena barbie nukkeleikit liikkuvuus ei armeijaa haluan voittaa koska olen tod ekologinen kauan kiinnostanut nuo tuotteet

 60. camilla kirjoitti:

  saada olla äiti ja kokea lapsen rakkaus voitto menisi tyttärelle

 61. Teresa Tolonen kirjoitti:

  ?

 62. Roospe kirjoitti:

  Naistenpäivä joka päivä ❤️

 63. Ida kirjoitti:

  Naiseudessa parasta on että saa käyttää niinkin hienoa keksintöä kuin kuukuppi! ❤️

 64. Jensu kirjoitti:

  Parasta naiseudessa näin tuoreena äitinä on äitiys ja se uskomaton työ, mihin naisen keho pystyy. 🙂

 65. juuila kirjoitti:

  Parhaita asioita naiseudessa on voimaannuttava yhteisöllisyys, jota todella pitäisi hypettää enemmän! Me ollaan mahtavia ❤️
  Oma kuppi löytyy jo mutta tämä menisi parhaalle kaverille.

 66. Maija kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on, tai ylipäätään ihmisyydessä, on että saan olla juuri sellainen kuin olen ? hyvänä kakkosena tulee se, että saa olla pikkaisen turhamainen aina välillä ?
  Girls run the world??

 67. Salla kirjoitti:

  Mukana! Hormonikierukan poistamisen jälkeen taas menkat kuvioissa enkä näe muuta vaihtoehtoa kuin hankkia. Mukana siis arvonnassa ehdottomasti! 🙂

 68. Kaisaa kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on olla juuri sellainen nainen kuin itse haluaa.

  Mahtava arvonta!

 69. Ida kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää :))

 70. Sonja kirjoitti:

  You go girl! Mukana ?

 71. J kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää!<3

 72. Rita kirjoitti:

  Hyvää naistenviikkoa! 🙂

 73. Sanna kirjoitti:

  Parasta on se kun saa olla juuri sellainen kuin on, äiti, vaimo, sisko, tytär, boss-lady. Joskus kovempi, toisinaan herkempi. ❤️ Olisipa kiva voittaa, kuppi on ollut ostoslistalla pitkään. ?

 74. Suivi kirjoitti:

  Poikaystävä sanoi: hyvää naistenpäivää, huomenna on sitten taas miesten päivä. Eli yksi päivä vuodessa naisten, loput miesten… 😀 Mutta olisi kyllä oikein miellyttävä arvontavoitto tämä 🙂

 75. Maria kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on olla ihan oma itsensä. Olen juuri se ainutlaatuinen minä, joka olen.

 76. nena kirjoitti:

  En ole vielä kokeillut mutta kiinnostaa kuukuppi, ystävät käyttää jo-

 77. Silja kirjoitti:

  Mahtavaa naistenpäivää! 🙂

 78. Tuulia kirjoitti:

  Uusi juttu minulle! Olisipa kiva kokeilla!

 79. Juulia kirjoitti:

  Naiseudessa on parasta se, että voi joku päivä halutessaan tuoda uuden elämän tähän maailmaan!

 80. Päivikki kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Kuukuppia ei voi kuin kehua, olen käyttänyt sitä jo n. 10 v. Pois en vaihtaisi!

 81. Minna kirjoitti:

  Olen jo pitkään halunnut päästä kokeilemaan kuukuppia, mutta en ole raskinut ostaa, joten toivon kovasti että onni nyt suosisi 🙂

 82. MimosaChristina kirjoitti:

  Hyvä tuote, kaipaisi ehkä osaltaan jo päivitystä, joten arvonnassa mukana 🙂

 83. Sanja kirjoitti:

  Kuukautiset ei ole mikään paras aika kuusta, mutta kuukuppi auttaa asiassa 🙂 Hyvää naistenpäivää myöhässä!

 84. Lili kirjoitti:

  On vaikeaa eritellä mitään yksittäistä asiaa, mikä naiseudessa olisi parasta. Niitä on niin paljon! On muuten aika siistiä, että meillä Suomessa asiat on niin hyvin, että voi sanoa näin. <3

 85. liinail kirjoitti:

  Olen pitkään jo miettinyt kuukupin käyttöä mutta en ole koskaan hommannut sitä 🙂

 86. Saara kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on korkkarit ja ihanat vaatteet!

 87. Anna kirjoitti:

  hyvää (myöhäistä, mutta miksei jokapäiväistä!) naistenpäivää 🙂 mukana arvonnassa.

 88. Susanna kirjoitti:

  Naiseudessa on parasta se, että voi olla vaikka mitä! Naiseus antaa vapauden, naiseudessa on sisaruutta, on äitiyttä, ja jotain käsittämättömän hienoa ja yhteensitovaa. Mikä voima meillä onkaan. Ja lisäksi, tämä ei ole oma ajatukseni, mutta sen löysin, ja nimenomaan kuukautisiin liittyen: mitä se kertookaan naisista, että siteet/tamponit ovat todella kalliita, mutta kaikki ovat enemmän kuin valmiita antamaan omistaan jos toiselle tarve tulee! Jos tämän tuotepaketin voittaisin niin lupaisin pitää varapussukkaa mukana kaikkialla yllättäviä tilanteita varten jatkossakin 😉 (siis hyödyntäen niitä tarvikkeita mitä jo nyt on varastossa tietenkin!)

 89. iwatekogen kirjoitti:

  Ah, ihanaa, kiitos kun löysit tiesi tänne!

 90. Nina K kirjoitti:

  Äitiys on parasta! 🙂 Odotusajassa on myös oma hohtonsa.

 91. Mira kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla kuukuppia uudestaan, joskus vuosia sitten yritin sitä opetella käyttämään, mutta ei tuntunut hyvältä. Haluaisin antaa sille nyt uuden mahdollisuuden

 92. Pirkko kirjoitti:

  Naiseudessa parasta on mahdollisuus tulla äidiksi!

 93. Janina kirjoitti:

  Parasta naiseudessa on se, että saa kantaa upeaa ja ainutlaatuista vartaloa ulkoisten ja sisäisten kokonaisuuksien kanssa <3

 94. Jenni kirjoitti:

  Olen jo pitkään halunnut testaa kuukuppia, joten ehdottomasti mukana ollaan! 🙂

 95. Tuisku kirjoitti:

  Olisi kiva testata. Mukaan arvontaan.

 96. Aino kirjoitti:

  Hyvää naistenpäivää näin myöhässä! 😀

 97. Ruusu kirjoitti:

  Osallistun arvontaan toivottamalla kaikille ihanaa naistenpäivää!

 98. Matilda kirjoitti:

  Naiseudessa on monia upeita asioita! Esimerkiksi se, että juhlavaatteissa on paljon valinnanvaraa (ei aina se kauluspaita), on minulle suuri ilo.

 99. Annukka kirjoitti:

  Naiseudessa on ihan parasta se, kun ymmärtää, että parasta on olla just sellainen nainen kun on eikä joku muu <3

 100. iive kirjoitti:

  Rakastan naisena olemista, mutta silti siihen on liittynyt niin paljon häpeää mm. kauneuden, koon, seksuaalisuuden ja myös kuukautisten suhteen. Nyt 35 vuotiaana heräsin ettei tää voi mennä näin. Minulla on oikeus olla nainen ilman häpeää.
  Luneten hankkimista olen miettinyt… mutta en ole vielä päässyt ihan ostoksille asti… joten kivahan tää paketti olis voittaa ja testata onko se oikeasti niin hyvä kuin kehutaan… veikkaan et on 🙂

 101. Nea kirjoitti:

  Jo pitkään on ollut tarkotus ostaa tämä inhottavien tamponien ja siteiden tilalle, mutten oo saanu aikaseksi. Toivottavasti arpaonni suosisi 🙂

 102. Niina kirjoitti:

  En ookkaan vielätämmöstäkokeillut!

 103. Melissa kirjoitti:

  Musta on ihanaa olla nainen! Rakastan laittaa päälle mun joogapantsit ja ylisuuren hupparin mutta yhtälailla parasta on myös se kun voin pistää päälle 8 tuuman korot ja tanssia koko sydämen kyllyydestä. On ihanaa kun voi olla mitä haluaa; herkkä, ajattelevainen, vahva, naisellinen, räväkkä, suora, aito ja oma itsensä. Tankotanssin myötä ymmärsin myös entistä paremmin miten yhteisöllisiä ollaan. Oon niin onnellinen että saan olla nainen!

  Kuukautisissa mua ainoastaan välillä häiritsee turvotus ja kova kipu. Onko sulla Aino näihin jotain luonnollisia vinkkejä? En tykkää käyttää särkylääkkeitä niin yleensä vaan sitten sinnittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.