Hae
Aino Mäkelä

Fitness-paella

Koska on trendikästä olla fitness niin tein paellastanikin fitness-version. Rakastan kalaa sekä mereneläviä ja syönkin niitä usein viikonloppuisin. Viikonloput muutenkin on niitä ainoita päiviä, jolloin saan syödä juuri niinkuin haluan ja niistä päivistä nautinkin ihan täysillä! Tämäkin paella on valmistettu juuri mun haluamalla tyylillä eli sillä ”fitness-tyylillä”, hahha 😉 Juuri oikeassa suhteessa proteiineja ja hiilihydraatteja treenin jälkeen nautittavaksi, nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeuraava annos on kahdelle. Kyllä – kahdelle! Terveellisessä ”fitness-tyylisessä” ruokavaliossa ehdottomasti parhautta on se, että ruokaa saa syödä paljon hyvällä omallatunnolla 😉 Hahhah.

FITNESS-PAELLA
(maidoton, gluteeniton)

200g (pakaste)seitiä
180g katkarapuja
½ sitruunan puristettu mehu
tuore chili
sipuli
paprika
200g (pakaste)herneitä
1,5dl kaura-riisiseosta
currya, korianteria

”Laita kaura-riisiseos valmistumaan ohjeen mukaisesti kattilaan. Hienonna tuore chili, sipuli ja paprika – kuullota niitä pannulla hetken aikaa ja anna pehmetä. Sulata ja paista pakastesei samaan aikaan kypsäksi paistinpannulla – mausta se currylla ja korianterilla. Lisää katkaravut ja herneet kasvisten joukkoon ja anna niiden sulaa. Lisää sitten pannulle valmiiksi maustettu seiti kasvisten ja katkarapujen joukkoon. Kun riisi-kauraseos on valmis lisää ne pannulle ja purista puolikkaan sitruunan mehu mausteeksi. Laita hella pois päältä ja anna paellan vetäytyä vielä hetken aikaa niin, että ylimääräiset nesteet haihtuu.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuinka monelle on muuten kvinoa tuttu? Sehän on loistava korvike riisille ja pastalle, jos haluaa vielä vähän ekstraproteiinia lautaselle – erittäin hyvä lisuke muun muassa kasvisruokien kylkeen! Oon muuten yllättynyt sen monipuolisuudesta ja viimeaikoina oonkin kokeillut myös leipoa kvinoasta keksejä ja kakkuja Loveberry raakapalojen innoittamana! 

Fitness-paellasta saa siis superfitness-paellan korvaamalla riisi-kauraseoksen kvinoalla – tosin kannattaa muistaa, että lihakset tarvii myös hiilihydraatteja palautuakseen treenistä 😉 

Bon appétit!

<3 Aino

10 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  Näyttää hyvältä! Kokeiluun menee! 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Tää lähtee kyllä ehdottomasti testiin 🙂

 3. mari kirjoitti:

  Tätä lähtee tänään töihin evääksi. Yleensäkin tyhjennän mukaan kaapeista vähän kaikkea sekaisin; helposti ja nopeasti 🙂

 4. Nessa kirjoitti:

  Onpas kiva resepti, kiitos tästä! 🙂

 5. essi kirjoitti:

  Moi!

  Onko toi kaura-riisiseos siis jotain valmiina myytävää? Vai sekoitatko itse raa’an riisin kauraan? T. uusavuton

  • Aino kirjoitti:

   Joo ihan valmiina saa kaupasta 🙂 Eli ei tarvi paljoa vaivaa nähdä! Paitsi jos haluaa gluteenittomana – sellaisena sitä ei välttämättä ihan joka kaupassa myydä, hihhi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.