Hae
Aino Mäkelä

Herkuttaako? (resepti)

Ajattelin kerrankin olla nokkela ja julkaista täydellisen reseptin sunnuntai-aamun kruunuksi jo lauantaina, koska yleensä idea ateria saadaan jo ennen kuin ruetaan edes miettimään sitä syödään. Oikeastaan kun sitä aletaan miettimään niin sitten päähän heti putkahtaa ajatus! Varsinkin jos sillä on jo edellisenä päivänä kuvien kanssa mielessään herkutellut, hih.

Hidas aamu ilman herätyskelloa, tanssahtelut letkeän musiikin tahtiin höyryävä teemuki kädessä ja lautasellinen lettuja toisessa – mikä ihana ajatus.

Sopii nämä letut onneksi vaikkapa väli- tai iltapalaksikin, jos ette huomiseen jaksa odottaa 😉 Eikä tarvi huolia jos oot haastanut itsesi herkuttomaan, sokerittomaan, viljattomaan tai maidottomaan diettiin – nämä sopii kaikille. Ja maistuu! Bonuksena vielä resepti letuille täydelliseen lisukkeeseen.

Herkkua, helppoa ja hyväätekevää! Just the way I like it.

Täydelliset letut kera marjaisen proteiinikastikkeenHERKKULÄTYT
kaksi kananmunaa
banaani
desilitra O-jauhoja
ripaus vaniljaa
paistoon: kookosöljyä

Mittaa taikinan ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Voit tehdä taikinan myös kulhossa sauvasekoittimella. Kuumenna pannu ja paista lätyt molemmin puolin miedolla lämmöllä kookosöljyssä kauniin kullankeltaisiksi. Nauti joko sellaisenaan tai haluamasi lisukkeen kera.

Jos ette ole aiemmin tutustuneet O-jauhoihin niin kyseessä on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen jauhoseos, johon oon itse hurahtanut aivan täysin! Tein Jouluna paleopiparinikin siihen ja niistä tuli täydellisen suussasulavan pehmeitä. Ahhhh. O-jauhot voi tosin halutessaan korvata mantelijauholla (maidottomaan versioon) vaikkei koostumus varmastikkaan yhtä pehmeä olekaan.
Proteiinikastike ja täydelliset letut
Proteiinikastikkeen reseptiä kyseltiin jo alkuviikosta ruokapäiväkirjan yhteydessä, TÄÄLLÄ, joten tietysti jaan myös senkin teidän kanssanne. Ja kuten letut myös kastikekin valmistuu aivan käden käänteessä:
puoli desilitraa riisiproteiinia (vanilja)
teelusikallinen psylliumia
ruokalusikallinen marjajauhetta
puoli desilitraa vettä

Sekoita vesi ja psyllium keskenään astiassa. Kun seos on hyytelöitynyt lisää joukkoon riisiproteiini sekä haluamasi makuinen marjajauhe ja sekoita tasaiseksi. Nauti joko sellaisenaan tai lisukkeena!

Mitä teidän keittiössä on tehty viimeaikona paljon? Näkyykö Uuden Vuoden lupaukset valinnoissa vai ootteko jatkaneet jo aiemmin hyväksi toteamallanne linjalla? 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. neesu kirjoitti:

  Moi! Mistähän noita O-jauhoja saisi ostettua/tilattua? Olen pienestä kaupungista ja meillä täällä aika suppeat valikoimat isommissakin kaupoissa..

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Valitettavasti mulla ei oo kovinkaan tarkkaa tietoa jälleenmyyjistä. Helsingissä meillä PUR-kaupalla on O-jauhoa valikoimissa ja sieltä oon sen bongannut. Varmasti ottamalla yhteyttä O-koodin Minnaan saa asiasta selvyyden! 🙂 http://o-koodi.com/about/

 2. Linta kirjoitti:

  Kiitos resepteistä! Ens viikonloppuna menee kyllä toi kastike kokeiluun, protskuletut onkin tässä keittiössä jo tuttu juttu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.