Hae
Aino Mäkelä

Kosmetiikkakokeilussa: probioottinen Esse

Aina välillä oon sivulauseessa oon maininnut mun oikuttelevasta ihosta, joka on loppuvuodesta asti omapäisesti temppuilut. Yritin vähän sitä sun tätä, mutta tuntui ettei se oikein kesyyntynyt millään.. kunnes reilu kuukausi sitten kävin kasvohoidossa, jonka jälkeen kasvojen iho alkoi taas kirkastumaan, hengittämään ja muistuttamaan enemmän entistä itseään.

Kyseisen kasvohoidon jälkeen tämä ”ihoprojekti” on mennyt vain parempaan suuntaan! Itse pelkkä hoito ei siihen tietystikkään oo syynä, vaan itseasiassa muutama tekijä. Toinen niistä on kasvohoidon ja ihanan ekokosmetologi-Rosin aikaansaama oma innostukseni entistä parempaan kasvojen hoitoon sekä ehkä sitäkin tärkeämpänä: ruokavalion fiksaus.

Ruokavaliossa ei sinällään ollut mitään vikaa, sillä se oli jo valmiiksi todella puhdas (gluteeniton, maidoton, sokeriton, lisäaineeton..) vaan ongelma oli enemmänkin mun maksan toiminnassa, joka kävi aivan ylikierroksilla. Muokkasin siis ruokavaliota siihen suuntaan, että maksa pääsi rauhoittumaan ja jo parin päivän jälkeen kasvojen pienet epäpuhtaudet ja näpyt alkoi vähentymään. Tietysti! Mulla on usein tapana etsiä vastausta ongelmaan jostain kaukaa, jolloin helposti unohdan ne yksinkertaiset ratkaisut – kuten vanhan sanonnan ”ihon kunto on maksan peili”.

Juttu nyt karkasi vähän sivuraiteille, ja jos ruokavalion vaikutus ihon kuntoon/maksaan kiinnostaa niin siihen voidaan kyllä palata myöhemminkin 🙂 Ja vaikka ruokavaliolla onkin iso merkitys ihon kuntoon, niin yksistään se ei riitä – varsinkaan, jos iho on päässyt hieman huonoon kuntoon. Vielä kuukausi sitten mun iho oli aika samea, tukkoinen, rasvainen ja täynnä pientä epäpuhtautta, joten pienelle ”ihon detoxille” oli tarvetta myös ihan ulkoisestikkin.

Pyysin tähän apua ja suosituksia, joiden avulla mun ihon tueksi valikoituikin Essen probioottinen luomukosmetiikkasarja ja tarkemmin sen ”Sensitive” -linja josta sain testattavakseni putsarin, seerumin ja kasvovoiteen. Essen tuotteissa korostuu monipuolinen ja terve mikrobipopulaatio, joka auttaa ihoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja suojaa sitä taudinaiheuttajilta sekä tuhoaa toksiineja ihon pinnalta, tukien samalla ihon aineenvaihduntaa ja ylläpitäen sen oikeaa pH-tasapainoa.

Reilun kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että sekä minä että mun iho on tykänny näistä Essen tuotteista ihan hirmuisesti! Jo ensimäisillä käyttökerroilla ihastuin siihen tunteeseen, minkä ne jätti kasvoille: raikkaan, hengittävän ja pehmeän. Mun ihon väri on pysynyt paljon tasaisempana ja ajoittaiset epäpuhtaudet on kadonneet yhtä nopeasti kun on tulleetkin 🙂

Näiden tuotteiden iholle jättämä fiilis on inspiroinut mua entisestään ihonhoidossa ja voin oikeasti jopa sanoa innostuneeni siitä enemmän! Oon jo vuosia rutiininomaisesti puhdistanut naaman ja levittänyt voiteita ja seerumeita, mutta nyt mä jopa oikeasti haluan tehdä sen. Puhumattakaan viikottaisesta luksushetkestä, jolloin kuorin mun ihon suklaakuorinnalla – se nimittäin tuoksuu niin ihanalle, että mulla tekis mieli syödä sitä! Ihanan tuoksun lisäksi se on tosi tehokas ja se jättääkin ihon aina terveen kirkkaan ja puhtaan näköiseksi.

Käyttömukavuuden lisäksi tuotteet on osoittautuneet todella riittoisiksi, minkä vuoksi niiden hieman korkeampi hinta ei mietitytä mua enää ollenkaan. Arvostan myös eettisyyttä ja ympäristövastuullista toimintaa ja Esse tekeekin yhteistyötä PhytoTrade Africa -järjestön kanssa, mikä takaa eettisen ja reilun kaupan mukaisen kohtelun maaseutuyhteisölle tuotteisiin käytettävien keasvien keräämisestä. Suosinhan myös ravinnon suhteen eettisesti tuotettua luomua, josta mulle tulee hyvä olo – joten miksen tekisi samaa kosmetiikassakin kun mahdollisuus siihen on? 😉

Harvoin innostun mistään testattavaksi saamastani ihan kokonaisen postauksen verran, mutta Essestä voisin kirjoittaa vaikka useammankin sillä se onnistui ylittämään mun odotukset täysin. Ja kuka tietää -ehkäpä mä vielä loppukesästä kirjoittelen lisää ihon kuulumisista, vaikka niiden ravintovinkkien kera!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

 

3 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Joo kiitos lisää tietoa näistä iho-ongelmista.. Mulla menee hermo mun pieniin näppylöihin. Tosin ensin täytyisi varmaan jättää viljat, maidot, sokerit ym… mut en tahtoisi.. ??

 2. Mari Heikkinen kirjoitti:

  Ehdottomasti lisää! 🙂
  Itselläkin iho on tempunnut nyt jonkun verran ja ruokavalio on melko siisti (maidoton, gluteeniton, yms.) hormonit tietysti voi osaltaan vaikuttaa ihon kuntoon mutta siitä huolimatta pohdin itsekin että olisikohan maksassa syy tähän ihon oikkuiluun..

 3. Mira kirjoitti:

  Maksan hyvinvoinnin yhteys ihon kuntoon alkoi kyllä kiinnostamaan! Toivottavasti kirjoitat siitä pian lisää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.