Hae
Aino Mäkelä

Koju Street Food

Tää viikko on ollut kyllä yhdenlaista ruokajuhlaa ja kuten jo eilen totesin niin tiistain illallinen uudessa nepalilaisessa, voit lukea siitä lisää TÄÄLTÄ, nosti riman tosi korkeelle. Ruoan suhteenhan mä en oo nirso vaan lähinnä vaativa: tahdon syödä laadukasta ruokaa, joka myös maistuu hyvälle.

Mutta maistuisko perinteinen suomalainen street food pienellä twistillä? Siitä otettiin selvää eilen 😉

Kojulle pisteet itsetehdystä sitruuna-inkivärilimusta!
Mutta miinukset siihen käytetystä sokerista – kiitos sen sain illalla hetkeksi känkkäränkän kylään..

Eilen illalla oli siis aika testata FoodLabin uutta testiravintolaa Koju Street Foodia, joka avattiin tänään Citykäytävään seuraavan puolen vuoden ajaksi. Koju on sisustukseltaan ihan super viehättävä eikä mikään perus-snägäri ja se onkin tuunannut perinteisen suomalaisen street foodin aivan uudelle tasolle mistä annan sille täydet viisi tähteä!

Paikalle saavuin töiden jälkeen nuutuneen nälkäisenä, joten olisin ollut onnellinen varmaan pelkistä riisikakuista maapähkinävoilla ja banaanilla. Ai että, siinäpä vasta herkku! Onnekseni sain kuitenkin ihan oikeaa ruokaa ja annoksissa oli paljon hauskoja pieniä yksityiskohtia sekä rohkeita makuja. Mä nautin siitä, kun ruoka yllättää ja sitä se tälläkertaa tosiaan teki: niin retiisi kuin korianterikin oli taidokkaasti yhdistetty juuri oikeisiin makupareihin, joilla perinteiset rieskawrapit sai aivan omanlaisensa twistin!

Kojua kannattaa käydä kokeilemassa ja muistaa kertoa myös oma mielipiteensä, sillä siellä voi todellakin vaikuttaa! Mä itse pääosin tykkäsin kaikesta mitä pystyin syömään ja etenkin omena-coleslaw oli aivan uskomattoman hyvää, mutta keliaakikkona kaipaisin enemmän vaihtoehtoja.. Pisteet muuten myös kokin valppaudelle gluteenittomuuden suhteen 😉

Kuitenkin pieneen nälkään voisin helpostikin käydä poimimassa mukaani sienitäytteisen rieskarullan ja puolestaan isompaan herkutella Kojun karjalanpaistilla, joka oli uskomattoman hyvin valmistettua.

Kouluarvosanana Koju saa multa 7+. Oikein kiva ja viihtyisä paikka, muttei mitenkään ihmeellisen säväyttävä varsinkaan näin keliaakikon silmin vaikka toki oon kiitollinen siitä, että jotain vaihtoehtoja löytyy. Uudestaan mä voisin kyllä hyvinkin mennä, joten jos joku kaipaa seuraa niin mulle saa pistää viestiä – hah! Käykäähän testaamassa ja tulkaa kertomaan omat arvosananne 😉

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Sari | Wellnessmadness kirjoitti:

    Mun mielestä toi Food Labin toiminta-ajatus on ihan superhyvä! Tehdään konsepti mitä kokeillaan livenä. Simple! Viimeeksi siinä taisi olla jokin salaattimesta?! Pitää kyllä käydä kokeilemassa Kojua, usein pyörähdän CityCenterissä Tigerissa kaupungille eksyessäni 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.