Hae
Aino Mäkelä

Wappufiiliksiä, alkoholijuttuja ja detox-smoothie

Ihanaa wappupäivää kaikille! 

Miten teillä sujui wappuaatto? Toivottavasti kaikilla oli kivaa ja jos nyt vähän päätä kolottaa, niin postauksen lopusta löytyy tehokkaaksi toimittu resepti krapulan pelastukseen alá Aino, hihhi.

Mä voin ainakin rehellisesti myöntää, että mulla oli onnistunein wappu piiiiitkiin aikoihin. Houstasin siis meidän luokkalaisille pienet nyyttärikekkerit ja vitsit että oli kivaa! Ennakkoluuloistani poiketen mä päädyin vielä kaupungille jatkamaan iltaa ja löysin vihdoin Helsingistä kivan baarin, jossa viihdyn. Erittäin onnistunut ilta siis, hihhi.Itse vietin illan oikeastaan alkoholittomalla linjalla mustikkaskumpan voimin, vaikka baarissa tosin innostuinkin sitten juomaan vähän viiniä. Viini on niin hyvää! Oon niin onnellinen siitä, että oon oppinut käyttäytymään alkoholin kanssa – se kun ei aina oo ollu itsestäänselvyys. Mä en onneksi koe mitään tarvetta nollata mun päätä alkoholilla enkä tarvi sen voimaa siihen, että voisin pitää hauskaa. En tykkää itsestäni humalassa, joten en myöskään halua juoda itseäni humalaan – hyvin loogista, hehhe!

Mua vähän surettaa suomalainen alkoholikulttuuri siinä mielessä, että se on niin älyttömän negatiivinen! Perjantaina nollataan viikko juomalla ja vastoinkäymiset sekä surut hoidetaan juomalla. Eilen taas sai vierestä katsoa kännipäissään örveltävää kansaa joka ei pysynyt enää jaloillaan ja tulipahan yksi ambulanssikin soitettua.. Onneksi meidän ilta oli onnistunut eikä kenenkään juomisen motiivina ei ollut hillitön känni – niinkuin en pidä ollakkaan!

Mä en todellakaan oo absolutisti eikä mun mielestä alkoholin käyttö oo tuomittavaa. Mun oma suhtautuminen juomiseen on hyvin pitkälti samankaltainen kuin herkutteluun – en kiellä sitä itseltäni, mutta harvoin mä koen tarvetta tulla Makuunin kautta kotiin. Hyvin harvoin. Sitten kun sellainen fiilis tulee, että siideri maistuisi niin sellaisen kyllä itselleni hyvällä omallatunnolla sallin – vaikka alkoholi ei mitään terveysjuomaa olekkaan, niin kohtuuden rajoissa kaikki on sallittua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHihhi rakastan meikkejä! Vieläku oppisin meikkaamaan, niin ois ihan kiva.

Nykyään musta on ihanaa vähän panostaa itseensä ja laittautua nätiksi, käydä ulkona ja pitää hauskaa. Sitä se ei tosin aina oo ollut ja usein mua just baareissa se ahdistaakin – ahdistaa katsoa niitä ihmisiä, joista mä tunnistan itseni vuosien takaa. Luulin silloin olevani ihan mahtava tyyppi, hulvattoman hauska ja eläväni niin siistiä elämää, mutta oikeasti mun elämä oli aika tyhjää viikonlopulle elämistä.

Siitä pois oppiminen vaati aikamoisen ahaa-elämyksen elämän merkityksellisyydestä sekä omasta itsestään ja siitä mitä elämältä oikeasti haluaa. Vaikka en tiennyt, että mitä haluan niin tiesin että se ei on jotain muuta entä kaljan juontia ja krapulassa makaamista. Sen jälkeen oon viettänyt pidempiä aikoja täysin ilman alkoholia ja joitain jaksoja enemmän juhlien, etsien sitä tasapainoa mun ja alkoholin välille.

Ja nyt mä voin ylpeänä kertoa löytäneeni sen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANo mutta se siitä alkoholista ja palataan eiliseen, hahha! Tyylilleni uskollisena oma panostukseni nyyttäribileisiin oli tietysti raakakakku, jonka makuna toimi tällä kertaa suklaa-appelsiini. Sopivasti myös luokkakaveri oli taikonut suklaa-appelsiinikakun tarjolle, hihhi – onhan se niin herkullinen kombo! Sen lisäksi vein vielä Safkatutkan innoittaman kupillisen, itsekin hyväksi todenneena, chlorella-tabletteja helpottamaan kavereiden seuraavan päivän oloja, hahha! 

Nyyttärimeiningeissä tietty mukana oli sokerisia ja suolaisia herkkuja, jotka ehkä nyt vähän sotki mun detox-kuuria.. Hupsista. Ne kun ei muutenkaan kuulu mun normaaliin ruokavalioon niin hieman hassustihan se kroppa niihin sitten taas reagoi ja tänään oli jo aamulla ensimmäinen finni huulenpielessä. Ootteko te muutkin näin herkkiä reagoimaan törttöilyihin? OLYMPUS DIGITAL CAMERAMä oonkin kehitellyt omasta mielestäni maailman parhaimman ”dagen efter” -smoothien reseptin, joka toimii loistavasti törttöilyn jälkeisenä aamuna (tai päivällä, milloin nyt sattuukaan heräämään) – oli sitten kyseessä maito-, sokeri- tai alkoholitörttöilyt. Tämä jos jokin laittaa myrkyt hyvin nopeasti liikkeelle! 

VAROITUS: smoothie ei oo maailman parasta maultaan vaan teholtaan! Jos on kovin heikko olo eilisen jäljiltä niin juomiseen voi mennä pieni tovi ja juomisen jälkeen tulee poikkeuksetta puoleksi tunniksi aika vastenmielinen olo, MUTTA sen puolen tunnin jälkeen kankkunen on tiessään! 

Empiirisiä kokeita on tehty useita laajalle testiryhmälle positiivisin tuloksi, hihhi.

KANNULLINEN DETOXIA
0,5 kylmää vihreää teetä tai vettä
avokado
2 sellerin vartta
kourallinen tuoretta pinaattia
kourallinen lehtikaalta
10cm pala kurkkua
paksu siivu sitruunaa
1dl mustikoita
+ spirulinaa
+ macaa
+ männyn siitepölyä

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään oli tarkotus wappupikniköidä, mutta mä pääsin äskön niin hyvään tatsiin noiden pääsykoemateriaalien kanssa että saatan uppoutua niihin loppuillaksi..! Siis oikeasti mä vaan oon koko aamun ahminu noita tekstejä. Kuinka ihanaa, että yhdestä ”vapaaillasta” voi saada oikeasti näin paljon voimaa, että motivaatio kasvaa ihan ennennäkemättömiin mittoihin, hihhi.

Ja stressitasotkin on varmaan alempana mitä aikoihin – mieli on kevyt ja naamalla on leveä hymy. Toisaalta en ihmettele sillä loistavalla seuralla on yleensä aika maagisia vaikutuksia meikäläiseen, hihhi.

Aurinkoa, 
<3 Aino

4 kommenttia

  1. Saranda kirjoitti:

    Sun positiivinen asenne tarttuu kyl ruudunkin läpi heti. Ja tota smoothieta on pakko kokeilla!

  2. Kaisa kirjoitti:

    Oi, ihanan positiivinen postaus ja hieno ”tarina” alkoholitasapainosta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.