Hae
Aino Mäkelä

Minttu-matchajäätelö

Kesä! Aurinko! Jäätelö! 

Mä oon itse henkeen ja vereen jätskityttöjä ja se onkin ollu pitkään mun pahe, johon aina kesäisin ”sorrun”. Kojujen jätskitötteröissä ja kaupan valmiissa herkuissa vaan on pääsääntöisesti muutama olennainen vika: ne on tehty maitoon ja kasviperäisetkin jäätelöt on aina tungettu täyteen sokeria! Puhumattakaan niiden puhtaudesta ainesosaluettelon huutan E-koodeja.

Jäätelö silloin tällöin ei toki ketään tapa, mutta mä ainakin oon henkilökohtaisesti ihan fiiliksissä itse tehdyistä jäätelöistä mitkä mahdollistaa mun jopa päivittäisen herkuttelun. Ai että, onko mitään kivempaa kuin tietää syövänsä jäätelöä joka maistuu herkulliselle ja tekee hyvää? Jos multa kysytään niin ei! Ainakaan kesäisin.

Minttu-matcha raakajäätelö

Eri banaanijäätelöiden variaatioiden jälkeen kokosin PUR Hyvinvointikaupan valikoimista raaka-aineet kesän raikkaimman terveysjäden valmistukseen, jotka sain mukaani mahdollistamaan tätä herkkuhetkeä! Lopputuloksesta tulikin erittäin, erittäin kermainen ja pehmeä, suussasulava makuelämys eikä jäätelöä uskois terveelliseksi ellei paremmin tietäis.

PUR Baarista tuttu Bulletbroof-matcha on mun ykköslemppari eikä vähiten matchan huikeiden terveysvaikutusten vuoksi. Se onkin jopa kymmennen kertaa voimakkaampaa niin ravinteidensa kuin antioksidanttipitoisuutensa puolesta verrattaen tavalliseen vihreään teehen. Viilentävä minttu yhdistettynä matchaan onkin kombona erittäin toimiva ja sopii jäätelöön kuin nakutettu! Tämä maidoton ja sokeriton herkku onkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

MINTTU-MATCHA RAAKAJÄÄTELÖ
annos kahdelle

avokado
5rkl kookossosetta
puolikkaan limen mehu
3-5 tippaa minttuöljyä
3rkl riisinlesejauhetta
1tl matcha-jauhetta
2rkl Biona kookoskukka nektaria
4rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Lusikoi avokadon hedelmä ja kookossose blenderiin. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja blendaa tasaiseksi. Lisää minttutippoja vähitellen sen mukaan, kuin vahvan mintun maun jäätelöön tahdot. Tässä vaiheessa älä enää blendaa, vaan sekoita massaa lusikalla/nuolijalla. Lisää viimeisenä matchajauhe sekä makeutus, johon voit käyttää myös hunajaa tai agavesiirappia oman makusi mukaan. Sotke mukaan rouhitut pistaasipähkinät, lusikoi massa kulhoon ja nosta pakastimeen kahdeksi tunniksi.

Minttu-matcha raakajäätelöLisää inspiraatiota ja parhaimpia jäätelöreseptejä opetellaan heti heinäkuun alussa Foodin Academyn Raakajäätelö -kurssilla! Tänä kesänä kursseja järjestetään vain kaksi, joten kannattaa toimia nopeasti kurssipaikkojen täyttyessä tiuhaa tahtia 🙂 Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

Ihanaa jäätelökesää,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

 

4 kommenttia

 1. Misorella kirjoitti:

  Kuulostaa niin hyvältä, että täytyy kokeilla kesän aikana. Testailen juuri kotitekoisia jädejäitä (=mehujäitä ilman sitä sokerimehua 😀 ). Niinhän se on, että kesällä tekee mieli jädeä ja oma ruokavalio asettaa sen suhteen omat rajoituksensa. Ei siinä auta kuin ryhtyä tekemään itse. Kiitos ohjeesta! <3

 2. Tietamaton kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä mutta mitä on kookossose..? Ja minttuöljy..?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kookossose (tunnetaan myös kookosmannana) on jauhettua kookosmassaa ja sitä saa ainakin Foodinilta. Se on ihan jumalaisen (laittoman!) hyvää! Mä käytin tässä Japol -merkkistä minttuöljyä, joka on maultaan tosi vahvaa eli se tuo jätskiin raikasta mintun makua. Halutessaan voi käyttää myös miedompaa minttu-uutetta ja laittaa sitä sitten isomman määrän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.