Hae
Aino Mäkelä

Rohkeuden teesit

Viimeksi ajaessani Oulusta kotiin vietin matkani Maria Veitolan uutuuskirjaa, joka kertoo hänen omasta elämästään. Kirja on täynnä tunnetta, viisautta, rohkeutta, aitoutta ja tietysti elämää – ja yleensä tappavan tylsä Oulu-Jyväskylä matka meni Marian seurassa nopeammin kuin koskaan ennen.

Kirja sai mut miettimään monta kertaa omaa elämääni ja pohtimaan asioita pintaa syvemmältä. Koin vahvaa samaistumisen tunnetta, kun Maria puhui rohkeudesta ja siitä miten häntä pidetään rohkeana vaikkei hän itse koe sitä olevansa. Muakin pidetään usein rohkeana ja hirveän reippaana, mutta munkin sisällä kyllä asuu aikamoinen arkajalka. Ainakin mitä tulee tunne-elämään ja ihmissuhteisiin, etenkin romanttisiin sellaisiin.

Siispä otin Mariasta mallia ja päätin kirjata omat Rohkeuden teesit ylös. Ja näihin on hyvä palata aina kun tulee hetki, jolloin tarvitsen rohkeutta.

⍣Rohkeutta on olla oma itsensä ja omistaa mielipiteitä, vaikka muut olisivatkin eri mieltä.
⍣Rohkeutta on myös muuttaa omaa mieltänsä, kun oppii ja kokee lisää elämästä.
⍣Rohkeutta on tuntea ja näyttää tunteensa, vaikka se tekisi kuinka haavoittuvaiseksi.

Nuo kolme teesiä ohjaavat mua olemaan rohkea, etenkin tilanteissa joissa en vielä aivan täysin hallitse itseäni ja pelko alkaa ottamaan vallan. Ei nimittäin ole mitään kasvattavampaa ja vapauttavampaa kokemusta, kuin päästä yli peloistansa.

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.