Hae
Aino Mäkelä

Ja maailma on jälleen selkeä

Jo viime syksynä mun hermoratahieroja ihmetteli miten ihmeessä mun näköhermot on aina niin jumissa ja nyt alkuvuodesta rupesin huomaamaan sen itsekkin kroonistuneena päänsärkynä. Ei jyskytyksenä, vaan kireytenä otsan alueella joka helpotti kun hieman ”venytteli”.

Ajattelin, että tuijotan liikaa näyttöä sillä kun viikonloppuisin olin pari päivää ilman tietokonetta tuntui kuin kiristävä vanne olisi katkennut pään ympäriltä.

Jos olisin heti nöyrtynyt olis tilanne helpottanut saman tien, mutta halusin hetken vielä taistella väistämätöntä kohtaloani vastaan. Vasta siinä vaiheessa, kun näkökenttä alkoi välillä sumentumaan ja siihen ilmestyi välillä mustia täpliä päätin mennä näöntarkastukseen.. ja kuulin sen minkä jo tiesin: tarvitsen silmälasit.

Mulla on ollut lasit jo lapsena. Tosin ei mitkään tavalliset lasit, vaan niissä oli toinen silmä peitettynä koska mun toinen silmä oli toista niin paljon laiskempi. Sain silmälääkäristä myös silmälapun, jota käytettiin ainakin merirosvoleikeissä jos ei muuten. Kuitenkin ala-asteelle mentäessä laseista luovuttiin ja nyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen ympyrä sulkeutuu.

Ja voi että kuinka ihanaa on kun näkee ilman että tarvitsee pinnistellä! Maailma on kirkas ja selkeä, eikä otsalihaksia tarvi jumpata jatkuvasti nähdäkseen. Ja kas kummaa, ne mustat pisteetkin on kadonneet näkökentästä!

Kaiken tän kivan olon lisäksi mä myös tykkään hirveästi mun uusista laseista. Ostin kahdet tosi erilaiset ja ne tuo kivasti eloa mun kasvoihin ja ilmeeseen. Ihanaa! Kyllä kannatti nöyrtyä ja myöntää ettei silmäparat enää jaksa samalla tavalla kuin nuoruusvuosina.

Vanhuus ei tuu yksin, mutta kaksin onkin paljon kivempi.

Kirkkain linssein,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Yksi kommentti

  1. Paula89 kirjoitti:

    Hei. Itselläni on viime vuoden kevät/kesästä asti ollut silmälasit. Ja ensimmäinen rillipäinen talvi oli tämä talvi. Sanoisin, että kannattaa henkisesti myös varautua piilolinssien hankintaan. Ulkona talvella urheillessa lasit kun tuntuvat erittäin helposti huurustuvan samantien, kun hengitys vähän kiihtyy. Ja ainakin itse koin sen häiritsevästi/ärsyttäväksi.
    Mutta hei, suurinosa ihmisistä tarvitsee jonkinmoiset lasit jossain kohtaa elämässä. Jotkut myöhemmin kuin toiset. Ollaan tässä asiassa vaan joitain ihmisiä edellä. 😀
    Hienoa, että löysit itsellesi kivannäköisiä laseja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.