Hae
Aino Mäkelä

Jojoilua

Kirjan kuvaukset, kuva Hanna Pusa

Kuva: Hanna Pusa

Elämän hienous piilee oman tasapainon löytämisessä ja sen suhteuttamisesta ympäristöön, jolla on tapana muuttua jatkuvasti. Enpä kyllä edes jaksa muistaakkaan, milloin oma arkeni oli jotenkin tasaista, kun haalin jatkuvasti uusia projekteja työstettäväkseni. Aina jossain vaiheessa kuitenkin tuppaa raja tulemaan vastaan – tiedättehän, että liika on aina liikaa.

Aiemmasta intoilustani oppineeni oonkin luvannut itselleni, että keskitynkin jatkossa vain yhteen tärkeimpään projektiin rauhoittaen muut energiat itseeni: kesästä ja elämästä nauttimiseen, treenailuun ja muihin elämää ilostuttaviin asioihin. Ne kun onnistuu jokainen lisäämään mun hyvinvointia, juurikin parhaalla mahdollisella tavalla. Toivonkin tosi kovasti onnistuvani löytämään tasapainon näiden kahden välillä, vaikka tiedänkin sen olevan haastavaa. Liian kivat työjutut nimittäin tuo aina mukanaan oman jännityksensä, ollessaan aivan liian innostavia omalle nollasta sataan kiihtyvälle luonteelleni.

Siinä se kiteytyikin, omaa tasapainoani horjuttava tekijä. Siinä missä muut jojoilevatkin jatkuvasti painonsa kanssa laihduttaen bikinikuntoon (ja sen jälkeen kerryttäen kesäkiloja) minuun onnistuukin vahvimmin vaikuttamaan arjen hektisyys, jolle en osaa sanoa kieltävää sanaa. Kilot onkin onnistuneesti löytäneet tasapainoisesti oman paikkansa kyljistä, missä ne lämmittävätkin mukavasti näinä viileinä kesäpäivinä.

Jojoilu onnistuu siis asian kuin asiankin kanssa. Kovin tervettähän se ei ole, ja tärkeintä oiskin löytää tasapaino ja opetella vielä säilyttämään se, huolimatta siitä, että ympäristömme elää jatkuvasti. Tapahtuu asioista, joihin emme voi vaikuttaa ja silti ainoa, joka meidät pystyy pitämään voimissamme löytyy kurkistamalla peiliin. Eikä jojoilu lopu ennen kuin laitamme sille itse pisteen.

Onnekseni pystynkin nykyään myöntämään itselleni, etten ole täydellinen ja antamaan itselleni armoa väsymyksen ottaessa vallan. Kolme päivää putkeen tietokoneella istuttuani näppis sauhuten voinkin todeta ansainneeni kunnon unet ja rentouttavan viikonlopun, jota ajattelinkin lähteä viettämään Turkuun. Kai sielläkin pitää joskus käydä, vähintäänkin kerran kesässä!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.