Hae
Aino Mäkelä

Smoothiefiilistelyä!

Oon taas hurahtanut smoothieihin. Smoothie on helppo surauttaa blenderillä haluamistaan aineksista ja varmasti on herkullista! Yleensä mä nakkelenkin ihan mielitekojen mukaan hedelmiä ja marjoja blenderiin, ihan mitä vaan sattuu kaapista löytymään. Joku joskus kyselikin smoothiereseptejä, niin tässä tulee oikein kunnon pläjäys 🙂

Itse tykkään nykyään usein nauttia smoothien välipalana ennen treeniä. Sen kevyt koostumus ei tee sellaista tympeää oloa vatsaan, joten treenaaminen sujuu mukavasti 🙂

Poweria potkunyrkkeilyyn banaani-mangosmoothiesta, jossa lisänä pellavansiemenrouhetta ja kookosöljyä.

Herkullinen smoothie omenasta, hunajamelonista ja inkivääristä- lisänä macajauhetta, manteleita, kanelia ja soijajugurttia
”Macalla on kolme vaikutustapaa. Se on voimakas adaptogeeni, joka tukee munuaisten toimintaa, lisää fyysistä suorituskykyä, antaa energiaa ja lievittää stressiä. Adaptogeeni on termi, joka annetaan lääkinnällisille kasveille joiden avulla keho kykenee mukautumaan (adaptoitumaan) haastaviin olosuhteisiin – esimerkiksi stressiin. Lisäksi se tukee sisäeritystä ja tasapainottaa hormoneja sekä on seksuaalitoonikumi, joka parantaa sekä miesten että naisten hedelmällisyyttä. Macaa käytetään impotenssiin, erktiohäiriöihin, lisäämään elinvoimaa, vaihdevuosiongelmiin lievittämään mielialavaihteluita ja kuumia aaltoja sekä helpottamaan limakalvojen kuivumisesta syntyviä ongelmia. Lisäksi macaa käytetään säännöllistämään kuukautiskiertoa, selkeyttämään mieltä, parantamaan muistia, helpottamaan masennusta ja parantamaan unenlaatua.”lähde


Powersmoothie omenasta, avokadosta ja banaanista – lisänä macajauhetta, chiasiemeniä, pellavansiemenrouhetta, kookosöljyä ja soijajugurttia
Tää oli niin täyttävä, että kävis ihan ateriasta välipalan sijaan!

Piristävä banaani-appelsiini-inkivääri smoothie – lisänä macajauhetta, chiasiemeniä ja kaurahiutaleita

”Älysmoothie” – päärynää, avokadoa, selleriä ja pinaattia kera macajauheen, brahmijauheen ja kookosöljyn.

Brahmi-yrttijauhe on mulle ihan uus tuttavuus ja itseasiassa ostin sen täysin heräteostoksena 😀 ”Parantaa kognitiivisia kykyjä, vähentää virheiden tekemistä ja asioiden unohtamista sekä helpottaa uuden oppimista.” oli ne taikasanat, jotka sai mut pussiin tarttumaan. Siis just nythän mä tätä tarviin, kun pitää pääsykokeisiin päntätä – eikö vaan? 😀

Herkullinen energiabuusteri banaani-hunajamelonismoothie – lisänä macajauhetta, chiasiemeniä ja kookosöljyä

”Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja tärkeitä rakennusaineita kehomme joka solulle. Nämä rasvahapot tukevat immunijärjestelmämme toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihon kuntoa ja tarjoavat myös nopeaa energiaa. Keskipitkäketjuiset rasvahapot kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja tukevat sen vuoksi painon pudottamisessa. Kookospähkinät omaavat eniten terveyttä edistäviä ominaisuuksia, kun ne ovat nuoria. Kookospähkinöiden saturoidut rasvahapot auttavat uudistamaan ikääntymisen vanhentamaa ihoa, parantamaan hermoston toimintaa, lisäämään äidinmaidon tuotantoa ja säilömään miehen siemennestettä

Kookosöljy koostuu pääasiassa tyydyttyneistä rasvahapoista, mutta nämä rasvahapot ovat lähinnä keskipikiä (8-12 hiiliatomin mittaisia). Esimerkiksi lihan tyydyttyneet rasvahapot ovat yleensä pituudeltaan 14-24 hiiliatomia. Lyhyempiketjuiset rasvahapot vaativat vähemmän energiaa ja entsyymejä ruoansulatukselta, mikä vuoksi kookosöljy soveltuu mainiosti energianlähteeksi esimerkiksi urheilijoille.

Kun pitkäketjuiset rasvahapot (kasvisöljyissä) on sulatettu, keho varastoi ne yleensä rasvakudoksiin tulevaa käyttöä varten. Sitä vastoin kookosöljy imeytyy verenkiertoon ja elimistö käyttää sen energiaksi. Monet ovat verranneet kookosöljyn ”palamista” hiilihydraattien ”polttamiseen” polttoaineena.”
lähde

Löytyykö muita smoothie-lovereita? Millanen on teidän lemppari kombo? Ja käytätteko superfoodeja seassa? 🙂

20 kommenttia

 1. Olla ja Omistaa kirjoitti:

  Heips! Täällä ilmottautuu yksi smoothie-lover. Ehdottomasti paras aamupala ikinä! Lemppariainekseni smoothieen ovat banaani, pakastemarjat ja avokado. Tänään tein smoothien, jossa oli mukana appelsiinia ja oli ihan älyttömän hyvää ja raikasta.

  • Aino kirjoitti:

   Juu, noista saa kyllä tosi herkullisen ja täyttävän smoothien aikaiseksi 🙂 Ja itsekin tykkään tuosta appelsiinista, ihanan raikas piriste!

 2. Senja kirjoitti:

  mun on pitänyt iät ajat ostaa blenderi että pääsisi smoothieita tekemään. aina se ostaminen vaan jää. nyt pitää kyllä skarpata ja ostaa, niin terveellisiä ja ihania sekoituksia nuo ovat!=)

  • Aino kirjoitti:

   No ehottomasti kannattaa! Varsinkin näin aurinkoisina kevätpäivinä ne maistuu vielä jotenkin entistä paremmalle, tshihhihh 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Mäkin tykkään juoda smoothieta ennen aamutreeniä, mut sit sen jälkeen pitää heti saada kunnon ruokaa 🙂 Kiitos hyvistä reseptivinkeistä, täytyy laittaa kokeiluun! Mun smoothieen eksyy aamuisin normaalisti paaaaaljon marjoja, pinaattia, salaattia, kiiviä, banaania ja limenmehua. Ja usein myös avokadoa! -veronica

  • Aino kirjoitti:

   Joo, treenin jälkeen on kyllä kunnon ruuan aika! Smoothiesta saa kivasti energiaa siihen treeniin, mutta ne yleensä on niin keveitä kuitenkin että ei niillä pitkään jaksa 🙂 Mäkin just pitkästä aikaa ostin kiivejä, en malta oottaa että aamulla saan tehdä niistä smoothien – ihan parhaita!

 4. Onski kirjoitti:

  Jee, ihana Aino, tää tuli niin hyvään saumaan ! Sain nimittäin just blenderin tänne omaan kotiin, nyt vaan testailemaan 😉 Tässä meneekin seuraavat välipalat aika hyvin smoothieiden muodossa 😀

  • Aino kirjoitti:

   Noniin hyvä Oona! Smoothiet on vähän sellasia, että niihin jää koukkuun.. sit välissä ne unohtaa ihan täysin 😀

 5. T_T kirjoitti:

  Oi, näyttääpä noi hyviltä! 🙂

 6. Enni kirjoitti:

  Munkin keittiössä on viime aikoina valmistunu kaikennäköisiä smoothieita! Tällä hetkellä suosikkeja on ollut kaikki marjaisat herkut, mutta voisin alkaa testailemaan joitakin muitakin makuyhdistelmiä. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kaikki vähän erilaisemmat hedelmäkombot on ihania! Ja toi selleri on itseasiassa mun uus suosikki, kannattaa testata sitä jonkun vähän makeemman hedelmän kaverina:)

 7. Anonymous kirjoitti:

  Mun lemppari tähän asti: mansikoita (kohmeisia ehdottomasti!), piimää/luonnonjugurttia, avokadoa, sitruunaa ja steviaa.En käytä superfoodeja ja goji-marjat on ainoo mitä oon edes kokeillut. Onko niillä ollut mitään vaikutusta?

  • Aino kirjoitti:

   Oii sitruuna kuulostaa hyvältä lisältä! Pitääpä itekki laittaa :)Ja totanoiin.. rehellisesti sanottuna mä en osaa sanoa että vaikuttaako ne mitenkään. Kyllä musta aina tuntuu, että ois virkeempi, skarpimpi ja energisempi – mutta sehän voi johtua ihan jostain muustakin.. 😀

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hei missä muodossa lisäilet inkiväärin messiin? Ihanko sitä juurta? 😀 Diggailen inkiväärin mausta, mut oon just miettiny miten sitä oikein pitäis hyödyntää? Yks minkä mausta en tykkää on maca-jauhe ! Aivan kaameeta, enkä pysty ikinä lisää smoothieihin ettei vaan pilaa makua 😀 Pakko juoda se aina erikseen jonkun mehun kanssa…

  • Aino kirjoitti:

   Joo sis mä vaan raastan sitä juurta sinne sekaan! Ihan tosi hyvää :)Etkä oo kyllä ainut joka sanoo tosta maca-jauheesta samaa.. mut en mä vaan maista sitä ees noissa mun smoothieissa? 😀 Aika voimakkaallehan se tuoksuu kyllä.

 9. Justiina kirjoitti:

  Me tehtiin köksän tunnilla pirtelö terveysjuoma mihin tuli : 1päärynä, 1 avokado, kourallinen salaattia (!?) kourallinen pinaattia, ja 2 desiä maustamatonta jugurttia, oli muuten hyvää ! (;

 10. ida kirjoitti:

  moikka! kiitos mahtavasta blogista, ootan aina iltasin että pääsen lukemaan sun juttuja! mistä sä hankit kaikki sun proteiinit, superfoodit jne jutut ja mitä lisäravinteita ja vitamiineja käytät päivittäin? millasia vaikutuksia niillä on? nettikaupoista ja -artikkeleista on ihan superhankala löytää oleellista eikä niistä käy ilmi ne vaikutukset oikeessa elämässä. ootko tehny postausta aiheesta? jos et niin voisitko tehdä? oot ihan mahtava motivaation lähde 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moi Ida! Voi ihana kuulla, kiitos kovasti :)Mä ostelen noita millon mistäkin – protskujauheet oon hommannu aina netistä fitnesstukusta ja superfoodeja oon ostanut pääsääntöisesti Lifestä, pari kertaa oon netistä tilannut vitaravinne.fi:stä 🙂 Päivittäin käytän vain omega-3 kapseleita D-vitamiinilisällä ja salitreenien jälkeen aina protskujauhetta palkkarina.Voisin itseasiassa tehdä postauksen aiheesta, kiitos ideasta! Saan siihen koottua vähän kattavammin noita juttuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.