Hae
Aino Mäkelä

Päärynä-granolapaistos

Päärynä-granolapaistosMuuttaminen on samanaikasesti ihan kamalaa ja kutkuttavan ihanaa. Vaikka kuinka yrittäis niin se onnistuu stressaamaan haluspa sitä tai ei ja maanantaina musta tuntuikin, että koko pakka hajoaa kasaan. Liikaa tavara, liian vähän aikaa. Mutta pieni asenteen muutos teki ihmeitä ja tässä sitä nyt makoillaan, uuden kodin lattialla mun ikiomalla sängyllä – jollasta en oo siis lähes kolmeen vuoteen ees omistanu! Hahhah.

Mussa on myös pahasti hamstraajan vikaa ja kun pakatessa käänsin koko asunnon ylösalaisin ja kävin läpi jokaisen omistamani asian mietin pariinkin otteeseen, että onko tässä tavarameressä mitään tolkkua. Osa niistä päätyikin uuteen kotiin ja osa rispaantuneina roskalavalle.

Päärynä-granolapaistosRuokakaapit oli tietysti pahimpia sillä sieltä löytyi jos jonkinlaisia aarteita ja lukemattomia pussinpohjallisia ties mitä herkkuja. Ne oli just niitä, joita ei millään malta nakata roskiin eikä kyllä jaksa pakata mukaankaan… Siispä eilen piti alkaa leipomishommiin! Päästin luovuuden valloilleen ja kehittelin kaikesta jämästä ihan mielettömän paistoksen, joka sai inspiraationsa simppelistä omena-kaurapaistoksesta. Jos siis tykkäät siitä, niin tykkäät takuulla tästäkin!

PÄÄRYNÄ-GRANOLAPAISTOS
kolme päärynää
1 rkl kookosöljyä
1 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
2 dl kaurahiutaleita*
1 dl quinoamuroja*
0,5 dl mulperimarjoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
6 taatelia
2 rkl kookosnektaria (tai taatelisiirappia/hunajaa)

Kuutio päärynät uunivuokaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen kookosöljy sekä mausteet, joita voit kuulottaa pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, quinoamurot, mulperinmarjat, auringonkukansiemenet ja kuutioidut taatelit. Sekoita niin, että kaikki kuivat ainekset ovat öljyn peitossa ja paahda kuumalla pannulla niin, että ne saavat kunnolla makua. Kun seos on valmis miedonna lämpöä hieman ja lisää makeutus hyvin sekoittaen. Kaada granola pannulta päärynäkuutioiden sekaan ja sekoita tasaisesti. Nosta uunivuoka 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Nauti kookosmannan tai kookoskermavaahdon kera!

* Voit käyttää kaurahiutaleiden sijaan mitä tahansa hiutaleita mitä kotoa löytyy ja korvata sillä myös quinoapopsit, jos sellaisia ei satu olemaan! Mutta suosittelen kyllä hankkimaan, sillä ne on ihan älyttömän hyviä.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.