Hae
Aino Mäkelä

Viisi asiaa, joita itsessäni rakastan

Blogeissa on kiertänyt haaste, joissa kerrotaan viisi asiaa, joita itsessään rakastaa. Niitä lukiessa mulle on tullut niin hyvä mieli – ihania asioita, ihania ihmisiä ja tärkeitä ajatuksia 🙂

Jokaisessa meissä on niin paljon hyvää ja terve itserakkaus on erittäin suotavaa – mitkä on ne viisi asiaa, joita sä itsessäs eniten rakastat? 🙂Juuret – oon ihan naurettavan ylpeä siitä, että oon pohjoisesta kotoisin ja rakastan mun kotipaikkakuntaa yli kaiken 😀 Vaikka tällähetkellä en koe halua muuttaa sinne takaisin ja viihdyn Helsingissä älyttömän hyvin, kannan kokoajan sitä leimaa ylpeydellä mukanani. Pohjolaisuus on antanu mulle mun rennon huolettoman, positiivisen asenteen elämään <3

Tunteellisuus – oli sitten kyse ilosta tai surusta, raivosta tai innostuksesta mä reagoin tosi voimakkaasti. Oon luonteeltani aikamoinen romantikko ja tunteet on aina pelissä ennen järkeä. Vaikka se tekee musta haavoittuvaisen, niin se myös antaa mulle paljon – kyynikkona mulla ois varmasti jääny monet ihanat hetket kokematta, joiden perään lähdin kuunnellen omaa sydäntäni, hihhi.

Kiitollisuus – en koe tarvivani isoja asioita ollakseni onnellinen vaan tuun pienistäkin asioista iloiseksi. Mun onnellisuus on sitä, että osaan olla kiitollinen siitä mitä jo on enkä jaksa tuhlata energiaa miettimällä niitä asioita, joita mulla ei ole – onko niillä oikeastaan edes mitään väliä, kun ympärilleen katsoessa löytää jo monta asiaa joista olla kiitollinen 🙂

Uteliaisuus – on ehkä se paras luonteenpiirre, jonka omistan! Mä innostun todella helposti uusista asioista ja sen voimin lähden aina selvittämään juttuja eteenpäin, kokeilemaan uusia asioita, etsimään tietoa ja kehittämään taitoa. Se on mulle sellainen voimavara joka synnyttää onnistumisia ja mahdollistaa kehityksen, täysin uuden ulottuvuuden luomisen.

Innoistaminen – ei oo mitään parempaa,kuin kuulla, että on onnistunut innostamaan jotain toista ihmistä! <3 Vielä parempaa on huomata oman esimerkin vaikutus omassa lähipiirissään. On ihana saada hyvää aikaiseksi ympärillään – se jos jokin tekee onnelliseksi.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin – loistavaa viikonloppua kaikille! 

<3 Aino

PS. Vielä kerkiää osallistua raakasuklaa-skabaan!

6 kommenttia

 1. Janina kirjoitti:

  Hymyilyttää. Tunteellisuus. Mä oon aivan samanlainen! Kun elämä on hyvää, oon kukkulalla voittamattomana. Hymyilen, nauran, pompin vaan. Mutta sitten ne negistelyt tulee kans suurella kädellä. Kun vihastuttaa niin ärsytys purkautuu melko nopeasti ja melkoisella tsunamilla välillä. Toisaalta rauhotun myös heti kun se on ulkona. En osaa olla pitkävihanen. Tunteella pitää elää, kyllä se pää tulee sitten korjaamaan jos mennään pahasti mettään 😉

 2. Petra kirjoitti:

  Tämä on niin ihana postaus, ihana haaste! 🙂 Tulee hyvä mieli, kun lukee, mitä ihmiset arvostavat itsessään…harmittavan usein kun löydetään vaan puutteita 🙁 Musta on vanhemmiten tullut vähän kyynisempi, mutta pieni tatuointi kädessä muistuttaa mua joka päivä siitä, kuinka pitäisi muistaa seurata sydämensä ääntä, ainakin niissä tärkeimmissä jutuissa <3

  • Aino kirjoitti:

   Nimenomaan, pitäis enemmän keskittyä niihin hyviin asioihin 🙂 Kyllähän meissä kaikissa on vikammekin, mutta mitä iloa siitä saa jos niitä vaan murehtii? Ajatuskin sun tatuoinnista sai mut hymyilemään, ihana <3

 3. anna kirjoitti:

  Voi Aino, siulla vasta olikin hyvää pohdintaa! 🙂 Tuo uteliaisuus erityisesti pysäytti: miksi sekin sana saa usein niin negatiivisen kaiun? Hienosti käänsit sen omaksi voimavaraksesi, koska eihän uteliaisuus todellakaan ole sitä pelkkää ullataalasmaalailua! 😀

  • Aino kirjoitti:

   Noniinpä! 😀 Okei, on mun uteliaisuus joskus kärjistynyt tuohon ”ullataalasmailuun” (ihana sana btw!! hahha:D), mutta on siinä paljon hyvääkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.