Hae
Aino Mäkelä

Pikajuna Meksikoon – Pueblo Bar y Taqueria

Naureskelen aina itselleni workshoppeja vetäessä, että oon maailman huonoin arvioimaan workshoppilaisten aikaansaannoksia sillä mun mielestä kaikki on aina hyvää. Ja se onkin totta! Oon tosi kaikkiruokanen ja harvoin joudun sanomaan etten pitänyt jostain ruoasta eikä mun yleensä onneksi tarvitsekkaan. Mutta viimeisestä viidestä kerrasta, kun oon ulkona syönyt, on kaks tehnyt sen minkä luulin mahdottomaksi eli tuottanut pettymyksen.

Onko nyt käymässä niin, että mustakin on alkanut kehittymään pientä ruokakriitikon vikaa?

Pueblo Bar y Taqueria
Jos sellainen vahinko on päässyt syntymään niin se käy nyt kyllä täysin eilisillan pikkulauantain voitoksi! Suuntasin nimittäin yhdessä mun ihanien tyttöjen kanssa Eerikinkadulla sijaitsevaan Puebloon, joka on tunnettu meksikolaisesta menustaan. Kyseessä on paikka, jossa mun on pitänyt vierailla jo pidempään eikä pelkästään vaikuttavan menunsa vuoksi, vaan myös rennon ilmapiirin ja paikkaan sopivan musiikin vuoksi – keskiviikkoisin paikalla on livemusiikkia ja viikonloppuisin tunnelmaa on tahdittamassa DJ.

Jos siis vielä hetki sitten mietitte mihin menisitte ystävienne kanssa rennosti nautiskelemaan ja istumaan iltaa, niin hetken päästä tuskin on enää tarvetta moiseen.

Pueblo Bar y TaqueriaEnnenkuin käydään ruoan kimppuun niin haluan antaa erityismaininnan rennosta ja viihtyisästä tunnelmasta, jota tahditti paikan henkeen sopiva livemusiikki. Mä en itse oo koskaan mitenkään kriittinen palvelun suhteen ja kiinnitäkin siihen yleensä huomiota vain silloin, kun se on kiittämisen arvoista – kuten eilen! Kaikki nää tekijät teki tunnelmasta niin kotoisen, että taisin infota ystäville löytäneeni uuden kantapaikan.
Ruoan lisäksi nimittäin Pueblosta saa ihania drinkkejä! Heti alkuun otettiinkin sellaiset, mutta tällä kertaa alkoholittomina. Itseasiassa päätin vielä ruokailunikin samaiseen drinksuun, koska sen lisäksi että se oli uskomattoman hyvää oli se myös sokeritontakin – pisteet siitä siis. Ruokalistaa selaillessa nautiskeltiin alkupalaksi nachoja viidellä eri kastikkeella joista jokainen löysi kyllä lempparinsa: oma ehdoton lempparini oli – yllätys, yllätys – guacamole.

Pueblo Bar y Taqueria
Jo nachoja dippaillessa tiesin, että illallinen tulis olemaan menestys! Dippien uskomaton makukirjo oli nimittäin vain alkusoittoa niille ihanille yhdistelmille mitä menu piti sisällään. Mä rakastan ruoassa aitoja makuja ja niitä on kyllä tämä meksikolainen keittiö pullollaan. Pääruokana nautinkin tacoja mausteisessa habanerossa marinoiduilla tiikeriravuilla, avokadon, korianterin ja sipulien kera. Napakymppi! Avokado pehmensi täydellisesti marinadia, joka yhdessä korianterin kanssa oli aivan uskomaton kokonaisuus.

Sanomattakin selvää, että tämä tyttö oli kotimatkalla enemmän kuin tyytyväinen vatsa täynnä hyvää ruokaa. Unohtamatta sitä faktaa, että ruoka oli myös gluteenitonta sekä maidotonta ja drinkkikin vielä sokeriton! Suosittelen kaikkia kynnelle kykeneviä käyämään Pueblossa, varsinkin jos nauttii hyvän ruoan lisäksi hymyilevästä henkilökunnasta sekä rennosta ilmapiiristä. Täydellinen paikka rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen.

Pueblo Bar y TaqueriaPueblo Bar y Taqueria
Koska kyseessä on Meksikolainen keittiö niin kaikki tortilloista ja nachoista lähtien aina kastikkeisiin asti saa tuoreista raaka-aineista juuri paikan päällä tehtyinä, minkä vuoksi ruoka varmasti maistuikin niin älyttömän hyvälle. Meidän seurue nautti jokaisesta suupalasta ja tytöt olikin sitä mieltä, että mun pitää antaa vähän ekstra-kehuja heidänkin puolesta. Hahha 😉 Lämmin kiitos siis Pueblon väelle ihanasta keskiviikkoillasta sekä loistavasta illallisesta!

Kuten sanottu on kyseessä mitä loistavin paikka viettää rentoa iltaa ystävien kesken tai vaikkapa yksikseen hyvästä ruoasta nautiskellen – kyseessä on nimittäin sellainen paikka, jossa tuskin kukaan onnistuu tuntemaan itseään yksinäiseksi. Pueblon löydät osoitteesta Eerikinkatu 27 ja lisää tietoa sekä aukioloajoista että tapahtumista löydät Pueblon kotisivuilta ja Facebook-sivuilta.

<3 Aino

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Heh, mulle tuli tästä mieleen viimeisin kokemukseni mexikolaisesta… Paikka oli Cantina West ja ruoka oli kyllä hyvää, samoin palvelu, MUTTA. Ne annokset. Ihan jäätävän kokoisia. Rekkamieskin tulisi ähkyyn sellaisesta :,P

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Pueblossa on myös se ihanuus, että saa valita kuinka monta tacoa annokseensa tahtoo minkä vuoksi saa joko syötyä just sen verran kuin tahtoo! Namnam 🙂 Pitää kyllä käydä myös Cantina West kokeilemassa, josko sieltäkin sais jotain gluteenitonta (ja maidotonta)..?

 2. Misorella kirjoitti:

  Pueblo on kyllä niin kiva paikka, useasti tullut isekin piipahdettua siellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.