Hae
Aino Mäkelä

5. TREENI – pääntyhjennystä!

Voi että mä rakastan kevättä ja sitä, että voi treenata ulkona! Aurinko, raitis ilma ja vaihtelevat maastot tuo kyllä kivaa piristystä syksyn ja talven punttisaleilun jälkeen, hihhih. Tänään mulla olikin yllättäen aamusta aikaa lähteä vähän pienelle happihyppelylle, joten vedinkin lenkkarit jalkaan ja suuntasin lähimpään puistoon jossa onkin kivasti niin mäkiä kuin portaitakin, joita voi hyvin käyttää hyödykseen.

Tiedossa oli siis todellista ”pään nollaamista”, kun treeni koostui mäkivedoista ja lihaskuntojumpasta aikaa vastaan. Ei paljon kerennyt mietiskellä joutavia, kun kellon piipatessa pitikin jo singahtaa mäkeä ylös!

Aiemmat kevään treenihaasteen treenit:
1. TREENI – ulkotreeni lenkkeilyhengessä!
2. TREENI – koko kroppa hikeen!
3. TREENI – poltetta pakaroihin!
4. TREENI – punnerruksia puistossa!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALämmittelynä toimii loistavasti reippailu läheiseen puistoon, jossa ennen pääsettiä verryttelin vielä seuraavasti:
– jalkojen heilutukset eteen sekä sivulle x10/jalka
– jalka käteen kävelyä x20/jalka
– mittarimato x10
– hämähäkki x20

PÄÄSETTI, jossa jokainen kierros kestää 2min. Suorituksen jälkeinen aika on siis aina lepoa eli mitä nopeampaa tekee sitä pidempään pääsee huilaamaan 😉 Yhteensä siis 20minuutin tehokas treeni joka ei takuullakaan jätä ketään kylmäksi!

1. mäkiveto + 30x kyykky
2. mäkiveto + 30x vuorikiipeily (15/jalka)
3. mäkiveto + 25x vatsarutistus jalat ilmassa
4. mäkiveto + 20x askelkyykky (15/jalka)
5. mäkiveto + 20x lankkupunnerrus
6. mäkiveto + 20x kylkinostot (10/kylki)
7. mäkiveto + 20x etunojapunnerrus
8. mäkiveto + 15x tuulimylly
9. mäkiveto + 15x yleisliike
10. mäkiveto + max. lankkuOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMuistatteko muuten, kun juoksupostauksen yhteydessä hehkutin HoodieBuddieta joka pelasti mun kuulokeongelman? Mähän siis vihaan kuulokkeiden piuhoja, jotka on aina tiellä ja jossainmäärin solmussa. Olinkin ihan mielissäni, kun sain Mobilefun:ilta käyttööni bluetooth -kuulokkeet puhelimeeni – tänäänkin nakkasin vaan SpiBeltin vyötärölle, puhelimen sinne talteen ja kuulokkeet korville eikä mun tarvinnu häiriintyä kuulokkeiden pihoista tai mistään! Hihhih. Ja kaiken muun hyvän lisäksi nää on mun mielestä vielä oikeasti supertyylikkäät! OLYMPUS DIGITAL CAMERAOon myös uskaltanut ottaa mun ihanat Eccon kengät ulkokäyttöön, sillä nyt vihdoin on niin kuivaa että mun ei tarvi pelätä näiden likaantumista! Hihhih. Alkuvuoden mä käytin näitä salilla sekä tunteja ohjatessa ja nyt sitten oon tehnyt näillä ihan lenkkejäkin. Koska nää on niin nätit niin pystyn ihan hyvin laittamaan nää jalkaan lähtiessäni kaupungille asioille ja voinkin kulkea koko päivän käveleskellen paikasta toiseen.

Aina mahdollisuuksien mukaan pystyn päivän mittaan myös jäämään johonkin puistoon vähän spurttailemaan ja treenailemaan sillä kengissä on tosi hengittävä verkkokangaspäällys minkä vuoksi ne kuivuukin älyttömän nopeasti! Ne on myös teknisesti älyttömän nerokkaat ja niiden BIOM-teknologia onkin suunniteltu varmistamaan liikkeen luonnolisuuden sekä vakauden, silti ollen rakenteeltaan kevyt ja joustava tukien jalkaa koko pituudelta.

Muutenkin mun kenkäpanostukset ja -ihastukset on viimeaikoina ollu just enemmän täntyyppisissä näteissä ja jaloille mukavissa kengissä korkkareiden sijasta.. luojan kiitos lenkkarit on nyt muodissa, helpottaa kummasti meikäläisen elämää. Hahhah! 

Lämpeettekö te muuten lenkkarimuodille? Hot or not? 

Nyt mä lähden vähän vielä hoitamaan asioita ennen wappujuhlinnan aloittamista, hihhi! Vitsi että on ihana rentoutua hyvässä seurassa saunoen ja herkutellen, kun houstaan mun luokkalaisille pienimuotoiset wappukekkerit joihin loihdin eilen suklaa-appelsiiniraakakakun. NAMSSS!

Railakasta wappuaattoa kaikille ja pitäkäähän hauskaa mitä ikinä ilta sitten tulekaan pitämään sisällään! Ja muistakaahan olla kiltisti, hihhi.

Aurinkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

 1. JennaA / Kohta kunnossa! kirjoitti:

  Juuri mietin, että mitä tekisin mökillä ja tämä treeni menee ainakin testiin, jos vain allergia helpottaa 🙂

  Mukavaa vappua! 🙂

  – Jenna (kohtakunnossa.blogspot.fi)

  • Aino kirjoitti:

   Voi vitsit, toivottavasti helpottaa – noi allergiaoireet on kyllä näin keväisin aika tympeitä, tsemppiä! Kivaa vappua sullekkin, Jenna:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.