Hae
Aino Mäkelä

TB Q&A – vastauksia vanhoihin kysymyksiin

Selasin blogini arkistoja ja löysin kaksi kysymyspostausta vuodelta 2016. Musta oli hauska lukea kysymyksiä ja etenkin vastauksia niihin, ja samalla tajuta miten paljon (ja toisaalta miten vähän) oma elämä ja ajatusmaailma on muuttunut niistä ajoista.

Kysymyksiä lukiessani aloin heti miettimään mitä vastaisin niihin nyt, joten ajattelin kirjoittaa nämä vastaukset julki teillekkin! 😀 Vuoden 2016 vastaukset kysymyksiin löydät täältä ja täältä.

Minä syksyllä 2016

Millainen on sun tyypillinen liikuntaviikko?
Kävin tänään ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon treenaamassa – ja kylläpä lepo tekikin hyvää! 😀 Normaalisti käyn salilla 2-4 kertaa viikossa ja pyrin tekemään muutaman pääliikkeen voimatreeninä ja sitten loppuun tehokkaan circuitin. Tän lisäksi käyn koirien kanssa joka toinen päivä puolentoistatunnin metsälenkillä maastossa, joka on yhtä nousua ja laskua eli jalat saa kyllä aina kunnolla kyytiä!

Joogaatko?
Vaikka haluaisin, niin tällä hetkellä en joogaa ollenkaan. Se ois ihan tosi hyvä liikuntamuoto ja loistavaa huoltoa keholle sekä mun jumiselle rangalle, joka kärsii toimistotyöstä ja opiskeluarjesta. Oon miettinyt jos hommaisin jonkun nettipalvelun jonka avulla voisin joogata edes kerran viikossa – oisko teillä suosituksia mikä ois hyvä? 🙂

Mikä on mielestäsi sinussa parasta?
Lempeys sekä itseäni että muita kohtaan. En jaksa riidellä tai draamailla turhaan, vaan yritän ymmärtää. Se tekee elämästä aivan tosi paljon kivempaa ja nautinnollisempaa <3

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?
Tähänkin pitää myöntää, että en mitään 😀 Kaikki kirjat joita oon viimeaikoina ottanut käteen on ollut niin tylsiä, etten oo päässyt kovin pitkälle.. Kirjasuosituksia(kin) siis otetaan vastaan! Erityisesti hyvät dekkarit kiinnostais.

Oonko enemmän pihi vai säästeliäs ihminen, miksi?
En ainakaan pihi sillä käytän rahaa välillä vähän liikaakin. Säästeliäs yritän olla ja esimerkiksi vaatteita ostan harkiten, mutta harrastuksiin menee välillä vähän ”turhaa” rahaa – vai onko rahanmeno ikinä turhaa, jos se tuo lisää iloa oman intohimon kautta? Vastaan siis kuitenkin säästeliäs, sillä sen opettelu ja siihen keskittyminen on mulla yks tän vuoden isoista teemoista.

Mitä asioita ilman en vois elää?
No mun mies eikä koirat ei taida lukeutua asioiksi, joten niitä en voi sanoa. Puhelinta ilman en kyllä vois elää vaikka haluaisin enkä autoa, sillä ilman sitä en pääsis kotoa edes kauppaan 😀

Mitä mieltä olet hormonaalisesta ehkäisystä?
Edelleenkin vastustan ja haluaisin, että tietoisuus sen haitoista etenkin nuorille kehittyville naisille lisääntyisi.

Mitä lisäravinteita käytät?
Oikeastaan tällä hetkellä vain D-vitamiinia ja omegaa.

Miten huolehdit ihostasi sisäisesti (puhtaan ja ravinteikkaan ruoan suhteen/lisäksi jotain erityistä)?
Hamppuöljy on se, joka pelasti mun ihon atopialta tänä talvena. Riittävä veden juonti ja laadukas uni sekä stressittömyys kaunistaa myös! <3

Miten huolehdit henkisestä hyvinvoinnistasi?
Metsälenkit luonnon rauhassa on ihan parasta, mitä mun pääkoppa tietää! Siellä unohtuu huolet ja murheet, tai jos ei unohdu niin kevenee ainakin puolella. Omista rajoista kiinni pitäminen on toinen tehokas tapa pitää mieli kasassa. Ja aina jos mua ahdistaa tai harmittaa joku, niin mä kyllä myös sanon sen eli suoraan puhuminen on tärkeää ettei asiat jää kalvamaan mieltä!

Mitkä on sun vinkit selvitä kaamoksesta?
No kaamos on onneksi jo ohi, mutta tänä vuonna otin sen täysin latautumisen kannalta. En taistellut sitä vastaan enkä harmitellut sitä, vaan elin sen mukana. Käytin päivän tehokkaimmat tunnit eli aamut hyväkseni ja iltapäivällä töiden jälkeen otin rauhallisemmin – ja se toimi tosi hyvin! Tuntui kuin koko pimeys olisi mennyt ihan hujauksessa ohi.

TOP3 lemppari superfoodit/hedelmät/vihannekset/herkut?
Parhaimpia superfoodeja on Foodinin Flow-tuotteet, viherjauhe ja reishi. Hedelmistä tällä hetkellä parhaimmalta maistuu mandariinit ja vihanneksista kokkailen just nyt paljon wokkeja – sellaisia, joissa on kaalta, sieniä, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Mmmm! Herkuista parhaimmat on ehdottomasti Tescon gluteenittomat suklaakeksit.. ne on niiiiiiin hyviä.

Että tällasta! 😀 Näihin oli kyllä niin hauska tehdä ja koska tää tais olla viimeisin Q&A-postaus mitä mulla on ollut, niin tekis kyllä mieli tehdä tällainen pian uudestaan.. ja ihan uusilla kysymyksillä!

<3 Aino

LUE MYÖS:
5 x kivointa kotona / 33 x totuus poikaystävän suusta / Feikki-positiivinen

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.