Hae
Aino Mäkelä

Ikävä suihkua ja toimivaa vessaa

Siitä on nyt kolme päivää, kun meidän kaivosta loppui vesi. Kesken astianpesukoneen pyörityksen kone rupesi herjaamaan ettei hana olis auki, vaikka olihan se – vettä vaan ei tullut. Ensin epäiltiin vuotoa kaivon ja talon välillä, mutta aika pian kävi selväksi että kaivo on kuivunut. Ja hyvin pian sen jälkeen että tämä ei ollut ensimmäinen kerta.. eikä varmasti viimeinenkään.

Siitä huolimatta pari viime päivää on ollut aivan ihania! On ollut aurinkoista ja lämmintä, joten ollaan tehty paljon pihahommia ja puuhasteltu ulkona. Vettä saa onneksi kannettua kaupasta juomatarpeeksi ja ojasta vessan vetämiseen sekä kasvien kasteluun 😀 Suihkuun en oo päässyt tiistain jälkeen, mutta onneksi nyt on kesä ja pääsee uimaan, joten ollaan käyty pienellä läheisellä järvellä puhdistautumassa.

Loppupeleissä ei siis yhtään valittamista!

Astian- ja pyykinpesukonetta ois toki kiva pyörittää, mutta onneksi nekään ei oo välttämättömyyksiä. Itseasiassa tässä on huomannut, että juokseva vesi ei oo elinehto tai välttämättömyys, vaan ennenkaikkea etuoikeus jota monesti tulee pidettyä aivan itsestäänselvyytenä!

Toivon kuitenkin, että saatais ens viikon aikana asia korjaantumaan jo johonkin suuntaan ja tilanne normalisoitumaan. Koko homma tuli niin yllättäen ja salakavalasti, ettei tällaiseen osannut mitenkään varautua.. ja tuntuu, että myös tän selvittäminen on ollut tosi haasteellista. Oikein kukaan ei tunnu tuovan kaivoon täyttöä eikä googlettamalla ”kaivontekijä” tunnu löytyvän yhtään mitään mikä auttais meitä. Mutta tällästa tää omakotitaloeläminen on – onneksi plussia on enemmän kuin miinuksia ja kaikki tällainen turha säätö on kyllä kaiken tän luksuksen arvoista!

Nyt mä lähden nauttimaan tuosta auringosta ja lauantai-illasta meidän kukkaloiston keskelle meidän terassille. Toivottavasti ensi viikolla saadaan jo uudet puutarhakalusteet ja paljukin pihalle! Tosin ennen paljun saapumista ois ihan kiva saada vesi virtaamaan normaalisti 😉 😀

Voisitko sä elää ilman juoksevaa vettä? Suihkua ja vessaa? 😀

Terkuin,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Ketogeeninen mustikkajuustokakku / Entä jos..? Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.