Hae
Aino Mäkelä

Asennekysymys

AsennekysymysOn kummallista, kuinka pahalta tuntuu pudota omista pilvilinnoistaan alas. Kovaa ja korkeelta. Tietämättömyyden kuiluun, kuiluun joka on ahdistava paikka jokaiselle ja varsinkin mun kaltaisille taivaanrannan maalareille. Yhtäkkiä näkymätön vanne vaan kiristyy kiristymistään pään ympärillä ja jokaista ajatusta haluaisi paeta piiloon kotiin, vetää peiton korviin ja unohtua sinne ikuisiksi ajoiksi.

Tyhjyys on aika voimakas tunne – monella tapaa. Sen täyttäminen on erityisen voimaannuttavaa sillä siinä on hyvin pitkälti kyse omista mielihaluistaa. Mitä mä haluisin tehdä? Ihan kuin istuisin tien laidalla ja katselisin autoja, miettien minkä kyytiin niistä haluaisin hypätä. Just nyt hyppäisin mielelläni rentoon hippipakuun, jonka kyydissä matkustaisin J.Karjalaista lauleskellen.

Todellisuudessahan maailma on ainoastaan täynnä mahdollisuutta. Ei oo olemassa tyhjyyttä, vaan päättämättömyyttä. Asiat tapahtuu tekojen kautta, joita ohjaa tunteet. Tunteista puolestaan vastaa pääsääntöisesti meidän omat ajatukset. Ajattelenko, että elämä on merkityksetöntä haahuilua vai näenkö optimistisesti ympärilläni jatkuvasti uusia mahdollisuuksia? Se on hyvin pitkälti omasta ajattelumaailmasta kiinni.

Normaalin arjenkin voi ajatella olevan tosi kurjaa tai vastavuoroisesti voi keskittyä sen parhaisiin puoliin. Voi opetella olemaan kiitollinen päivittäisistä asioista ja iloitsemaan pienistä hetkistä, jotka tekee normaalista niin elämyksellistä. Katsoa vastaantulijoita silmiin ja hymyillä, pureskella ruokansa nautiskellen ja havahtua siihen, kuinka erilaiselta jokainen siemaus kahvikupista maistuukaan.

Asenne ratkaisee ja mä suosittelen kääntämään suupielet hymyyn, vaikka vähän harmittaiskin. Mulla se on ainakin toiminut aina eikä kokeilemalla ainakaan menetä mitään. Parhaimmillaan voi onnistua jopa piristämään jonkun toisen päivää sillä asenne on tarttuvaista. Ja kukapa ei haluaisi olla optimisitinen, täynnä elämäniloa?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  🙂

 2. kikka kirjoitti:

  Tyhjyys on pelottavaa, olet ihan oikeassa! Mulla on vielä opettelemista saada mieli ja suupielet ylöspäin, mutta suunta sitä kohti. Kiitos Sinulle ihanasta blogista ja piristävistä sanoistasi! <3 piipahda blogissani jos kiinnostaa 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Tsemppiä kovasti siihen, tuut varmasti pääsemään päämäärääsi <3 Käyn ehdottomasti tutustumassa sun blogiin viikonlopun aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.