Hae
Aino Mäkelä

Tammikuu tarvottu, miten sujui? + Boot Camp!

No nyt on ohi se vuoden ensimmäinen kuukausi. Se lupausten kuukausi, jonka sujuminen yleensä vaikuttaa pitälti siihen miten niitä lupausten noudattamista jatketaan, takana. Tammikuu on näkynyt salilla ihmismassoina, kaupoissa maitorahkahyllyn ammottavana tyhjyytenä jajaja….

Te jotka lupasitte parantaa elämäntapojanne – terveellisempi ruokavalio, uusi liikuntaharrastus, tupakoinnin lopetus yms –  miten on sujunut?! 🙂

Nyt on lupausten kanssa varmaan se kriittisin vaihe, kun muutos on saatettu alulle ja siitä pitäisi vakiinnuttaa osa arkea, jokapäiväistä elämää. Kannattaa kiinnittää nyt erityisesti huomiota niihin positiivisiin muutoksiin joita oot huomannu itsessässi viimeaikoina ja keskity niihin, ne auttaa jaksamaan ja motivoi jatkamaan 🙂 Ootko ollut pirteämpi, energisempi, iloisempi, onko kenties töissä ollut kivempaa?

Eikä niitä repsahduksia kannata säikähtää (helpommin sanottu kuin tehty..) , sillä ne on ihan luonnollinen osa muutosprosessia. Ja kun repsahdukseen suhtautuu oppimismielessä, voi oppia välttämään ne jatkossa 😉 Halutessaan kaiken voi kääntää omaksi voimavaraksi – muistakaa ajatella positiivisesti ja keskittyä itseenne, itsenne takiahan te tämän teette.

Mun oma alkuvuosi on mennyt hyvinkin pitkälti suunnitelmien mukaan. Oon jatkanut elämää siis ihan samoin eväin, mitä viime vuonna 😀 Tosin syömiseen oon nyt kiinnittänyt enemmän huomiota entä aiemmin. Tarkoituksena on siis saada haba vähän kasvamaan ja kohta pitäisikin taas suunnata kehonkoostumusmittaukseen tsekkailemaan onko mitään edistystä tapahtunut – jänskättää!

Entä se mun uuden vuoden lupaus?

Mä voin ylpeänä hehkuttaa onnistuneeni tänä vuonna! Yhtään röökiaskia en ole kaupasta kotiin kantanut. Hirveän vaikeaa tää ei edes ole ollut.. päätin siis lopettaa epäsäännöllisen-säännöllisen tupakoimiseni eli jättää röökit jatkossa ostamatta.

Mutta koska kaikessa tulee muistaa kohtuus, en ole tupakoimisen suhteen ehdoton itselleni – sallin itselleni siis savukkeen, jos joku tarjoaa ja mieli tekee. Tunnustan toki polttaneeni muutaman ystävän askista, ihan uteliaisuutta, tuossa viikko sitten. Mutta eipä se oikein miltään maistunut – ei ollut hyvää, eikä kyllä liiemmin pahaakaan? Ja se mikä on tärkeintä niin tupakointi ei ”jäänyt päälle” enkä ole edes ajatellut asiaa näiden savukkeiden jälkeen.

Huh, ihanan vapautunut olo kyllä kun monen vuoden jälkeen on vihdoinkin vapaa siitä syöpäkääryleestä ! 🙂 Terveellisistä syistä tuomitsen röökin täysin ja olen halunnut jo kauan lopettaa, mutta ilmeisesti en tarpeeksi. Ja aiemmin mä vielä nautin siitä, siksi se oli varmaan niin vaikeaa. Onneksi se ei enää tunnu yhtään miltään.

Ja helmikuullehhan voi aina asettaa uusia tavotteita! Hyvinvoinnin helmikuu, herkuton helmikuu.. näitähän löytyy, keksi ihmeessä omasi 🙂

Mä itse osallistuin Cosmopolitanin Body Love Boot Camp:iin! Ensin ei ollut tarkoitus, mutta eilen venytellessä muutin mieleni.. koska oon aina ollut todella kankea ja laiska venyttelijä, kohdistuu oma haasteeni siihen. Jo tammikuun aikana opettelin tykkäämään venyttelystä ja teenkin sitä nykyään paljon mielummin kuin ennen 🙂

Mutta nyt helmikuun aikana venyttelen vähintään kolmesti viikossa 30minuutin ajan ja tavoitteena on, että helmikuun lopussa saan kämmenet maahan! Hehhheh, saa nähdä kuin käy sillä nyt menee vasta sormenpäät 😉

Osallistuiko kukaan muu Cosmon haasteeseen? 🙂

 

8 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Hei, toi Cosmon BootCamp kuulostaa tosi hyvältä, voisin tässä itsekin lähteä mukaan. 🙂 Oikein ärsyttää et oon kankea kuin mikäkin, mut ehkä mä vielä joskus pääsen siihen spagaatiin. Innostava blogi, sait lukijan ja tsemppiä siihen tupakan poisjättämiseen! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mä jo tammikuun aikana huomasin huimaa kehitystä venyvyydessä, joten ei muutakun reenaamaan vaan! Ehkä se spagaatti sujuu jo nopeammin kuin osaat unelmoidakkaan ;)Ja kiitos paljon! On ollut niin helppo olla ilman, että ihme kävisi jos takaisin röökimuijaksi enää ryhtyisin 🙂

 2. Elisa kirjoitti:

  Hei ihan huippua, että sulla on mennyt tupakkalakko onnistuneesti!! 🙂 Onnea siis! Hartain toiveeni onkin, että joskus vielä paras ystävänikin pääsee röökistä eroon.. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jep, eikä oo tehny ees tiukkaa! Kumma miten sillä omalla asenteella onkin niiiiiin iso vaikutus 🙂 Eiköhän se sunkin ystävä pääse siitä röökistä eroon – joillakin se vaan ottaa vähän enemmän aikaa kun toisilla 🙂

 3. essipessi kirjoitti:

  Hyvä että oot päässyt tupakasta eroon! Ei oo ehkä mitää tyhmempää tapaa pilata omaa terveyttään kuin tupakka! 🙂 tosta sun boot camp haasteeste innostuneena voisin itsekin koittaa keskittyä enemmän venyttelyyn. Mä oon aina ollut melko notkea luonnostaan ja tykkään kyllä siitä, mutta siitäkin huolimatta se jää ihan liian vähälle. Nyt on siis skarpattava!

  • Aino kirjoitti:

   Ihan samaa mieltä oon, kaduttaa niin paljon kun tyhmänä teininä joskus alotti 🙂 Ja oon aina hävenny mun tupakointia, ihanaa kun enää ei tarvi. Kiva että muutkin nyt innostuu tästä venyttelystä – sitä ei aina tajua kuinka tärkeetä se oikeasti on! Mä oon nyt viimeistään töissä taas huomannu kuinka venyttely oikeasti on hyväksi 🙂

 4. Enni kirjoitti:

  Hei miksi mä en oo ennen lukenu sun blogia!? Täähän on ihan huippu! Sait uuden lukijan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.