Hae
Aino Mäkelä

Grrrrauhh!!

Ootteko te tehneet tuttavuutta tiikeripähkinöihin?

Tässä kevään aikana bongasin muutamasta lehdestä juttua tiikeripähkinöistä ja mun mielenkiinto tietysti heräs, sillä oonhan mä ihan täysin mainonnan vietävissä ja haluan aina kokeilla kaikkea uutta ja jännää 😉 Vihdoin viime viikolla pääsin käsiksi niihin ja niinhän siinä kävi, että ensin tutustuttiin ja samantien ihastuttiin.

Mitäs ne tiikeripähkinät siis on? Nimi johtaa vähän harhaan sillä oikeastihan kyseessä ei oo varsinaisesti pähkinä vaikka se siltä näyttää ja maistuukin. Tiikeripähkinät sisältää paljon kuituja, hyviä rasvahappoja sekä vitamiineja (E ja C) ja mineraaleja (kalsium ja magnesium).


Entäs se maku sitten? 
Rehellisesti sanottuna tiikeripähkinät maistuu terveelliseltä eli oikeastaan ei miltään 😀 Jos niitä syö sellaisenaan on ne hieman kuivia ja korkean kuitupitoisuuden voi melkeinpä maistaa. Mä oon syönyt niitä myös liotettuina (maitoon, ananasmehuun jne) jolloin niitä on kivempi pureskella ja maku pehmenee hiukan. Tiivistettynä koostumus ja maku on samantyylinen kuin pähkinöillä, mutta hieman eksoottisempi. Rapeeta ja rouskuvaa – mä tykkään.

Tiikeripähkinöitä voi käyttää ihan normaaleiden pähkinöiden tapaan ja ne onkin loistava korvike kaikille pähkinäallergikoille! Eikä nää mun mielestä ole superfoodiksi ees pahanhintaisia 🙂 Oon itse tykännyt käyttää näitä just ilta-/välipalalla tuomaan vähän rakennetta ja purupintaa, hih. Jos teillä on jotain superideoita miten näitä voi käyttää, niin kertokaa – oon utelias!

Tiikeripähkinöitä ja chiasiemeniä anansliemessä + raejuustoa = herkkua <3

Tiikeripähkinöitä ja chiasiemeniä anansliemessä + raejuustoa = herkkua <3

 

Perjantain kunniaksi tappotreeni kintuille!

Perjantain kunniaksi tappotreeni kintuille!

No mitäs sitä muuten? Tällähetkellä mä istun vänkärin paikalla matkalla kohti pohjoista – ei oo kauaa siitä, kun kärvisteltiin autoissa kesähelteellä ilman ilmastointia ja nyt jo täällä mäkbuukilla postaillaan kuulumisia kaiken kansan luettavaksi, hahha! 😀 Mulla siis starttas vika lomaviikonloppu ja maanantaina ois sitten taas paluu arkeen… luvassa siis akkujen latausta ja totaalirentoutumista. En ookkaan vielä koko kesänä päässyt meidän mökille käymään, joten aion ottaa kaiken ilon irti ja nauttia täysin.

Nää pari vapaapäivää kotona on menny aika treenipainotteisesti, koska luonnollisestikkaan mua ei paljoa huvita olla kotona kun siellä ois niin paljon asioita hoidettavana. Ja ketä huvittaa siivota, kun voi rääkätä itseään mäkitreeneissä tai tehdä salilla itsensä ylpeäksi kyykkäämällä?! KYLLÄ! Luitte oikein. Oon vihdoin tainnut voittaa mun kyykkypelon, joten ei aikaakaan niin omistan unelmien takapuskurin 😉 Oottakaahan vaan! 

Uudet leopöksyt – rakkautta ensisilmäyksellä <3

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 Nautiskelkaahan ja pitäkää hauskaa mitä ikinä teidän viikonlopun suunnitelmiin kuuluukaan 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.