Hae
Aino Mäkelä

Lissabonin lumoissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lissabon on ihana!

Eilen vihdoin kun pääsin perille mua oli lentokentällä odottamassa hauska herrasmies ja kaupungin halki huristellessa onnistuin jo ihastumaan öiseen Lissaboniin. Perille päästyä mua odotti valmis ateria, joka oli valmistettu just mun tarpeita kuunnellen, ja illallisen lomassa sain mitä parhaimman oppitunnin viininjuonnin saloista. Se oli niin loistava, että aamulla ei särkenyt päätä yhtään vaikka chlorellat unohtui matkasta!

Lissabonissa ihmiset elää hetkessä ja nauttii elämästä. Täällä ei oo kenelläkään kiire minnekkään eikä missään oo tarkkaa järjestystä minkään suhteen. Vieri vieressä on taloja, jotka on täysin erilaisia eikä tietkään kulje suorassa. Ihmiset on iloisia ja samaan paikkaan kokoontuu niin nuoria kuin vanhoja, narkkareita ja lapsiperheitä sekä turisteja nauttimaan rennosta ilmapiiristä ja kauniista auringonlaskusta kuuman päivän jälkeen.

Täällä jos jossain on kulttuuri täynnä erilaisia kontrasteja sulassa sovussa keskenään. Ei varmaan tuu yllätyksenä, että alle vuorokauden jälkeen oon menettänyt sydämeni täysin ja äskön metrossa huomasin unelmoivani jo asuvani täällä 😀 Mä oon onnekseni löytänyt maailman loistavimman oppaan, joka näytti mulle Lissabonin parhaat puolet – sen aidon Lissabonin ilman turistirysiä – ja oon muutenkin saanut tänään hyvin prinsessamaista kohtelua mikä on varmasti edesauttanut mun rakastumista tähän kaupunkiin 😉

Ihmiset vaikuttaa paljon siihen kuinka hyvin missäkin viihtyy ja täällä musta tuntuu, että ihmiset tekee kaikkensa toisten viihtyvyyden eteen – rahalla ei oo niin korkeaa arvoa vaan ainoastaan nykyhetkellä. Nyt parhaillaan mulle on keittiössä valmistumassa kolmen ruokalajin illallinen ja mulle annettiin kylmä drinkki käteen sekä käskettiin ottaa päiväunet, kun kysyin kuinka voin auttaa.

<3 Aino

14 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Ihania kuvia! Mäkin olen unelmoinut Portugalista, joten erityisen kiinnostavaa luettavaa nämä, ja innolla odotan lisää 🙂

 2. Ella kirjoitti:

  Tuttuja maisemia ja upeita kuvia:) vietimme pari kuukautta sitten kesälomaa poikaystäväni kanssa Lissabonissa ja kaupunki oli kyllä niin ihana <3 Bairro Alton villit katubileet, Fado-ravintolat, ihastuttava vanha kaupunki Alfama, taivaallinen ruoka, upeat maisemat ja ystävälliset ihmiset tekivät kyllä meidän reissusta ikimuistoisen:) ja tottakai Belemin kaupunginosa jossa riitti myös paljon nähtävää. Nauti Lissabonista! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo Lissabonissa on kyllä paljon nähtävää ja koettavaa! Mä jatkoin jo matkaa Ericeiraan, mutta voi olla että palaan vielä takas. Belem jäi kokonaan nimittäin näkemättä, koska eilen oli niin huono ilma ettei paljon huvittanut pyöriä ulkona :/

 3. marissa kirjoitti:

  Kaunista! Oot huippu <3 Ens kerralla oon mukana!

 4. Petra kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta! 🙂

 5. Teea kirjoitti:

  Niin ihania kuvia! En nykyään paljon blogeja kommentoi (no sekin voi taas muuttua…), mutta nyt en voi vastustaa

  • Aino kirjoitti:

   Hihhi kiva kuulla! Toivottavasti kommentoit jatkossakin 😉

   • Teea kirjoitti:

    Tuo mun kommentti kyllä näyttää katkenneen jotenkin… Mutta en toisaalta enää muista, mitä muuta fiilistelin tuossa 🙂
    Jos Lissaboniin palaat vielä, niin tuli myös mieleen, että jos tykkäät açaista, Rua do Crucifixolta löytyy Feel Rio -mehu-ym baari, jossa saa ihanaa açaita, mehuja ja jotain muita brassijuttuja.

    • Aino kirjoitti:

     Joo tulin Lissaboniin takas ainaki nyt päiväksi! Ja varmaan ennen lennon lähtöä takasi tuun tänne myös vähän hengaileen, sillä täällä on niin kotoisa fiilis, joten kiitti vinkistä:)!

 6. Maiju kirjoitti:

  Ihana kuulla, että kaikki hyvin ja olet haltioissasi 😉 Toivottavasti elämä gluteenittomana siellä on helppoa 😉

  • Aino kirjoitti:

   Hihhihhii joo, kaikki on paremmin kuin hyvin! Ja gluteenittomuus on helppoa niin kauan kuin itse käy kaupasta ostamassa ruokansa.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.