Hae
Aino Mäkelä

Vegaaninen shepherd’s pie

Vegaaninen shepherd's pie

Hehkutin viikonloppuna tehneeni mökillä täydellistä syysruokaa. Tarkemmin sanottuna vegaanisen version perinteisestä shepherd’s pie:stä itse Jamie Oliverin innoittamana! Eikä täydellinen oo tässä tapauksessa yhtään liioittelua sillä ruokaillessa todettiin vuoron perään ruoan olevan ihan taivaallisen hyvää.

Syksyisin lämpimät ruoat maistuu jotenkin erityisen hyvälle. Oon tehnyt tätä ruokaa useampaan otteeseen ja aina hieman varioiden, sitä täydellistä yhdistelmää etsien. Tapani mukaan oon intoillut tästä ruoasta kavereille jo viikon päivät ja aina selittäessäni mistä on kyse, otan vertailuun kaikkien tunteman perinteisen jauhelihaperunalaatikon – siis sen, missä vuokaan on ladottu sekaisin perunamuusia ja jauhelihaa. Tää tosin ei sisällä kumpaakaan: perunaa tai lihaa, ei itseasiassa mitään eläinperäistä.

Vegaaninen shepherd's pie

Käydäänkö jo reseptin kimppuun? Kyllä! Ihan pian. Ennen sitä halusin vaan muistuttaa, että kasvismuhennokseen voi halutessaan käyttää mitä tahansa kasviksia (tai lisätä vaikka sitä jauhelihaa, jos siltä tuntuu) oman makunsa ja mielitekojen mukaan – meidän mökkiversiossa oli mukana myös lounaalta jäänyttä kvinoaa.

Vegaaninen shepherd's pie

Vegaaninen shepherd’s pie

n. 600 g bataattia
300 g kukkakaalia
1,5 dl kookosmannaa*
suolaa

500 g tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
170 g kidneypapuja
punainen paprika
200 g herkkusieniä
punasipuli
juustokuminaa, korianteria, kurkumaa ja mustapippuria

Aloita valmistamalla bataatti-kukkakaalimuusi. Kuutioi bataatit ja kukkakaalit (voit käyttää myös pakastekukkakaalta) laita ne kattilaan. Kiehuta niin kauan, että kasvikset ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta tasaiseksi. Lisää joukkoon kookosmanna (*tai kookoskerman jääkaapissa jähmettynyt osa), sekoita ja anna jäähtyä.

Keitä punaiset linssit ja hienonna paprika, herkkusienet ja sipuli. Kuullota kasviksia pannulla ja lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja linssit sekä pavut. Anna kiehua hetken aikaa matalalla lämmöllä, jotta liika neste haihtuu. Kun kasvismuhennos on valmis ota esiin uunivuoka. Laita pohjalle kerros bataatti-kukkakaalimuusia ja levitä päälle kasvismuhennosta – toista tämä niin monta kertaa kuin pystyt. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan. 

Vegaaninen shepherd's pie

Todellista lohturuokaa: täyteläistä, herkullista ja jokaista aistia hellivää. Maistuu hyvältä toki lämpimänä nautittuna, mutta mun suosikki on jääkaapissa yön yli mehevöitynyt paistos – koostumus on silloin ihanan pehmeä ja suussasulava, kun kookos on päässyt kylmässä hieman tiivistymään. Mmmm! 

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuvat minusta: Laura Laukka

6 kommenttia

 1. Jaanaba / Liikuntapäiväkirja kirjoitti:

  Kiitos reseptistä, aion ottaa talteen ja tehdä joku kerta lähiaikoina. =)

 2. Anne kirjoitti:

  Naaam, siis mä niin tiedän mitä teen seuraavaks <3 … RAKASTAN shepherd's pie'ta! Just bataatti,kukkakaali,myskäri,juurekset.. ja manna on niin ihania soseessa!

  • Aino kirjoitti:

   No älä! Siis mä niin rakastan mannaa kaikissa mahollisissa vihannessoseissa.. 😀 Se on vaan niiiin parasta, nam!

 3. merikukka kirjoitti:

  Kuulostaa herkulliselta! Taidan kokeilla viikonloppuna 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.