Hae
Aino Mäkelä

Kasvisruokailijan päiväkirja – mistä riittävästi proteiinia?

Mahtavaa, että sunnuntainen postaus sai keskustelua aikaiseksi! 😀 Mulla ei ollu mitenkään tarkoitus täysin lytätä uusia ravitsemussuosituksia, eikä se postauksen pointti ollutkaan, vaan lähinnä se oman kehon kuuntelu ja ruokavalintojen kautta oman hyvinvoinnin lisääminen – sitä kun ei yleensä tapahdu tarkkoja suosituksia seuraamalla sillä ne on suunniteltu massalle eikä yksilöille.

Oma pettymykseni luentoihin kumuloitui ehkä siinä, että odotin paljon enemmän spesifistä tietoa, joka auttaisi mua tulevassa ammatissani – kyseisten suositusten pohjalta kun en lähtisi asiakkailleni ruokavaliota rakentamaan vaan juurikin yksilön omien tarpeiden ja tavoitteiden kautta 😀

Mun omakin ruokavalio sisältää kotimaisia viljatuotteita -gluteenittomia sellaisia – ja pikkuhiljaa aion kokeilla voisinko taas lisätä myös hieman maitotuotteitakin mukaan – nimittäin monesti kun jättää gluteiinin pois ja suolisto rauhoittuu myös maitotuotteiden sietokyky parantuu 🙂 

Viikonloppuna vietin päivän kasvissyöjänä sillä halusin kokeilla, kuinka saan päivääni tarpeeksi proteiinia ilman eläinperäisiä tuotteita 😀 Mistä niitä proteiineja sitten päivän mittaan kerääntyi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAAMUPALA
Mantelimaitoon keitetty kaura-tattaripuuro kera hamppuproteiinin, hamppu- ja pellavansiemenrouheen, auringonkukansiementen, kookosöljyn ja puolikkaan banaanin.

VÄLIPALA 
Treenin jälkeen riisiproteiinia ja 2x riisikakku sekä puolikas banaaniOLYMPUS DIGITAL CAMERALOUNAS
Tofu-papuwokki kera kaura-riisiseoksen

VÄLIPALA
AppelsiiniOLYMPUS DIGITAL CAMERAPÄIVÄLLINEN
Itsetehtyjä falafelejä ja linssi-granaattiomenakvinoasalaattia sekä punajuuria
+ 1rkl Udo’s Oil Choice -kasviöljyseosta

ILTAPALA
Omena-chiapuuro
+ 1rkl Udo’s Oil Choice -kasviöljyseosta

Kokonaisuudessaan päivän aikana sain siis tälläisella menulla riittävästi proteiineja ja nautittua monipuolisesta ruuasta 🙂 Proteiinin lähteinä toimi siis siemenet, mantelit, täysjyvä viljat, pavut ja linssit, tofu, kikherneet, proteiinijauheet ja kvinoa. Vaikka ruokavalioni on muutenkin hyvin kasvispainotteinen niin aion jatkossa suosia kasvisruokaa yhä enemmän ja vähentää etenkin punaisen lihan syöntiä. Myös kehotyyppitestin mukaan kasvisruokavalio sopii mulle enkä ihmettele yhtään – koko päivän fiilis oli energinen eikä nälkä vaivannut kertaakaan, hihhi!

Kaikki reseptit kirjasin ylös Kiloklubin -ruokapäiväkirjaan, jota kautta sain myös ravintoarvot päiväni syömisiin. Suosittelen! Erittäin toimiva tapa seurata omia syömisiään ja suunnitella myös ennakkoon, että miten saa koostettua päivän aterioista tasapainoisen kokonaisuuden 🙂

<3 Aino

8 kommenttia

 1. anna kirjoitti:

  Haluaisitko jakaa omena chiapuuron reseptin? ja paljonko kaloreita kertyi kokonaisuudessaan?

 2. Weera kirjoitti:

  Tosi kiva postaus! Kyllä kasvisruokavaliollakin saa yllättävän helposti kasaan riittävän määrän proteiinia. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jep niin saa! Ei tarvinut edes oikeastaan nähdä vaivaa yhtään vaan se määrä kasaantui tosi helposti 🙂

 3. Ella kirjoitti:

  Käytät siis palkkarina salin jälkeen riisiproteiinia? Oletko käyttänyt jotain makua vai sekoittanut sen muun kuin veden sekaan? Olen kuullut että itsessään se ei maistu kovinkaan hyvälle. Haluaisin itse vaihtaa riisiproteiiniin, heraproteiini ei oikein tunnu sopivan vatsalle.. Kiitos ihanista vinkeistä kasvispainotteiseen ruokailuun 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllä vaan 🙂 Oon sekoittanut sitä ihan veteen ja ihan hyvin mulla on se alas mennyt – onhan sillä vähän herapalkkaria karkeampi koostumus, mutta mä en olekkaan mikään nirsoilija, hihhih. Maitoon sekoitettuna maistuu toki paremmalle ja vielä paremmalle, kun sekoittaa Puhdistamon Suklaapakkausta joukkoon – tai mahdollisuuksien mukaan banaanin! Namnam 🙂

   Oleppas hyvä vaan, kiva että tykkäsit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.