Hae
Aino Mäkelä

Ohi on !!

Koko kevään lukeminen, kirjastolla vietetyt tunnit, muistiinpanojen raapustaminen, aikaiset herätykset ja skipatut illanvietot. Ne on nyt historiaa ja kaikki mitattiin tänään neljän tunnin aikana, yhdellä kokeella.

Ja mikä on fiilis? Aika tyhjä. Kokeen jälkeen ajatukset oli tosi sekavat.. kaikki aivosolut oli nuupahtanut. Selkeästi olin antanut kaikkeni sillä oikeasti ajatus ei kulkenut mihinkään 😀 Teki mieli itkeä – ehkä helpotuksesta, stressin laukeamisesta tai jostain muusta syystä, en tiedä. Olin antanut itsestäni kaiken ja tehnyt parhaani. Vaikka olin älyttömän ylpeä itsestäni, niin samalla epätoivo salaa kalvoi mieltä.

Mutta sen mä vaan sanon, että mulla on maailman parhaat ihmiset ympärilläni. Taas tänään sain kokea kuinka niistä ihanista ihmisistä oikeasti saa voimaa – kuinka yksi viesti, muutama sana voi saadakkaan niin hyvälle tuulelle? Miten joku tuntee sut niin hyvin, että osaa valita juuri ne oikeat sanat joilla saa olon niin paljon paremmaksi ja hymyn takaisin huulille?

Oon tänään selkeästi tosi herkillä, sillä mulla tekis mieli taas itkeä – tällä kertaa onnesta. Sen kokeen jälkeen tajusin, kuinka pieni juttu se on oikeasti mun elämässä ja mikä on oikeasti tärkeää. Mä oon niin onnellinen, kun mulla on ihania ihmiset ympärillä ja tulevaisuus avoinna.  Oli koulupaikkaa tai ei, se on ainoastaan mun omasta suhtautumisesta ja asenteesta kiinni, miltä mun huominen näyttää. Pääsykokeisiin valmistautuminen oli tosi antoisaa ja tein satasella töitä niiden eteen, muuta en voi itseltäni vaatia. Kuukauden päästä sen näkee oliko mulla tänään onnea mukana vai ei.

Miltä se huominen sitten näyttää? Se varmaan riippuu sitten fiiliksestä. Mulla on sellainen olo, että voin tehdä mitä vaan ja aion nyt nauttia tästä vapaudesta täysillä niin kauan, kun tätä kestää ja mennä täysin fiiliksen mukaan. Tänään se taitaa tarkottaa How I Met Your Mother -maratoonia ja herkuttelua 😉

Kiitos teille kaikille ihanille tsemppauksesta tän kevään aikana ja huippua alkavaa viikkoa ihan kaikille! <3 Kokonaisuudessaan mun reissu Jyväskylään oli ihan huippu enkä ois millään malttanut tulla takaisin kotiin. Mutta palataan siihen paremmalla ajalla, mun aivot huutaa nyt vähän lepoa.. 😀

14 kommenttia

 1. paula kirjoitti:

  Ihana tää sun blogi!! 🙂 mihin haitkaan opiskelemaan?

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitos:)! Jyväskylän liikuntatieteelliseen lukemaan terveyskasvatusta:) ja sitten Rovaniemelle liikunnanohjaajaksi, ne kokeet oli jo perjantaina.

 2. paula kirjoitti:

  okei 🙂 Toivottavasti pääset sisään!!

  • Aino kirjoitti:

   Ois kyllä aika huikeeta jos koulupaikka nasahtais! Sitte ois kaikki enemmän ku kohillaan ;D

 3. Janina kirjoitti:

  Aino, sä olet upea! Nyt ja huomenna! <3

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Janina<3 Faktahan se on, että ei mikään pääsykoe määrittele mun "todellista arvoa", hahha 🙂

 4. Kide kirjoitti:

  No miten meni? Mä jänskään tuloksia!^^

  • Aino kirjoitti:

   Mä en osaa sanoa. Jotenki mä koin sen aineiston ihan hirveän vaikeaksi tai sitten ylisuoritin sitä tehtävää 😀 Todellakin jännityksellä odotan tuloksia, että miten pisteet jakautuu. Miten sulla? 🙂 Peukutan täällä meiän molempien puolesta!:D

   • Kide kirjoitti:

    Mua taas jäi ne monivalinnat vaivaamaan, oli nimittäin useampi epävarma. Toivottavasti molemmat päästään!:)

 5. Heidi kirjoitti:

  Heipsan,
  Kaivelin hieman googlea ja löysin jonkun toisenkin terveyskasvatusta hakevan! Osaat varmaan kertoa millaiset nuo pääsykoematskut oli viime vuonna ja oliko ne itse kokeet ihan hullun vaikeat? Hakijoita on ainakin ihan älytön määrä sisäänottomäärään nähden.. :/

  Itse ois tarkotus hakea AMK-papereilla, jospa niistä ois vähän helpotusta! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moikka! Pääsykoematsku oli viime vuonna aika puuduttava 😀 Tilastoja vuoden 2011 suomalaisten terveydestä ja sitten englanninkielinen artikkeli jenkkien terveystilastoista sekä liikunnan vaikutuksista niihin. Pääsykokeissa sitten kysyttiin aika paljon nippelitietoa ja ulkoa opeteltavia juttuja noista tilastoista, prosenttilukuja ja semmosia.

   Pääsykokeiden toinen osuushan on sitten aineistokoe, johon aineisto jaetaa itse koetilaisuudessa – siitä on molempina vuosina ollut muutama esseekysymys ja se on ollu mulle molempina vuosina se kompastuskivi. Molempina vuosina se aineisto on ollut englanniksi, joten se on tuonut kivan lisähaasteen siihen kun alan sanasto ei oo aina ollu niin tuttua 🙂

   Hakijoitahan sinne tosiaan on paljon, mutta ei voi voittaa jos ei koita! Ei muutako älyttömästi tsemppiä pääsykoeurakkaan ja kysy vaan vielä lisää, jos tulee jotain mieleen – vastaan kyllä mielelläni 🙂

   • Heidi kirjoitti:

    Voi kiitos vastauksista!

    Luitko noihin pääsykokeisiin tosiaan ihan täyspäiväisesti? Valintakoematskut julkastaan aika myöhään.. Itse täytyis tehdä töitä lukemisen ohessa, voi olla että on siis vapaa-aika hieman kortilla sen parin kuukauden ajan. Mutta täysillä täytyy yrittää kyllä panostaa, niin mieluisa opiskelupaikka ois kyllä kyseessä. 🙂

    • Aino kirjoitti:

     Siis kyllä mä kävin tekemässä myös välillä joitain työvuoroja, aika vähän kylläkin. Ihan liikaa mulla oli aikaa lukea kokeisiin, sillä vähemmälläkin lukemisella olisin varmasti pärjännyt 😀 Mutta ehdottomasti kannattaa panostaa ja varata hyvin aikaa! Toissa vuonna materiaali nimittäin oli paljon laajempi ja piti sisäistää paljon enemmän asioita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.