Karamellisoidut banaanit
Julkaisin viikko takaperin instagramissa kuvan karamellisoiduista banaaneista ja kommentteja rupesi satelemaan reseptien toivossa. Hetken piinasin teitä, mutta tässä se nyt on – koko resepti kaikessa komeudessaan!
Homman juju piilee ehdottomasti laadukkaassa kirkastetussa voissa, joka huumaa jo tuoksullaan. Perinteisesti voimakahviin käytetty ghee sopii loistavasti myös raakaherkkujen tekemiseen ja oonkin käyttänyt sitä myös muun muassa raakakakkujen valmistuksessa. Herkullinen maku tekee ihmeitä ja saa pisteet varsinkin kookosöljyn makuun kyllästyneiltä raakaherkkusuilta!
KARAMELLISOIDUT BANAANIT
kahdelle
kaksi ruokalusikallista sulaa kirkastettua voita, gheetä
ruokalusikallinen lucumaa
teelusikallinen macaa
ripaus suolaa
banaani
Sekoita lucuma, maca ja suola sulaan, kirkastettuun voihin. Viipaloi tai kuutioi banaani halujesi mukaan, jonka jälkeen sekoita se kinuskimassan joukkon. Lusikoi ylt’ympäriinsä karamellimassassa olevat banaanit jälkiruokakulhoon ja nosta jääkaappiin.
CASHEWKERMA
desi liotettuja cashewpähkinöitä
yhden sitruunan mehu
ruokalusikallinen riisinlesejauhetta
teelusikan kärjellinen aitoa vaniljaa
makeutusta oman maun mukaan (jos edes koet tarvitsevasi)
Liota cashewpähkinöitä vähintään neljän tunnin ajan ennen kerman valmistamista. Mittaa liotetut pähkinät blenderiin ja purista joukkoon sitruunan mehu. Blendaa samettiseksi kermaksi. Voit lisätä myös hieman vettä joukkoon, jos tuntuu, että massa sitä kaipaa. Makeuta ja mausta kerma tocolla ja vaniljalla sekä tarpeen mukaan myös muulla valitsemallasi makeuttajalla (esimerkiksi hunajalla). Jos haluat lisää sitruksen makua voit raastaa mukaan myös sitruunan kuorta. Lusikoi valmis massa karamellisoitujen banaanien päälle ja nosta jääkaappiin vähintään puolen tunnin ajaksi tekeytymään.
Kyseinen herkkuhan kruunasi muun muassa viime viikolla mun historian ensimmäisen Raakaruoka Workshopin ja hurmas kyllä syöjänsä. Sopivan suolainen, ihana karamelli yhdistettynä makeisiin banaaneihin ja suussasulavan pehmeään cashewkermaan on makuyhdistelmä johon ei voi olla ihastumatta.
Halutessaan reseptistä vegaanin version voi karamellisoinnin tehdä toki myös kookosöljyllä, mutta silloin suosittelen lisäämään mukaan myös kookossokeria tuomaan lisää karamellimaista makua – ilman sitä se ei nimittäin toimi.
Herkullisia hetkiä,
<3 Aino
Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa
Yksi kommentti