Hae
Aino Mäkelä

Onnenoivalluksia

Onnenoivalluksia 

Viikonloppuun on mahtunut paljon kivoja juttuja: lähes täydet pisteet tentistä, oman pyörän varastamista, aamupalaa loistavassa seurassa, huikean energisiä treenisessiota, pyöräretki Espooseen, naurutankkausta tyttöjen kera ja lumimyräkän ihmettelyä sunnuntaisena iltapäivänä. Kaikenlaista! 

Kaikki nää jutut on tehnyt mut älyttömän onnelliseksi. Eilen mun ystävä totesikin, että vaikutan jotenkin tosi rauhalliselta ja kieltämättä olo on tosi hyvä: vaivattoman kevyt ja helppo. Se, että teen elämästäni oman näköiseni ja teen valintoja, jotka tuntuu musta hyvältä saa mut tuntemaan elämäni merkitykselliseksi. Ja olemalla onnellinen pystyn jakamaan iloa omista opeistani ja kokemuksistani myös muille.

Perjantaina vietettiin kansainvälistä onnellisuuden päivää. ”Ihminen joka ei vertaa itseään muihin on onnellinnen.” . Kyseisessä lauseessa on paljon voimaa ja se pitääkin hyvin paikkaansa. Ihmisellä, joka ei määrittele omaa arvoaan suorituksiin tai saavutuksiin, ei ole mitään vertailtavaa eikä siten syytä katkeruuteen tai kateuteen.

Niinpä vaikka sattuisitkin tekemään virheen tai toimimaan hölmösti se ei tarkoita, että olisit huono ihminen. Kukaan ei ole virheetön ja niilläkin on tarkoitus: ne on mahdollisuus oppimiseen ja kasvamiseen. Ei suinkaan itsensä sättimiseen ja soimaamiseen. Kun ymmärrät olevasi tärkeä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet huomaat kuin itsestään kuinka kivi tipahtaa sydämeltä, vanne pään ympäriltä löystyy ja pystyt olemaan täysin oma itsesi. Täysin. Ja samalla saat ikäänkuin enemmän tilaa hengittää.

Juuri siltä multa nyt tuntuu, vaikka viikonloppuna en olekkaan hirveästi mitään järkevää tehnyt. Suorituskeskeisessä ympäristössä ”tekemisen” oravanpyörästä pois pääseminen on välillä hankalaa ja olen onnellinen vihdoin, vuosien yrittämisen jälkeen, onnistuttuani siinä.

Elämä on matka, joka on tarkoitettu elettäväksi, koettavaksi ja nautittavaksi. 

Rentouttavaa sunnuntaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Blogin Facebook-sivulla on jo yli 1500 tykkääjää! Ja instagramissa lähes 1800 seuraajaa! Tää tarkoittaa kaikkea kivaa huhtikuulle. Ja kunhan molemmissa on täynnä 2000 luvassa on jotain todella, todella kivaa. 

PPS. Kiitos ihanalle Ellalle kuvista. Ja aamiaisseurasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.