Hae
Aino Mäkelä

Reissaajan pahin pelko

Intia, Probiootit Intia, ProbiootitReissu on yleensä hartaasti odotettu ja pitkään suunniteltu, odotettu rentoutumisjakso ja hengähdyshetki hektisestä arjesta. Kukaan tuskin haluaa, että yhtään mikään pilaa lomaa – oli sitten suuntaamassa laskettelemaan Alpeille, vaeltamaan vuoristoon tai makoilemaan aurinkorannoille – eihän?

Kun kerroin ihmisille olevani lähdössä Intiaan valehtelematta jokainen manasi mun kärsivän siellä jonkinlaisesta vatsataudista, mikä kuuleman perusteella on Intiassa hyvinkin yleistä. Siellähän ei oo hygienia-asiat niin kohdallaan kuin täällä ja muutenkin bakteerikanta hyvin erilainen. Jo siitä syystä useimmat kärsii turstiripulista, joka on yleensä harmiton. Intiassa voimakas vatsatauti on kuitenkin reissaajalle todellinen pelko, sillä tiputukseen joutuminenkaan ole siellä mitenkään erikoista..
Intia, ProbiootitSanomattakin selvää, etten halunnut kärsiä päivääkään kahden viikon lomastani – joka on muutenkin mun mielestä liian lyhyt aika Intiassa vierailuun – vatsataudista tai maata voimattomana sängynpohjalla tuskastellen. Kaksi viikkoa ennen lomalle lähtöä aloitinkin kunnon probioottitankkauksen Puhdas+ Saccharomyces Boulardiilla, joka on tutkitusti tehokas probioottihiiva turistiripulin selättämiseksi.

Kyseinen probiootti on mulla muutenkin päivittäisessä käytössä ja oon ollut siihen erittäin tyytyväinen. Jos maha vähänkään kenkkuilee tai oireilee epänormaalisti, saa pari kapselia sen rauhoittumaan lähes hetkessä. Boulardii ei ole bakteeri joten se kestää maitohappobakteereita paremmin vatsahappoja eivätkä antibiootit pysty tuhoamaan sitä. Puhdas+ kapselit on kaiken lisäksi kotimaisiai vegekapseleita, eivätkä sisällä yhtään mitään ylimääräistä (piilotettuja täyteaineita, säilytysaineita, väriaineita, makuaineita, magnesium stearaattia) mikä nostattaa pisteet mun silmissä täyteen kymppiin 🙂

Suoliston puhutaan olevan toiset aivomme, joten sen hyvinvointiin on tärkeä panostaa oli sitten reissussa tai kotona. Itse huomaan tosi voimakkaasti, miten suolisotn oireilu näkyy heti mm. mielialoissani ja ruokahalussa. Vatsan hyvinvoinnin lisäksi boulardiin positiiviset vaikutukset näkyy muutenkin positiivisesti hyvinvoinnissamme, mm. vahvistaen ja eheyttäen limakalvoja sekä parhaillaan talven keskellä toimivan vastustuskyvyn tukena!
Intia, ProbiootitKaikesta manaamisesta huolimatta saatiin siis nauttia Intiasta täysin ilman vatsatauteja! Boulardia nautin aamuin illoin ja pidin huolen, etten syönyt mitään kypsentämätöntä kuorineen tai juonut hanavettä tai saanut lasiini siitä valmistettuja jääpaloja. Normaalisti mulla saattaa reissussa vatsa reagoida mm. normaalia tulisemman ruoankin tai poikkeavan ruokarytmin vuoksi, mutta tällä kertaa vatsa toimi kuitenkin normaalia paremmin.. Ja siitä kiitän kyllä täysin boulardiita, sillä mikään ei oo niin kurjaa kuin kiukutteleva vatsa 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.