Hae
Aino Mäkelä

Falafel-iltama

Mä rakastan tunkea kikherneitä kaikkiin patoihin ja salaatteihin joita kokkailen. Sen lisäksi että ne on tosi hyviä on niissä myös paljon proteiinia! Mähän suosin paljon proteiinipitoisia kasvistuotteita sillä en juuri koskaan lihaa syö 🙂

Törmäsin jossain lehdessä falafel -pyöryköiden ohjeeseen ja pyöryköiden valmistus vaikutti niin yksinkertaiselta, että päätin kokeilla! Mitään reseptiähän mulla ei enää tekovaiheessa ollut, joten taas vaihteeksi sooloilin hieman 🙂 Mähän en siis koskaan oo, muistaakseni, syönyt oikeita falafel -pyöryköitä, joten en tiedä miltä niiden pitäisi maistua. Mutta nää mun ainakin maistui tosi hyviltä! 😀

*4dl kuivattuja kikherneitä (liota yön yli)
*3 valkosipulinkynttä
*tuore punainen chili
*1tl ruokasoodaa
*mausteet: chilisekoitus, juustokumina, jauhettu korianteri
*seesaminsiemeniä

Lisää valkosipulinkynnet sekä chili liotettujen kikherneiden joukkoon ja sekoita massa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää ruokasooda sekä mausteet taikinaan. Pyörittele massasta tasaisen kokoisia palloja leivinpaperille ja laita uuniin n.20minuutin ajaksi 220asteeseen.

Mä nautin nää wokatuiden kasvisten kanssa, sopii myös salaattiin tai vaikkapa pitaleivän väliin, nam:) Nää sopii myös loistavasti mun mielestä esimerkiksi snackseikai vaikkapa illanistujaisiin! Ihanan rapea kuori ja pehmeä sisältö 🙂 Ja tota valkosipulin määrää saa ite rajottaa, jos siltä tuntuu. Mulla sitä ainakin oli tosi reippaasti, mutta määhän rakastankin valkosipulia! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.