Hae
Aino Mäkelä

Gluteeniton Lontoo

Vihdoin ruokapostausta Lontoosta! VAROITUS: postaus sisältää haitallisia kuvia nälkäisille ihmisille ja saattaa aiheuttaa ruokakateutta sekä näläntunnetta.

Gluteenittoman näkökulmasta mä tykkäsin Lontoossa erityisesti siitä, että palvelu oli ravintoloissa loistavaa ja henkilökunta tiesi, mitä keliakia tarkoittaa. Mulle ei tullut yhdessäkään paikassa sellainen olo, että en uskaltaisi syödä jotain tai että mun pyyntöä gluteenittoman ruoan suhteen ois vähätelty – ihan loistavaa! Siinä on asia, josta suomalaiset vois ottaa mallia.

Ja heti alkuun iso kiitos mun loistavalle Lontoo-oppaalle eli Siirille, joka osas viedä mut just sellasiin ruokapaikkoihin joista en osannut ees unelmoidakkaan <3 Kyllä on ihana, kun toinen tietää mistä tykkää! Hihhi.

Keskiviikon ruokapaikoista mulla ei oo valitettavasti sen tarkemmin mitään kuvamateriaalia tai kerrottavaa, paitsi että treenin jälkeinen lounas syötiin jossain nuudeliketjussa jossa annoksiin sai gluteenittomia riisinuudeleita. En ees muista millon viimeksi oisin saanu nuudeleita syödäkseni ja mä sentään joskus käytännössä elin jopa niillä, hahha! Illallinen nautittiinkin sitten burgeribaarissa, jossa sain itseni kylläiseksi erittäin kasvispitoisella kansalaatilla. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATorstain aamulenkki päätyi sitten aamupalalle Covent Gardenin Machiavelliin. Nälkäisenä meinattiin olla jo hieman tuskissaan (sori Siiri..), kun ekassa paikassa johon mentiin ei ollu saatavilla mitään gluteenitonta hedelmiä lukuunottamatta…heh. Machiavelli onneksi pelasti ja mä sain aamupalaksi ihan älyttömän hyvän setin kylmäsavulohi-scrambled eggs -setin kera mustan kahvin. Mmmmmmm!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALounas syötiinkin sitten Le Pain Quotidien -nimisessä ravintolassa, joka oli mun mielestä varmasti koko reissun parasta antia ruokansa puolesta! Paikka oli tosi viihtyisä ja saatiinkin nauttia lounas ulkona auringonpaisteessa. Ja voi vitsit sitä ruokalistaa! Valitsin ”detox-salaatin”, joka Siirin sanoin oli ihan mun näköinen annos, ja sain sen kylkeen vielä gluteenittomia kräkkereitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiirin jälkkäri!OLYMPUS DIGITAL CAMERA…ja mun! 

Olin jo pääruoan jälkeen ihan myyty ja ihastunut ravintolan tarjontaan, joka vastasi ruokaihanteiltaan hyvin pitkälti sitä mitä mä haen. Vaikka vatsa olikin täysi niin mun oli ihan pakko saada jälkiruokaa, kun vahingossa erehdyin jälkiruokalistaa vilkaisemaan… chiavanukasta kookoskermassa! Oikeasti! Ravintolassa! Olin ihan seitsämännessa taivaassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJo ennen saapumista Lontooseen tiesin haluavani lomallani ainakin kerran sushia, koska mä rakastan sushia. Ahh, ihan täydellistä ruokaa! Onneksi mulla oli maailman paras opas ja pääsinkin nauttimaan aivan loistavasta sushista. Paikka oli Ukai Sushi Portobello Roadilla, jossa sushi oli aivan loistavaa ja annokset oli kuin taideteoksia! Päädyttiin tilaamaan neljää erilaista sushia, joista oli vaikea valita omaa suosikkia – osa oli hieman tulisempia ja mausteisempia, osa taas pehmeämpiä yhdistelmiä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerjantain jalkarääkin jälkeen nälkä oli valtava ja ruokapaikan löytämisen nopeuttamiseksi googleteltiin ennakkoon vähän paikkoja, josta varmasti sais gluteenitonta ruokaa. Koska me molemmat fiilistellään mausteista ruokaa niin päädyttiin intialaiseen ravintolaan, Masala Zoneen. Sen lisäksi, että ruoka oli loistavaa ja vei nälän täydellisesti, niin myös palvelu oli loistavaa! Ravintolan johtaja tuli kertomaan mulle heidän annoksistaa ja gluteenittomista vaihtoehdoista sekä niiden valmistuksesta. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMites sitten tää mun koko Lontoon lempparipaikka eli Whole Foods -market? Käytiin siellä ekaa kertaa heti keskiviikkona ja sen jälkeen halusin sinne aina vaan uudestaan. Joka päivä. Olin haljeta onnesta, kun sieltä löytyi kokonaisia osastoja gluteenittomia tuotteita ja mikä parasta – gluteenittomia JA maidottomia juttuja löytyi myös! Kylmäkaapissa oli muun muassa chiavanukkaita ja superfood-banoffeeta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeinasin oikeasti tulla hulluksi kaikkien niiden ihanuuksien keskellä! Raakasuklaatakin oli ihan omat hyllynsä sekä se kaikkien gluteenittomien ja maidottomien herkkujen määrä oli niin kadehdittava, että mulla teki mieli maistaa kaikkea. Arvatakin saattaa, että kokkausinspiraati oon ihan huipussaan ja uusia resepti-ideoita on pyöriny päässä vaikka minkälaisia! Hihhih.

Joten jos joku haluaa tehdä mut onnelliseksi niin pliis tuokaa Whole Foods Market Suomeen – kiitos!OLYMPUS DIGITAL CAMERAReissu oli siis erittäin onnistunut myös ruokatarjontansa puolesta eikä mun tarvinut nähdä nälkää enkä edes kertaakaan kokenu ruokapettymystä. Gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion noudattaminen oli Lontoossa ihan älyttömän helppoa, vaikka päivittäin syötiinkin ulkona – ruokakulttuuri on siellä selkeästi useamman askeleen meitä edellä, hihhi.

Aurinkoa,
<3 Aino

8 kommenttia

 1. Siiri kirjoitti:

  Hihih voi kuule ei haitannu yhtään!!:p<3 mulla on lyhyt pinna,mutta loputon ruokahalu :'D ps.mulla ei oo tissejä tossa yhessä kuvassa hah

 2. Tea kirjoitti:

  Mä haluan Lontooseen HETI!! Mä nään jo miten ”hulluksi” tulisin jos pääsisin käymään tuolla Whole Foods Marketissa, matkalaukku tursuais raakasuklaata ja kaikkea mitä tuolta löytyis 😀 noi on semmosia kauppoja et joka kerta sieltä bongaa jotain uutta eikä niistä tuotteista saa tarpeeks 😀 täytyy sanoa, et ihan mahtavaa palvelua oot saanut ja ihana et ravintolan johtaja on itse tullut kertomaan gluteenittomista vaihtoehdoista! Ihan huikeeta! Se on tärkeetä et ruoanmaku ei kärsi siitä, kun kyseessä on gluteeniton vaihtoehto. Näin kävi mulle eilen kun kävin syömässä burgerin gluteenittomana, olin todella pettynyt, täysin mauton hampurilaissämpylä, joka muuttui pesusieneksi kun se imi kaiken nesteen itseensä, yök! Täytyy sanoa, et kyllä mä teen paremman ja maukkaamman burgerin kotona! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Hahha joo mulle meinas käydä just niin! Oot tuossa ihan oikeassa – mun mielestä ruoan täytyy olla tasokasta ja laadukasta, etenkin ravintoloissa, oli sitten kyseessä gluteeniton vaihtoehto tai ei. Sen takia olinkin tosi onnekas, kun onnistuttiin ruokailemaan ihan loistavissa paikoissa! Harvoin Suomessa ees tulee käytyä ulkona syömässä, kun yleensä tiedän jo valmiiksi tulevani pettymään…hahha 😀

 3. Salla kirjoitti:

  Mä en varmaan edes uskaltais mennä Whole Foods -markettiin ;D Jo se kerta kun kävin Forumin Punnitse ja Säästä -kaupassa ekaa kertaa oli pyörryttävä kokemus. Mikä valikoima ja mitä tuotteita! Oikea ekoruokataivas. Lontoossa mä varmaan kuolisin… 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo se on kyllä ihan käsittämätön paikka! Siellä sitä tunsi oikeasti olevansa ihan elementissään, hahha 😀

 4. Kaisu kirjoitti:

  Toi Le Pain vaikuttaa ihan huipulta!!!! Dubaissa oli kans joku Le Pain ravintola ketju systeemi joka oli aivan ihana. Olisiko sama? Silloin en syönyt vielä gluteenitonta joten sitä valikoimaa ei tullut ”kytättyä” 😀
  Eka gluteeniton ulkomaan matka kohta tulossa Espanjaan mutta en ole yhtään huolissani koska aina voi pelata varman päälle ja syödä riisiä & jotain lihaa/kanaa/kalaa ja kasviksia 😀
  Ja kun meillä täyshoito hotellissa niin noutopöydistä löytyy aina mitä syödä 😀
  Vitsi että odotan jo 10päivää eikä mun tarvi kokata kertaakaan!!!!! Ihan niin luksusta!

  • Aino kirjoitti:

   Hyvinkin mahdollista, että kyseessä on sama ketju! Ainaki sen perusteella mitä mä kerkesin noita nettisivuja vilkuilemaan:) Se oli kyllä oikeesti ihan taivas tälläiselle gluteenittomalle ja maidottomalle tyypille, hihhi.

   Nimenomaan! Yksinkertaiset kombot toimii aina gluteenittomalle 🙂 Salaattiakin saa varmasti joka paikasta, joten tuskin missään ihan täysin tyhjin vatsoin täytyy jäädä, hihhi. Ja voi vitsit että kuulostaa ihanalta..! Oon ehkä vähän kade, ihan vähän vaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.