Hae
Aino Mäkelä

Jauzaaaa, vyökoe läpäisty!

Hihhihhii, tiistaina meillä oli siis potkunyrkkeilyssä vuorossa vyökoe ja läpihän se meni! Vaikka ihan täysin tyytyväinen omaan suoritukseeni ollutkaan, niin jälkeenpäin fiilis oli aika huikea.. Nuo vyökokeet kun vielä on aika pirun raskaita koettelemuksia niin hymyssä suin kaaduin raukeana sänkyyn illalla ja nukuin parhaat unet pitkiin aikoihin!

Tänään mulla on sitten viimeset treenit hetkeen edessä ja saa nähä, että kuinka kauan maltan pysyä sieltä hikisestä kellarista poissa..Vaikka alunperin mulla oli tarkotus käydä vaan tää peruskurssi niin pakko myöntää, että oon vähän rakastunut tähän hommaan! Tää on antanu mulle niin paljon enenmän mitä ajattelin ja se oman kehityksen mukana tuoma fiilis on ihan huikea:)

Hyvä fiiiiiiwis!!

Hyvä fiiiiiiwis!!

Mä oon nykyään paljon nopeampi. Muistan edelleen ekat treenit joissa meillä oli reagointikyky-harjotus, jossa piti olla nopea ja älyttömän skarppina.. mä olin niiin huono! 😀 Taisin hävitä jokaisen kierroksen. Edelleenkään en oo mikään älyttömän nopea, mutta enää en häviä jokaista kierrosta reagointikykyä ja nopeutta vaativissa harjotuksissa, hahha! Reagointi- ja keskittymiskyky mulla on huomattavasti kyllä kehittynyt potkunyrkkeilyn myötä.

Myös mun tasapaino sekä kehonhallinta on kehittynyt hurjasti. En oo aiemmin hirveästi harrastanut lajeja joissa niitä vaadittaisiin ja alussa potkujen treenaaminen oli vähän haparointia, kun tuntui että potkun myötä lentää pyrstölleen 😉 Vaikka kyllä sitä vieläkin välillä on vaikeuksia sen pystyssä pysymisen kanssa..

Ehkä yks antoisimmista jutuista on ollu tekniikan oppiminen ja sen kautta oman kehon parempi tunteminen – tiedättekö, kun se tekniikka tuntuu ensiksi älyttömän vaikealta ja haastavalta. Purraan hammasta ja kirotaan, että miksi se ei vaan suju. Sitten tulee niitä onnistuneita toistoja, tekniikka alkaa luistaa ja huomaa miten luontevasti se sieltä tuleekin? Huomaa miten kroppa toimii, mistä sitä voimaa saa potkuihin ja luonnollista liikettä lyönteihin. Se tekniikka ei oo hankalaa eikä tehty tahallaan vaikeaksi oppia – se on älyttömän yksinkertaista ja luonnollista, kunhan kroppa toimii oikein. Hitsi että se fiilis, kun saa jonkun tekniikan hiottua oikeaksi, on mahtava!

Saan kiittää meidän valmentajaa siitä, että oon vihdoin löytänyt mun sisäisen pedon 😀 Luulin ennen treenaavani täysillä ja antavani kaikkeni, mutta hahha olin aika kaukana siitä! Siinä vaiheessa kun valmentaja käskee väsyneenä tekemään voimaliikkeitä ei niitä vaan voi jättää kesken – siinä vaiheessa sitä löytää itsestään niitä uusia ulottuvuuksia. Olin todellakin sen tarpeessa, että joku käskee tekemään ja väsyttää ihan tosissaan – nykyään mulla on salitreeneissäkin ihan eri moodi päällä! Musta on tullu sisukas ämmä 😉 Ja kaikki kiitos tästä meidän loistavalle valmentajalle.

Herkkuhetki palkinnoksi läpäistyn kokeen jälkeen – suklaa-kookosmoussea protskulla terästettynä <3 Ahhh…

HOXXX ! Lisäsin blogin uudestaan Blogilistalle, sillä se ei näyttänyt päivittyvän sinne.. joten klikatkaahan tuota namiskaa, niin seuraaminen helpottuu huomattavasti ja pysytte ajantasalla mun jutuista 😉

PS. Terkkuja aamusalilta… ”Some progress is better than no progress” – me very happy ;–)

8 kommenttia

 1. maria kirjoitti:

  http://www.youtube.com/watch?v=I7FAJ2Yjl9I tässä on hyvä joogavideo, alku on ihmeellinen eli älä välitä siitä 😀 jos ashtanga-jooga ei ole tuttua niin alussa liikkeet käydään tosi selkeästi läpi ja noin 14minuutin kohdalla alkaa sitte itse joogaharjoitus, eli siihen voi skipata suoraan jos liikkeet on tuttuja 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=rAaHx5qsqhY tää on toinen hyvä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos vinkeistä, oonkin yrittänyt etsiä jotain uusia videoita kun oon noita samoja tehnyt jo useamman kuukauden ajan! Vois vaikka heti testata, vaikutti nimittäin tosi hyviltä – mahtava toi eka video, oon ollut välillä nimittäin vähän epävarma omien tekniikoiden kanssa, hih:D

 2. siiri kirjoitti:

  oot sie aino vaan niin upee <3 onnea kokeen läpäisystä! mun ystävällä kävi vähän samoin ton lajin kanssa, lähti kaverin seuraksi peruskurssille ja siellä se pari vuotta sen jälkeen edelleen käy 😀 koukuttava laji siis varmasti kyseessä 🙂

  äääh mä en kestä näitä ruokakuvia! mutta hei viikonloppuna saan taas herkutella, jos on läskit lähteny toivottuun tahtiin jei!

  kivaa loppuviikkoa ihanalle <3

  • Aino kirjoitti:

   Hehhee joo, on kyllä koukuttava laji! 😀 Siihen itsensä ylittämiseen ja kehittämiseen jää vaan niin koukkuun.
   Ja ihanaa viikonloppua toiselle ihanalle!<3 Ja oot kyllä semmonen mimmi, että uskon että oot herkkupäiväs taas ansainnu 😉 NAUTI!

 3. Potkunyrkkeilijä kirjoitti:

  Paljon onnea keltaisesta vyöstä! 🙂 itselläni on sama vyö, mutta pian pitäisi oranssia suorittaa.. Saa nähdä miten käy 😀 olen potkunyrkkeilyä harrastanut nyt jo melkein kaksi vuotta, ja huomattavaa kehitystä on kyllä sinä aikana tapahtunut.. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos! Ja tsemppiä oranssin vyön kanssa, varmasti tulee menemään hyvin:)! Itselläkin tekis mieli jatkaa just siks koska tiedän että mulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä siinä ja sehän se on ihan parasta, aina hymyissä suin lähtee treeneistä kun tajuaa olevansa parempi entä viime kerralla 😀

 4. ria kirjoitti:

  Huisan paljon onnea tosta vyöstä!:) Ja ihan järjettömän upea käsi, tavotetta itselle tossa..

  Mitä mieltä oot rullaluistelusta? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   ET USKO!! 😀 Siis miten just nyt satuit kysymään, mä nimittäin just tulin vuoden ekalta rullauslenkiltä! Ja oon ihan mielissään 😀 Se oli ihan huippua! Viime keväänä olin vielä ihan jännäkakat housussa, mutta nyt kun mulla on mun kroppa paremmin hallussa niin rullaus oli ihan huippua. Aivan loistava liikuntaa niin jalkojen, kehonhallinna, tasapainon kuin mielenkin hyväksi <3 Ahh!

   Ja kiitti!:) Ja tavotteita on hyvä olla, tuntuu se hien vuodattaminen paljon mielekkäämmältä;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.