Hae
Aino Mäkelä

Luksusaamun birchermysli

Birchermysli

Pari viime viikonloppua on inspiroinu mua ihan hurjasti. Mä oon ollu aivan elementissäni, kun oon saanut häärätä keittiössä tunti kaupalla ja tuoda eloon mun päässä muhineita resepti-ideoita.

Seuraavaa reseptiä mun ei ollu tarkoitus julkaista lainkaan blogin puolella, mutta koska se sai kehuja jopa mun isiltä mä tajusin että tää todellakin on jakamisen arvoinen. Birchermysli voi kuulostaa hassulta, mutta kyseessä on oikeastaan tuorepuuro eli jokaisen aamun pelastus: tän reseptin avulla voitkin kiireestä huolimatta loihtia jokaisesta aamusta täydellisen.

Huolettoman, onnellisella herkkuhetkellä terästettynä.

Birchermysli

Birchermysli

kahdelle

4 dl kaurajogurttia
6 rkl kaurahiutaleita
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl mulperi-marjoja
2 rkl kuivattuja karpaloita
0,5 tl aitoa vaniljaa

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja kaada jogurtti joukkoon. Lisää vanilja ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Nosta mysli jääkaappii tekeytymään yön yli kannellisessa rasiassa tai kelmun alla. Nauti aamulla joko sellaisenaan tai marjojen kera.

Helppoa ja hyvää sekä helposti varioitavissa – halutessaan kuivia aineita voi vaihdella ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Tää toimii myös loistavana ”jämäruokana” sillä voit laittaa sekaan oman mielikuvituksen rajoissa oikeastaan kaikkea mitä kaapista löytyy! Voit valmistaa birchermysliä kerralla useammallekkin aamulle, sillä ainakin t

Jos saat aikaan jonkun oikein loistavan yhdistelmän niin kerrothan myös mullekkin? Mä nimittäin rakastan tuorepuuroja. Ja muutenkin saa kommentoida ja kertoa omia ajatuksiaan – lämpeetkö kylmälle puurolle vai viekö perinteinen kaurapuuro voiton? 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

2 kommenttia

    • Aino kirjoitti:

      Kiitos, pitääkin tutustua ja kokeilla itsekkin – mä oon ihan joulufiilistelijä, joten siitä saattaa tulla mun uusi lemppari! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.